Ana içeriğe atla

Kristin Hannah - Mucizeler Yağarken

Merhabalar

Kristin Hannah okumaya başladıysanız bütün kitaplarını okumak istersiniz.
Sonra da benim gibi kitaplarının hepsini toplarsınız. Mucizeler Yağarken kitabını da çok uzun zaman önce almış, ancak okumak için bir kış gecesinin gelmesini beklemiştim. Kitap kapağı insanın yazın okumasına müsaade etmiyor. Bende haksızlık olmasın diye kışın kar yağışının olduğunu günlerde okudum.

Joy Candellaro kocasının ihaneti sonrasında büyük bir boşluğa düşmüştür. Üstelik aynı yatakta bastığı kişi kız kardeşi olunca ihanetin acısı daha da kötüdür.  İki sevdiği insan tarafından ihanete uğramıştır.

Noel yaklaşırken kız kardeşi Stacey düğün davetiyesini vermek üzere Joy'un evine gelir. Üstelik eski kocası Thomas'tan da hamiledir. Joy tüm bunların ağırlığını kaldıramaz ve kardeşiyle yüzleşmeden kendisini arabaya attığı gibi uzaklaşır. Amaçsızca gezerken kendisini hava alanında bulur. Ne yapacağını düşünürken, Hope adında bir yere bilet alıp, çoktan yola çıkmıştır.

Kafasındaki düşüncelerle boğuşurken, kendisini bambaşka şeyler hayal ederken bulur. Ancak uçağın düşmesiyle Joy'un kafasındaki düşünceler amacına ulaşamaz ve Joy tamamıyla başka bir hikayenin kahramanı olur. Joy hiç bilmediği yağmur ormanlarında düşen uçaktan sağ kurtulmuş şekilde ne yapacağını düşünürken, kurtarma ekiplerini fark eder ve bulunmak istemez. Kardeşinin kendisini öldüğünü sanmasını, acı çekip, pişmanlık duymasını ister. Hemen oradan uzaklaşarak hiç bilmediği bambaşka yerlere gider. 

Gittiği kulübede yaşayan Boby adındaki çocuk kendi hayali arkadaşı ile konuşmaktadır. Başlarda Boby kendisine kötü davranır. Babası Daniel ile birlikte yaşayan Boby zamanla Joy'a alışır. Joy Boby'nin hayatını olumlu yönde değiştirirken, Daniel'e da aşık olmaktan kaçamaz. Ancak ölmüş eşinin varlığıyla ve aynı zamanda kendi kendine konuşan oğlunun sorunlarıyla mücadele etmeye çalışan Daniel'ın hayatına girmek o kadar da kolay olmayacaktır.

Kitabı okumaya başladığımda elimden bırakamadım. Kristin Hannah'ın kalemini zaten çok severim ama hikayenin bambaşka yerlere bağlanmasına açıkçası bir anlam veremedim. 

Kitaptaki sevdiğim karakter tabii ki de Daniel ve oğlu Boby'di. Kadın karakteri yine sevemedim. O kadar yapılanlardan sonra hemen her şeyi sindirmesi, her şeyi unutması olmamış. Sonuçta kocan seni kardeşinle aldatmış. Bundan öte köy yok. Her şey bir anda süt liman olamaz. 

Kitabın sonunu açıkçası daha farklı düşünmüştüm. Ancak yazar ters köşe yaparak bambaşka bir sonuçla karşımıza çıkmış. Fakat bana kalırsa fazla ütopik bir durum. Okuyunca hak vereceğinizi düşünüyorum. 

Kitabı genel konu itibariyle sevdim. Okunabilir ama dediğim gibi kitabın bir noktadan sonra gittiği nokta beni rahatsız etti. Onun dışında elinizden bırakamayacağınız bir kitap.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel, mutlu ve kitapla dolu bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bazen bağışlamak, umut etmek ve mucizelere inanmak gerekir… 

Hayatının en büyük ihanetine uğrayan, terk edilen ve çok zor bir yıl geçiren Joy Candellaro, Noel yaklaşırken hep hayalini kurduğu maceraya atılmaya karar verir. Kimseye haber vermeden bir uçak bileti satın alır ve hiç tanımadığı bir şehre doğru yola çıkar. Fakat beklenmedik bir şey olur ve Joy kendini bir anda büyülü yağmur ormanlarının yakınlarında, muhteşem bir gölün kıyısında yer alan bir balıkçı kulübesinde bulur. Kulübede yaşayan küçük Bobby, yakın zamanda kaybettiği annesinin acısıyla başa çıkamamaktadır. Yalnızca hayalî arkadaşıyla konuşan küçük çocuğun babası Daniel da oğluna yardım edemediği için acı çekmektedir. Joy ikilinin hayatına tesadüfen girerek onlara yollarını bulmalarında yardımcı olur ve böylece aralarında güçlü bir bağ kurulur. Joy eski hayatını geride bırakıp bu yeni dünyanın bir parçası olmak istediğini fark eder. Fakat bu gerçek olamayacak kadar güzel atmosferde yanlış bir şeyler vardır. Joy hayallerle gerçeğin arasında bocalarken umudun peşinden gitmeyi seçer ve bir mucizeye tanıklık eder. 

“Mutluluk aşılayan, umut verici ve çok romantik bir hikâye…”  
Hartford Courant 

“Kristin Hannah’nın şimdiye kadarki en iyi kitabı.” 
The Columbus Dispatch

“Hannah kalbinizin en derinlerine dokunacak.” 
 Rendezvous 

“Bu dokunaklı ve duygusal hikâye kalbinizi ısıtacak.” 
Romantic Times

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 272

Pegasus Yayınları

Çevirmen : Solina SİLAHLI

Yorumlar

  1. Biraz zorlama olmuş gibi kurgusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem;
      Aslında başladığı şekilde devam etseydi güzeldi ama devamında ütopik şeylere girişince kitap biraz havada kalmış gibi oldu. Yoksa konusu güzeldi.

      Sil
  2. Henüz okumadığım bir yazar ama seveni çok. Arkadaşlarım arasında da hayranı olanlar var. Umuyorum bir gün bizim de yolumuz kesişir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.