Ana içeriğe atla

Rövşen Abdullaoğlu - Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor

Merhabalar

Rövşen Abdullahoğlu Azerbaycan'lı bir yazar.
Kitapları da çoksatanlar listesinde. Azerbaycan'da yayımlanan 26, ülkemizde yayımlanan 2 kitabı var.

Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor kişisel gelişim kitabı olmasına rağmen, bu zamana kadar okuduğum anlatımı sıkmayan, yazım dili yalın, sohbet tadında geçen bir kitap. Normalde kişisel gelişim kitaplarına ön yargı ile yaklaşmama rağmen, bu kitabı sevdim. 

Hayatta başımıza gelenlere bakış açımızı, ilerleyen zamanlarda başımıza geleceklere nasıl davranmamız gerektiğini anlatan, örneklerle de destekleyen bir kitap Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor. 

Yazar kitabı yazarken oldukça araştırmış. Kendisi zaten Psikolojik Danışmanlık mezunu. Filozof ve bir doğubilimci. Yazarın kalemi o kadar akıcı ki; kişisel gelişim kitabı okur gibi değil de, bir roman okur gibi, hatta karşılıklı sohbet eder gibi, birinden nasihat dinliyormuşsunuz gibi okuyorsunuz ve hayata başka bir pencereden bakmaya başlıyorsunuz. Ancak şunu belirtmeliyim ki; kitap yazarın "şunu yap, bunu yapma" şeklinde yazımlarından ziyade örneklemeleriyle yol göstermesi. Bunları aynı zamanda hadislerle, ayetlerle de desteklemesi. Kitap aslında bir anlamda dini yönümüzü de güçlendiriyor. 

Kitap roman tadında gibi olsa da, bir başucu kitabı niteliğinde. Kendimizi kötü hissettiğimizde zaman zaman açıp okuyup, kendimizi iyi hissedeceğimiz, bakış açımızı değiştireceğimiz ruhumuza dokunan bir kitap. Okurken sanki yazarla sohbet ediyormuş gibi hissediyorsunuz. Aslında içinde bilmediğimiz şeyler yok ve içinde katılmadığım yerlerde vardı. Ama desteklenme şekillerini sevdiğimi söylemeliyim. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel ve mutlu bir hafta sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Sen kimsin? Hangi gizli hazinelere sahipsin? Hayat için bunun bir önemi yok. NE YAPIYORSUN? Başarı sadece hareket halinde olanları sever.

Yaşadıklarınızı nasıl tanımlarsanız tanımlayın yanılmış olmazsınız çünkü hayata hangi pencereden bakarsanız bakın, göreceğiniz şey aslında görmek istediğinizdir.

Zorluk ve rahatlık... Bu iki boyacı ellerine bir fırça alarak ömrümüzü sırayla boyar. Bugün siyah boyasıyla hayatımızın üstünden geçen zorluk isimli boyacının elindeysek, hiç endişelenmeyin, yakında sıra diğerine de gelecektir. Hayatta sürünenlerden olmamak için mutlaka bu pozitif bakış açısına sahip olmalısınız. Bunun için her şeyin en güzel tarafını ve sizin için faydalı olabilecek en üstün amaçları arayıp bulun! İyimser ile kötümserin arasındaki fark buradadır. Aslında iyimserin iyimser olması, durumunun iyi olmasından, kötümserin mutsuz ve üzgün olması ise hayat koşullarının kötü olmasından kaynaklanmaz. Hayır, aralarındaki fark, çevreye bakışlarında, hayat felsefelerindedir.

Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren bu kitabın çok satanlar listesinde olmasının sırrı burada işte. Geçmişi geçmişte bırakarak başarısızlıklardan nasıl ders çıkaracağınızı, isteklerinizi ve gizli potansiyelinizi hedeflere doğru nasıl yönlendireceğinizi gösterip, kuru nasihat çerçevesinden çıkarak, insana hayatını kökten değiştirme yöntemleri önermekte, becerilerini gerçekleştirmek için özgüven duygusu aşılamakta.

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 272

Destek Yayınları

Yorumlar

  1. Kitabı okumuştum. Güzel tavsiyeler içeren bir kitaptı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Evet canım arada güzel tavsiyeler vardı ders alınacak.

      Sil
  2. Benim de yakın zamanda okuduğum kitaplardan. Sıkıntılı dönemlerden geçenler için okumasını tavsiye edebilirim. Bir miktar huzur bulacaklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cavanşir Gadimov;
      Kesinlikle. Sıkıntılı dönemde iyi gelecektir.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Formasyon Analizi Nedir?

 

Kademe Analizi Nedir?

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu