Ana içeriğe atla

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #15-16

Merhabalar;

Bu haftaki yoğunluğum nedeniyle ne yazık ki son yazılar biraz gecikti.
Son kalan yazılarımı toplu olarak yazayım dedim. Hadi o zaman başlayalım bakalım.

15. Distopik hikayeleri aratmayacak günlerdeyiz. Biraz bu ruh halinden sıyrılmak gerek. Senin ütopik hikayen ya da  dünyan nasıl olurdu bilmek isterim.
Ne kadar çok hayal kurmayı sevsem de ne yazık ki yapı olarak hep gerçekçi biri oldum. Uçsuz bucaksız hayallerimin yaşamımı ele geçirmesine izin vermedim. Eğer bir distopya, ütopya artık adına her ne deniliyorsa öyle bir dünya kurmam gerekseydi, tamamen yeşil ve denizden oluşan, insanların müstakil evlerde kendilerine ait alanlarının olduğu bir dünya isterdim. Hatta çalışma bile olmasın. İnsanlar refah içinde yaşasın ve istedikleri istedikleri anda hemen önlerinde belirsin. Ne güzel olur ki. Keşke gerçek olsa.


16. Son gün, yazı yazdığın, aynı sorulara birbirinden farklı cevaplar okuduğun günler nasıl geçti, sana iyi geldi mi? Meydan okuma nasıldı merak ettim.
Keyifli bir meydan okumaydı. Bu tarz yazıları seviyorum. Aslında vaktim olsa bütün challenge ve meydan okumalara katılmak isterim. Zaman ve bazen de görmediğim için kaçırdıklarım oluyor. Üzülüyorum. İnşallah bundan sonra da meydan okumalar devam eder, eğlenceli zaman geçirebiliriz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve mutlu bir gün sizlerle olsun. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Bende sadece kitapların ve samimi insanların olduğu bir dünya isterdim masmavi bir gökyüzünün altında küçük minnoş evler ve insanların hep aynı şartlarda olduğu bir dünya gerçekten güzel olmaz mıydı? 😊

    YanıtlaSil
  2. Yeşillik, deniz ve müstakil ev.. Güzel olurdu. ^-^

    YanıtlaSil
  3. İyi Bayramlar, en güzel bayram mesajlarını okumak ve değerli yorumlarınızı almak üzere sizi blogummda görmekten mutluluk duyacağım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?