Ana içeriğe atla

Akıl Aradım

Merhabalar;
Bazen benim saf tarafım tutuyor. Öyle ki arabayla gidip halletmem gereken işlerimi,  o an kafamın esmesiyle hemen gidip halletme gibi salakça bir huyum var. Bazen bu huyum iyi olsa da, bazen çok sinir bozucu oluyor. Üstelik kendime çektirdiğim eziyette cabası.

Bir ay olmadı henüz 7 çekmeceli bir derin dondurucu aldım. Buzdolabı üstü dondurucum bana yetmiyordu ama eskiden annemlere yakın olduğumdan onun derin dondurucusuna fazlalıkları koyabiliyordum. Şu anda daha uzak bir yere taşındığımızdan bu şansım ne yazık ki azaldı. Her defasında ürün almak için annemlere gitmek ya da annemlere gittiğimizde lazım olanları getirmek çok zor olacaktı. Zaten eski evimde de dondurucu istiyordum ama yer sıkıntısından alamamıştım. Neyse konumuz dondurucu değil zaten, dondurucuda yiyecekleri kokuları geçmeden ve patlamadan saklamak için kullanılan no-frost kapları.

Cuma akşamı servisten indikten sonra apartmanımızın karşısındaki milyoncuya gittim. No-frost kaplarından sordum. 2 litre olanlarından varmış. İyi de ne yapacağım o kadar büyük kapları? (Sonradan aklıma karnıyarık için patlıcan yapacağım aklıma geldi. Bu akşam da onlardan alacağım.) Sonra eve gittim. Oğlum basketbol oynamak için dışarı çıkacaktı. Birlikte çıktık. O basket sahasına, bende marketlere doğru yol almaya başladım. Tek tek marketlere soruyorum. Hiçbirinde yok. Sonra arkadaşımın A101 mağazasından aldığı aklıma geldi. A101'e gittiğimde 4 tane 650 ml olan no-frost kaplarından buldum. Hemen aldım. Sonra kasiyer sağolsun çok yardımcı oldu ve biraz daha uzakta olan diğer mağazada promosyonda olan 1,1 ml kaplarından 6 adet olduğunu söyledi. Hemen son sürat oraya gittim. Yakın gibi görünüyordu ama mesafesi bayağı varmış. Neyse orada aradığımı buldum derken diğer 650 ml olan kaplardan bir reyon dolusu olduğunu gördüm. Bende tüm tezgahı toplayarak, kasaya gittim. Kasiyer çocuk salak salak bakıyor. Ya sana ne istediğim kadar alırım. Sonra kadının biri geldi bunlarla ne yapacağımı sordu. Kışlık koyacağım deyince de, "neden poşete koymuyorsun" diye sordu. Zaten ter sırtımdan akıyor, kasada tek tek kapaklardan çıkarıp iç içe koymaya çalışıyorum. Bir yandan da kadına laf yetiştirmeye çalışıyorum. Neyse kadınlar yanımdan gitti. Bu arada bende kapaklarından ayırıp, iç içe koyup çantaya dolduruyorum. O sırada başka bir kasiyer kız 650 ml olanların sürekli stoklarında bulunduğunu ve reyon ürünü olduğunu söylediğinde yaşadığım hayal kırıklığı tarif edilemez. Yani o kadar yolu diğer promosyon ürünleri olmasa da boşu boşuna gelmişim. Kasiyere bunu söylemek için geç kaldığını söyledim ve kendimi mağazadan zor zahmet dışarı attım. Geldiğim yolu geri dönüyorum ama bir yandan da  "neden çıktım?" diye kendime söyleniyorum. Dönüşte oğlumu alarak eve ulaştım. Kan ter içindeyim. Aylarca servisle işe gidip gelip, virüs süresince yürüyüş ve hareketi unutan bünyem resmen eşekten düşmüş karpuza döndü. O anda sıcağı sıcağına pek anlamamış olsam da, üç gündür bünyem iflas durumlarında. Cuma gecesi "bacaklarım ağrıyor!..." diye deli gibi inlemişim. Eşim sabaha kadar benim inlemelerimden duramamış.

Bazen kendimi ciddi anlamda aşıyorum. Hemen olmasını istediğim şeyler için beklemeye, sabır göstermeye tahammülüm olmuyor. Aslında kötü bir huy olmasına karşılık nadiren de olsa işe yarabiliyor. Mesela A101 mağazasından aldığım ürünler indirimliymiş. Bu nedenle de oldukça güzel bir kâr sağladım. Ama bazen aksine zarar da olabiliyor. Duruma göre değişiyor yani. 

İşten eve dönerken eğer denk gelirsem yine A101 mağazalarından birinden bu üründen alabilirim. Ama öncelikle elimdekileri kullanmam lazım ki, eşimle papaz olmayayım. Zira insan gibi alışveriş yapmadığım için bayağı bir söylendi. Bekle beni akşam. Daha karnıyarık için kaplar alacağım.

Bu kapları neden bu kadar çok aldığım konusuna gelirsek, sulu gıdaları poşetlere koyduğumda yırtılma, birbirine yapışma durumları oluyor. Bu nedenle domates sosu, kemik suyu ve domates sosuyla saklanacak ürünleri bu kaplara koyup saklayacağım. Bunun dışında mesela bezelyeyi poşetleyip saklamak daha mantıklı. Akacak durumu yok çünkü. Bu tarz kaplar dondurucu da hayat kurtarıyor. 380 ml olanlarından kullanıyorum. Özellikle et ve tavuk suyu saklamak için birebir. Tavsiye ederim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Müfred;
    Ben cam kavanoz patlama riskinden dolayı tercih etmiyorum. Çok fazla ürün koyduğum için patlarsa her yer cam kırıntısı olur ve diğer ürünler de ziyan olur. O riski göze alamadım açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Yazdığım yorumun silinmesine yanıyorum şuan gitti :( neyse baştan yazalım artık. Sizin durumunuzda takıntı sayılacak bir kısım yok insanlar çoğu zaman aceleci davranabiliyor. TLC de takıntılar üzerine yayınlar var gerçekten çok garip insanlar var.

    Kış için hazırlık yapıp konserve tutmak güzel bir kültür ve ne yazık ki yavaş yavaş unutuluyor.

    Yazın doğalı saklayıp kışın tüketmek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cömert Bilge;
      Yazdan hazırlamak her zaman güzel oluyor. Kışın elinin altında hazır yemek.

      Sil
  3. Galiba sitenize virüs bulaşmış ya da siz pop up koymuşsunuz ama tavsiyem kaldırın derim. Ben de adsense yayincisiyim. Blogunuzu takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahya Aydoğmuş;
      Benim özellikle yaptığım bir şey yok ama reklamları kaldırıp yeniden yükleyeyim. Belki takılı kalmıştır bilemiyorum çok da anladığım konular değil açıkçası.

      Sil
  4. Sabırsızlık kötü. Bende öyleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem;
      Sabırsızlık konusunda bazen kendimi çok aşıyorum. Eşim çok kızıyor ama yapacak bir şey yok. Aklımda olanı yapmayınca uykum kaçıyor:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.