Ana içeriğe atla

Rüya Değil Kabus

Merhabalar

Sıcağı sıcağına bir rüya pardon kabus yazısı yazayım.
Sürekli rüya gören biri olarak aslında sırf rüyalarımı yazsam ömür yetmez. Serviste giderken bile rüya görebilen biri olarak ne kadar rüya gördüğümü siz tahmin edin.

Oğlum beş yaşındaki hallerinde, gece saat bir suları. Kapının önünde oynaması için eşim izin vermiş. Bende o saatte nereden geliyorsam artık kapının önünde oğlumu görünce birden sinirleniyorum. Bu saatte baban seni nasıl sokaklarda bırakıyor deyip eve doğru yürümeye başlıyorum. Arkamdan gelmesini söylerken birden sessizlik oluyor. Dönüp baktığımda oğlum arkamda değil. Belki on beş dakika arıyorum. Sonra birden kamyon gibi bir aracın tekerinin arasında buluyorum. Saklanmış. Hemen alıyorum ve bağıra bağıra eve giriyorum.

Eşime sesleniyorum. Uyuyor ve bağırmam sırasında birden uyanıyor. Olanları anlatıyorum. Eşim oğlumuzu tartaklamaya başlıyor. Sonra birden yüzü değişiyor. Tanımadığım biri oluyor. Çok fena görünümlü biri. Resmen gözü dönmüş şekilde oğlumdan başka yere bakmıyor. Oğlumun kollarını sıkmaya başlıyor. O sırada oğlum morarıyor. Hayatımda hiç görmediğim ve bir daha göremeyeceğim bir şekilde morarma. Gözlerini bana dikip bakıyor ve orada ölüyor. Bir çığlık ve yatakta açıyorum gözümü. Terden sırılsıklam, gözlerimden deli gibi yaş akıyor. Benim bağırmamla eşim yataktan fırlıyor. Elim, ayağım kesilmiş gibi hareket edemiyorum. Zangır zangır titriyorum. Uzun zaman sakinleşemiyorum.

Eşim bana su getiriyor. Rüyayı anlatıyorum. Biraz kendime geldikten sonra oğlumun odasına gidiyorum. Yanına uzanıp sarılıyorum. Hissetmiş gibi bana sarılıyor. Hatta yanından kalkmamam için ayaklarını bile ayaklarıma doluyor. Eşim geliyor yanıma. Yerime yatmamı söylüyor ama oğlumun yanından kalkmak istemiyorum. Sabaha kadar uyur uyanık arası oğlumun o son yüzünü gözümün önünden atamıyorum.

Sabah oğluma rüyayı anlattığımda gülüyor. "Ben beş yaşımda olmadığıma göre çok mantıksız bir rüyaymış. Yaşıma uygun rüyalar gör anne!..." diyor ve okula gidiyor. Ama ben rüyayı gören olarak üstümden halen daha ona bir şey olacak korkusunu atamıyorum.

Yorumlar

  1. Rüya çok değişik bir şey ya. Ben de çok fazla kabus, uyku felci falan geçirdim. Yani bence bu gördüğümüz rüyaları biraz ele alsak, ele alıp evirip çevirsek bence çok değişik film seneryoları çıkar gibime geliyor. Ben de kaç kere annemin değişik şekillde öldüğünü görmüşümdür. Annem de benim küçük halimi görmüş, uçaktaymış bense uçağın ön kısmındaymışım, ödü patlıyormuş annemin.

    Yani ilginç cidden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kedi Mırıltısı;
      Evet bu rüyalardan Leyla ile Mecnun dizisi gibi absürt iyi senaryolar çıkabilir gerçekten:)

      Sil
  2. çok korkunç sahiden de ama sonu müthiş çok komiiik :)

    YanıtlaSil
  3. üzülüyorum derken birden gülümseme oturuverdi dudaklarımın ucuna. :)

    YanıtlaSil
  4. Uzun ömürlü olacak inşallah.. ama rüya film gibi cidden.. kabus yaratacak bir kitap mı okudunuz ya da film mi seyrettiniz? Gelmiş geçmiş olsun, su alsın götürsün. :)

    YanıtlaSil
  5. güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Rüyadan daha fazlası, kabus bu resmen. Gün boyunca da etkisi sürer. Yoğun bir günün sonunda, stres altındayken, etkileyici bir film izleyince, bir de karnım tok yatarsam oluyor bana genelde.

    YanıtlaSil
  7. Hayırdır inşallah. Kötü rüyaları anlatmak gerekiyormuş. Anlattığın kişi rüyayı hayra yorarsa iyi şeyler olurmuş. Ben bu rüyayı oğlunun ömrünün uzadığına yordum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.