Ana içeriğe atla

Hadi Birikim Yapalım Etkinlik Sonucu

Merhabalar

2019 yılında sizleri oğlum ve benimle beraber "Hadi Birikim Yapalım" diyerek birikim yapmaya davet etmiştim.
Şimdi yeni seneye geldiğimize göre kumbaraları patlatmanın zamanı gelmiş demektir. 

Burada açıklamam gereken tek husus Temmuz ayının sonlarında evi taşıyacağımız için hem her türlü paraya olan ihtiyacımızdan, hem de taşınırken bozuk parayı taşımak ve saklamak zor olacağından kumbarayı açmıştık. O zaman kumbaradan çıkan para tam tamına 175,00.-TL idi. Bizim için o dönemde ilaç gibi gelen bir para olduğunu kabul etmem gerek.

Tabii ki biz kumbarayı açtık diye projemizden vazgeçmedik. Kumbaraya elimize geleni atmaya devam ettik. Ve sonuç olarak yılın kalan yarısında 226,25.-TL daha birikim yapmışız ve toplamda 401,25.-TL para biriktirmişiz. 

Aslında proje laptop üzerine kurulmuştu fakat hayat planlarla devam etmiyor. O zaman ki para nasıl taşımada ilaç gibi geldiyse, bu para da aracın bakımına destek olacak inşallah.

Küçük dediğimiz paraların aslında biriktirdiğimiz zaman nasıl da büyük birikimlere dönüştüğünün sadece küçük bir örneğidir bu para. 

Belki farklı amaçlar için birikime başladık ama ihtiyaç anında o anda daha hora geçecek yerlere gitti paralar ve biz bu durumdan çok mutluyuz. Aile olmak da bunu gerektirir değil mi?

Sizler bu yıl birikim yapabildiniz mi? Yaptıysanız sonuçlarınızı yorumlarda paylaşırsanız sevinirim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Sağlıklı ve mutlu bir gün sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Ben bozukları eve bırakıyorum eşim küçük kesesinde topluyor ve haftalık pazar paramız çıkıyor, boşuna dememişler damlaya damlaya göl olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece;
      Evet o da olabilir ama birikince daha güzel oluyor. Bedava gibi:)

      Sil
  2. Kumbara fikrini her zaman desteklerim. Hem TL hemde Euro olarak yaptığımızı söyleyebilirim.

    Yeni bloğumu keşfettiniz mi? https://ispanyolcafilmler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Süper olmuş, ihtiyaç anında ilaç gibi gelmiştir.
    Eskiden çok yapardım ama son yıllarda bıraktım, tekrardan yapmaya başlasam yıl sonu ayrı bir mutlulukla açmış olurum kumbaramı, düşüncesi bile gülümsetti şu an. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Gizi;
      Bence yeniden yapmalısın. Sene sonunda güzel bir birikim olabilir:)

      Sil
  4. Biz de bozuk paraları evde bir kutuda biriktiriyoruz ama ben onları iki haftada bir pazarda harcadığım için sürekliliği olmuyor :-)

    Çok şükür eskiye göre artık daha iyi birikim yapabiliyoruz. Artık parayı kullanmayı öğrendik sanırım. Biraz uzun zaman aldı ama olsun. Bu sene birikimlerimizi ev alarak değerlendirdik. Benim için en zor hedef buydu. Artık Allah'ın izniyle her şeyi halledebilirim gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      Allah ağız tadıyla oturmak nasip etsin canım. Benim birikim yapmaktan yana şükür sorunum yok. Açılmayacaksa açılmayacak o kadar:)

      Sil
  5. Müfred;
    İki taraf içinde birikim şart:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?