Ana içeriğe atla

Vurguncular, Fırsatçılar ve Corona

Merhabalar

Corona ülkemizde mi?
geldi mi? gelecek mi? derken en sonunda Türkiye'de de görüldü. Zaten bu kadar nüfusu olan bir ülkede görülmemesi abes olurdu. Kaldı ki ne kadar tedbir alınsa da sürekli sirkülasyon var. İthalat, ihracaat, uçuşlar vs. derken zaten bunu önlemek, engellemek de mümkün değildi. 

Buraya kadar her şey tamam da, işin bir de fısıltı gazetesi tarafı var ki insanları gereksiz paniğe sevk ediyor. Dünden beri market rafları boşalmış, insanlar tedirgin halde maske, dezenfektan, kolonya, mendil bulma telaşında. Deli gibi eve un, şeker, makarna bakliyat stoklayanlar ayrı bir dünya. Tabii bir de bunları satanların ortaya çıkardığı fırsatçılık ve vurgun durumu var ki o daha da vahim. 

Dün akşam sosyal medya da gördüklerim resmen beni dehşete düşürdü. 50 ml antibakteriyel jel 750,00.-TL'den bir paket makarna ise 45,00.-TL'den indirim uygulanarak 16,00.-TL'ye düşerek satışa sunulmuş. Normalde bu ürünlerin tane fiyatı zaten 3,00.-TL. Hem makarna, hem de jel için. Kolonya desen adamların bir sene de bile satamayacakları bir gün içinde tükenmiş. Resmen düğün bayram durumundalar. 

Bu yazıyı yazıyorum aslında çok da sinirliyim. Fırsatçılara rant sağlayan yine biziz. İnsanlar virüsten değil ama panikten ölebilirler. Bunun farkında değiller. Ayrıca her gün başka hastalıktan, açlıktan yüzlerce insan ölüyor ve hiçbirimiz bunlar ortaya konmadığı için farkında bile değiliz. Bu virüs bu kadar yaygın olması nedeniyle bu kadar çok duyuldu ve panik yarattı. İnsanlar kişisel hijyenlerine ne yazık ki dikkat etmiyorlar. Azıcık hijyenimize dikkat etsek zaten sorun çözülecek. Demiyorum ki insanlar ölmez. Vadesi yeten kişi için ne bir nefes eksik, ne de bir nefes fazla. Ömür bittiyse zaten yapacak bir şey yok. Kendimizi de parçalasak, evden de çıkmasak öleceksek öleceğiz.

Bu fırsatçıların ceplerini doldurmalarına, gereksiz rant sağlamalarına izin vermeyelim ki sonradan sıkıntılı durumlar ortaya çıkmasın. Normal yaşantımıza devam ediyoruz sonuçta. Önlem almak iyidir, almalıyız da ama sanki ülkeye kıtlık gelecek gibi her şeyi stoklamanın, ülke ekonomisini de alt üst etmenin anlamı olmadığını düşünüyorum.

Dipnot: Maya takvimine göre kıyamet kopacak dedikleri zaman makarna stoklayanların makarnalar ellerinde patlaşmıştı. Bilin istedim. 

Yorumlar

  1. Deprem olunca ev fiyatları,taşıma fiyatları fırlamıştı.Şimdi de corona sayesinde fırlayanlar var... Bazen diyiyorum ki,salgına afete gerek yok,biz zaten çoktan bulmuşuz belamızı :(

    Kolonya mı neydi,4 aylık stok bitti diye haber okudum,yanlış kalmadıysa aklımda.Sahiden tuhaf bir millet olduk çıktık.Her sene gripten ölenlerin sayısını açıklasalar tv lerde acaba ne yapacaktık ülke olarak? Allah akıl fikir versin ...

    YanıtlaSil
  2. Bıktık artık böyle tiplerden.

    YanıtlaSil
  3. Önlem alalım tabii ama gerekli önlemleri alalım lüzumsuz önlemleri değil...

    YanıtlaSil
  4. Yazınız çok doğru katılıyorum, Rabbim rantcılara fırsat vermesin

    YanıtlaSil
  5. Fırsatçılar bu durumlarda hep ortaya çıkıyorlar. Evet dediğin gibi bu fırsatı onlara yaşatmamak gerek. Allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  6. son yazımdaki etkinliği yapsan yaa çokoş yaaa :) corona abartılıyor gibi hıhım :)

    YanıtlaSil
  7. Açıkçası biz ailecek çok sakin tepkiler verdik bu Corona Amcamıza. Etrafımızda da aşırı tepki veren yoktu ama dediğiniz gibi sosyal medyada ve TV'lerde gördüğümüz kadarıyla insanlar abartmış. Hijyene dikkat etme konusunda ise sınıfta kalan insanlar bence o abartanlar...

    YanıtlaSil
  8. Bu fırsatçıların allah belasını versin umarım coranadan gebeririler.

    YanıtlaSil
  9. Pis bir millettik, Arap nüfusuna deriz ama bizlerde geri kalmıyoruz. Dag tas deniz dere her yer arkasında bıraktıgı bir yıgın cöplük. Sanki Corona sayesinde millete bir hijyenmi geldi hic sanmam. Ama evet Coronayı kullanan tüm rantcılar Corona ile tanıssın dilerim

    YanıtlaSil
  10. Ne yapacaklar parayı çok merak ediyorum insan olamadık şu hayatta şerefle yaşamak bu kadar mı zor insana insan gözüyle bakmamak ne acı acıyorum bunlara kazandıkları tek şey cansız olacak ve mutluluğu sadece bakarak hissedecek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?