Ana içeriğe atla

Meydan Okuma 16 Gün / 16 Yazı #1

Merhabalar

Sevgili Ezgi çok güzel bir meydan okuma başlattı yine.
Ama benim yoğunluklar malum, yine her zaman olduğu gibi geriden geliyorum. Ne yapalım sağlık olsun diyelim ve cevaplara geçelim.

Ezgi'nin meydan okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıklı kalın.



1 . Belki aramıza yeni katılanlar vardır ya da olacaktır. Önce birbirimizi tanıyalım. Karantina döneminden önce neredeydin nasıl bir yaşam şeklin vardı, şimdi neredesin ne yapıyorsun, günlerini nasıl geçiriyorsun, neler değişti hayatında bu süreçte?

Ben Beyda. Eş, anne ve aynı zamanda çalışan bir kadın. Virüs öncesinde çalışıyordum, virüs sonrasında da hayatımda daha fazla tedbir alarak çalışmaya devam ediyorum. Çalıştığım şirkette kronik rahatsızlıkları olanlar dışında herkes çalışmaya devam ediyor. 

Bu süreçte en çok kafayı yememe neden olan şey ise aşırı hijyen meselesi. Zaten hijyene takık biriydim, iyice paronayak olduğum gibi, evdekileri de iyice paronayak yaptım. Eve gider gitmez hemen kendimi duşa atıp, kırpkırmızı olana kadar yıkandıktan sonra oğluma ve eşime sarılabiliyorum. Eşimde benim gibi çalıştığından dolayı eve gelir gelmez deli gibi dezenfekte olmadan eve girmiyor. Her akşam çalışan çamaşır makinesini ise saymıyorum bile. Yazık garibimin kafası döndü. 

Şirkete gelen herkese koronalı muamelesi yapmamız ise ayrı bir olay. Maske ve eldiveni olmayanı neredeyse döveceğiz. Bir yaka-paça dışarı atmadığımız kalıyor. Ne yapalım onlarda kurallara uysunlar.

Sosyal mesafeyi koruyarak alışveriş yapıyoruz. Eve geldiğimizde her şeyi steril ediyoruz ve en önemlisi de kurallara uyuyoruz. Sokağa çıkma yasağı varsa, kesinlikle çıkmıyoruz. Virüsün biran önce bitmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Başkalarının da bu kurallara uymasını istiyoruz.

Evde kaldığımız zamanlarda kitap okuyorum, film-dizi izliyoruz ve hunharca yemek yapıyorum. Şu anda da şükür ki Ramazan geldi, oruç tutmaya başladık. Rabbim inşallah bayrama erişmek, virüsün de biterek sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz güzel bir bayram nasip etsin.

Yorumlar

  1. Son paragraftaki güzel temennilerine can-ı gönülden katılıyorum Beyda'cığım. Hayırlı Ramazanlar canım :))

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin canım benim 😊... Gerçekten öyle bizim garip çamaşır makinesi de kafayı yiyor. gerçekten şu kurallarla uymayanlara çok sinir oluyorum hatta bugün az daha birini yoluyordum 😊... neyse marketteki çocuklar girdi 😊.. Rabbim kolaylıklar versin inşallah sizlerle de canım benim 🙏ve gönülden Amin Amin 🙏 Rabbim güzel bayramlara çıkarsın inşallah sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım;
      Hoşbuldum canım:)
      Çamaşır makinelerimizi Allah'ım korusun. Hele şu dönemde bozulmaları hiç işime gelmez. O kurallara uymayanların beyinlerini delmek istiyorum. Çok sinir bozucu. İnşallah nice güzel bayramlar olsun tatlım :)

      Sil
  3. koronalı günlerde dışarı ile temas devam ediyorsa zor oluyor. ben öğretmenim evdeyim ama eşim polis o nedenle evin dışarı ile teması devam ediyor. stresli bir süreç. allah kurtarsın ne diyeyim hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. Umarım son paragraftaki duânız kabul olur da bayrama kadar biter gider şu virüs. Gerçi bitse bile bence bayramda sokağa çıkma yasağı gelmeli yoksa tekrar başa döneriz.

    YanıtlaSil
  5. Ramazan ayıda bol bol dua edelim şu salgın bir an önce bitsin. Bitmeyecekse de tedavisi bulunsun yoksa toplum olarak tuh sağlımız elden gidecek.

    YanıtlaSil
  6. Elbette geçecek bu günler, dilerim hepimiz sağ salim atlatırız :) Bir şey sormak istiyorum; bu reklam kutularının bu kadar çok olması ve konumları blog yazarının tercihi mi, yoksa reklamveren tarafından otomatik olarak mı böyle yapılıyor? Hiç bilmediğim bir alan da merak ettim :) Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.