Ana içeriğe atla

Kitap Kardeşi Çığlık Atma Sebebi

Merhabalar

Aslında bu yazı temmuz ayında gelmeliydi fakat malum benim taşınma telaşımdan yayın girememiştim.
Biraz geç oldu ama geç olsun, güç olmasın diyerek yazıma devam ediyorum.

Bilindiğiniz üzere uzun zamandır kitap kardeşlerine sahibim. Hayatımda yaptığım en güzel şeylerden biri, sizlere de defalarca söylediğim gibi bir kitap kardeşine sahip olmak. Ne zaman geleceğini bilmediğiniz kargolar mutluluk, çığlık atma ve gününüzü güzelleştirme sebebi. 

Sevgili kitap kardeşim Ahmet Ümit kitaplarını tamamlama yardımcı oluyor. Bu defa bana üç tane Ahmet Ümit kitabı göndermiş. Umarım bu yıl içinde bir tane olsa da Ahmet Ümit okuyacağım. Ayrıca oğluma da okutacağım. 

Jemma Forte Olmadı Baştan Alalım ve Miraç Çağrı Aktaş'ın Bana Seni Seviyorum Deme Hissettir kitaplarını da kendisi okumuş ve çok beğendiğinden bana da hediye etmek istemiş. Olmadı Baştan Alalım kitabı bende olduğundan sevgili Zuzu'ya hediye ettim. 

Ayrıca yine çok güzel bir jest yapıp bana çok şık bir cüzdan göndermiş. Canım ablam çok teşekkürler, kesene bereket olsun.

Bunun yanı sıra son gün kitaplarımı da gönderdim ve kitap günü artık bitti. Yenisine arkadaşlar başlayacaklar sanırım. Fakat ben bu turu es geçerek diğer diğer tura katılmayı planlıyorum. 

Gün grubundaki arkadaşlarıma gönderdiğim son kitaplar ise; Ayşe - Aşk Nöbeti, Nehir Erdem - İki Entrika Bir Düğün İsmail ve Julie Garwood - Sımsıcak.

Yeni yayınlarımda görüşünceye dek, hep söylediğim gibi kitap okumak için bahane arıyorsanız, kitap kardeşi en güzel bahane. Hadi kendinize hemen bir kitap kardeşi edinin, kendinize çok iyi bakın ve hoşçakalın.



Yorumlar

  1. Merhabalar,

    Bu tarz oluşumları destekliyorum ve çok da takdir ediyorum. Ben henüz böyle bir oluşuma katılmış değilim ve belki ilerleyen zamanlarda katılabilirim. Ne var ki kendi kitaplığımdaki hiçbir kitabı kimseyle paylaşamıyorum. Hatta çok yakınım hariç bir başkasının bile dokunması bile beni rahatsız ediyor. Çünkü onlar benim çocuklarım gibi. Onlara her baktığımda içindeki bir satır ya da dize gözümün önüne geliyor. Bazen tekrardan açıp o kısmı bulup okuma iç güdüsü ile yerimden kalkıp elime alıyorum. Kitap okumak dünyaya açılmak demek o yüzden sizi ve sizin gibi kitap dostlarımızı destekliyorum, şimdilik bu şekilde ama ilerleyen zamanda belki ben de bir kitap kardeşi edinirim kimbilir :) Kitap dolu günler dileğiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şairane;
      Kitap kardeşimize gönderdiğimiz kitapları genellikle okuma tarzları farklı olduğundan birbirimize verdiğimiz listelerden seçerek ve sıfır kitap alarak gönderiyoruz. Nadiren de olsa kitaplığımdan gönderdiğim de oluyor. Bende bir zamanlar kitaplığımdan tek bir kitabı bile vermeye kıyamazdım ancak zamanla elimde çok fazla kitap olduğundan, kitapları takas ya da takas şeklinde elimden çıkarmaya gayret ediyorum. Bir de kitaplar okundukça güzeldir. Tabii ki kitap kıymeti bilmeyenlere kitapları vermem ancak, düzgün okuyanlarla kitaplarımı paylaşırım. Sonuçta okunacak çok kitap var. Varsın biri kitaplığımdan eksilsin. Çok da sıkıntı değil. Ve bir de kitapları paylaşmanın verdiği mutluluk var ki paha biçilemez. Tavsiye ederim. Sizin gibi düşünen bir çok arkadaşım şimdi kitaplarını paylaşıyor. Umarım sizde kısa zamanda paylaşabilirsiniz. Sevgiler:)

      Sil
  2. Miraç Çağrı' nın kitabı birden çok ilgimi çekti. Yaşasın kitap kardeşliği :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentos;
      Henüz okumadım. Okuyunca yorumlarım canım:)

      Sil
  3. İlkay Özgür;
    Keisnlikle öyle. Ve tanımadığın kişiyle kalıcı dostluk çok güzel kitap sayesinde:)

    YanıtlaSil
  4. Beyda kızıma da paylaşmak yakışır. Zira herkes okusun ister. Çok beğendim bu etkinliğinizi. Bir kitap gider, yenisi gelir :) En büyük zenginlik kitap. Sevgiyle kucaklıyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Ablam;
      Evet herkes okusun. Okumayan kalmasın. Kitap gerçekten insanları birbirine bağlıyor. Seviyorum seni. Çok öptüm:)

      Sil
  5. Yeni kitaplarını keyifle oku canım. Kitap kardeşi olmak çok güzel bir duygu olmalı :)

    YanıtlaSil
  6. Bu tarz etkinlikler ve kitap kardeşliklerini ben de çok seviyorum. Kitap hediye etmek ve hediye almak en güzel şey olmaya adaydır bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mor Düşler Kitaplığı;
      Kitap kardeşliği de aday olmalı:)

      Sil
  7. Cüzdan çok şirinmiş güle güle kullan. :) Kitaplar için de iyi okumalar şimdiden. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Daha iyileri senin olsun canım. Sevgiyle kal:)

      Sil
  8. Kitap kardeşliğini kim düşündüyse tebrik ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia Serteli;
      İlk kim çıkardı bilmem ama gerçekten dediğin gibi takdire şayan:) Sevgiler benden:)

      Sil
  9. Ne güzel bir kardeşlik, ne güzel kitaplar :)

    YanıtlaSil
  10. xhayat;
    İnsanları teşvik etmek adına bu tarz oluşumlar çok anlamlı. Kimisi diyor; ben kendim de alırım. Amaç etkileşim içinde olmak. Kitapla birlikte yeni dostluklar da kazanmak. Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?