Ana içeriğe atla

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #13

Merhabalar

Meydan okumanın sonuna gelmek üzereyim.
Millet bitirdi bile. Neyse bugün biraz düşündürücü bir soru gelmiş. Bakalım ne sormuşlar?

13. Öğrenmek çok kıymetli, bilgiye giden yol ise herkes için farklı. Senin öğrenme yolların nedir, çok merak ediyorum.
Bir kitap kurdu olarak okumak benim için çok önemli. Öncelikle okumam ve  işin mantığını kavramam gerek. Bunun içinde kafamın rahat olması lazım. Mümkün olduğunca bulduğum ve kendime yarayacak her şeyi okurum. Hatta yaramasa bile okumaya gayret gösteririm. Bilginin nerede lazım olacağı belli olmaz sonuçta. Fakat benim okumamı bir kenara bırakırsak asıl bilgi ve beslenme kaynağım insanlar. Gözlemleyip, izlerim ve onlardan beslenirim. Onları sömürmekten, faydalanmaktan kaçınmam.

Mesela blog dünyasına girmeden öncesi ile sonrası arasında dağlar kadar fark var. Herkesten bir tek kelime kapsam düşünsenize geleceğim durumu ki ben herkesten bir kelimeden fazlasını kaptığıma inanıyorum. Her bloğa yorum yapma fırsatım olamasa da, her bloğu okumaya gayret gösteriyorum. Kimden ne öğreneceğimi, bana nasıl yarar sağlayacaklarını bilebilmem imkansız. O zaman neden blogları okumayayım ki? O nedenle burada da okumak ön plana çıkıyor. Mesela insanlar mail abonelik butonu koymalarını istememi saçma, hatta rahatsz edici bulabilirler ama benim için çok önemli. Her bloğa tek tek yazı paylaşmışlar mı? diye girip bakmaya ne zamanım, ne de enerjim var. Blog sahipleri yeni yazı yazınca bana mail olarak gelsin. Ben müsait zamanımda okuyayım. Bu arada gelen maili de o kişinin bloğunda açıp okuyorum. Kimsenin emeğine haksızlık olsun istemem. Bunu da buradan bilgi olarak vereyim. 

Bunun yanı sıra yaşlıların sohbetlerini, tecrübelerini dinlemek çok önemli ve de kıymetli. Rahmetli anneannem ve babaannemden öğrendiğim, halen daha uyguladığım o kadar çok şey var ki. Teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun, hani kocakarı ilaçları vs. dedikleri durumlar var ya ben onların çok işe yaradığını, hatta bazı durumlarda hayat kurtardığını düşünüyorum. O yüzden eski topraklara kulak vermeyi alışkanlık haline getirmek lazım. Onların kıymetini bilin. Halen hayatınızdayken öğrenebildiğiniz kadar çok şey öğrenin. Tecrübelerine ve sözlerine kulak verin. Emin olun zararlı çıkmazsınız.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla klaın.

Yorumlar

  1. İlkay Özgür;
    Kesinlikle canım. Bloglar en büyük nimetlerden:)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten öyle bloglar dan çok şey öğreniyorum 😊bu arada abone ol butonunu eklendi 😊 sevgiler canım benim 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım;
      Bana ne büyük iyilik yaptın bilemezsin canım. Teşekkürler:)

      Sil
  3. Öğrenmek için ben de asla sömürmekten çekinmiyorum ve bloglarda gerçekten çok şey öğreniyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle tebrik etmek isterim. 16 güne 16 yazı sığdırmak büyük mesele. Yazını okuduğumda değindiğin konuları düşündüğümde bunları 1 gün içerisinde belirleyip yazman takdire şayan. Söylediğin her şeye katılıyorum. Bende hemen hemen bir çok şeyi kitaplardan öğrendim. Okumaktan daha kolay bir öğrenim metodu olmasa gerek. İsteyen istediği kitabı okumalı. Hiç bir şey öğrenmese bile okuduğu için en azından mutlu olur. Diğer konu ise blog okumak. Ben hemen hemen her gün en az 5 blog yazısı okumaya ve okuduklarımı yorumlamaya çalışıyorum. Bloglardan çok şey öğrendim. Onları yazılarını yorumlayarak mutlu etmeye çalışıyorum. Çünki biliyorum ki blogcular yorumlarla mutlu olur. Bende öyleyim. Diğer bir konu ise eskilerin değimiyle eski topraklar. Onlar bilinmeyen bir hazine aslında. Eski zamanlarda insanlar neler neler biliyormuş. Çoğu unutulmaya yüztutuş değerli bilgiler. Sorup öğrenmeli. Zamana yenik düşmesine izin vermemeliyiz...
    Bu değerli paylaşımın için teşekkür ederim. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meczup Yazar;
      Büyüklerimizi, eskileri dinlemek çok kıymetli. Hatta onlardan öğrendiklerimizi mümkünse yazmak gerek. Saygılar bizden efendim:)

      Sil
  5. I also read a lot. I love books, various magazines. I also enjoy reading blogs. I also look forward to seeing your blog :)

    YanıtlaSil
  6. Bir sürü güzel şey öğreniliyor bloglardan.

    Bu arada küçük bir geri dönüş vereyim. Sana yorum yazmak beni çok yoruyor, sürekli tepedeki başlık yazdığım yere iniyor, kurtulamıyorum ondan. Bir de yazı aralarındaki reklâmlar dikkat dağıttığından yazılarına adapte olup bulamıyorum. Aklında olsun diye söyleyeyim dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan;
      Canım onu mobilde yapıyor ve neden yaptığını bulamadım. Yazarken sürekli aşağı mı ne atıyormuş. Çözümü için uğraşıyorum ama:)
      Reklamları google otomatik koyuyor ben özellikle bir şey yapmıyorum. :(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?