Ana içeriğe atla

Köyümüze Gidelim

Merhabalar

Hafta sonu yine köydeydik.
Şehir yaşamından kendimizi mümkün olduğunca köye atıp, kafa dinleme telaşındayız. Hemen ekibe ortak bir mesaj ve herkes bir avazda köyde. 

Geçen yılda sizlere köyden manzaralar sunmuştum. Köyü olmayanlar, vakit bulup gidemeyenlere hediye niteliğinde. Bu yılda yine bir paylaşım yapayım  istedim. Sebzeler olunca toplanmadan yetişirsem bir paylaşım daha yaparım.

Geçen yıl çok güzel çileklerimiz olmuştu ama bu yıl yağmurlar ve soğuk hava nedeniyle maalesef bir kez çilek yiyebildik. Bir daha da olmadı. Bademler olmuş ama birden sertleşmeye başladıklarından kabuklu hale dönüşme sürecine girmişler. Bir tane tadalım dedik ama maalesef taze çağla halinden eser yok.  Neredeyse dişimizi kıracaktık. Sebzelerden henüz olan yok. Köy biraz yukarıda kaldığından Eskişehir'e göre oldukça soğuk oluyor. Bu nedenle sebzeler ve meyveler daha geç oluyor. Kirazlarımız olmuş ve emin olun pazarda satılanla alakası yok. 

Annem her yıl olduğu gibi bu yılda çiçeklerini ekti. Güller çok güzeller. Hem görüntü, hemde koku bakımından. 

Babamın geçen yıl yaptığı çardakta ailecek yediğimiz yemeklerin tadı ise bambaşka. Soğan, ekmek bile yesek çok güzel. 

Eskiden köydekiler şehre gelmek isterlerdi, şimdi köyde evi olanlar şanslı ve bizde o şanslı insanlardanız. Oğlum dedesi ve babaannesi ile yazın keyfini köyde çıkartmaktan çok mutlu. Çok gevezelik ettim. Hadi buyurun sizleri köyümüzle başbaşa bırakayım. Unutmadan tavuklar yeni yerlerini beğenmedikleri için yumurtayı kesmişler. Babam da onları tek tek kesiyor. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Ailecek geçirdiğiniz güzel günleriniz olsun.

Hoşçakalın.
















Yorumlar

  1. Köyünüz çok güzelmiş gerçekten de insanın o köye gidesi geliyor Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. İçimiz açıldı.Güzel görüntüler.

    YanıtlaSil
  3. Güller rengarenk harika! ^-^
    Köy gibisi yok gerçekten de. :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi çok güzeller ama karanfille gül arası kırmızı renkli çiçeği merak ettim. Daha önce gördüğümü zannetmiyorum. Keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  5. Nasıl güzel kareler, orada olmak istiyor insan :)

    YanıtlaSil
  6. Siz böyle anlatınca çocukluğum aklıma geldi. En son ilkokuldayken gittim ben de köye. Artık eskisi gibi gidiş geliş yok. Herkes işinde gücünde. Köydeki evimizde pek iyi durumda değil zaten. Şöyle bir geriye dönüp bakınca ne güzel zamanlardı o zamanlar. Duygulandırdı yazınız beni. Köyünüzde harika zaman geçirmeniz dileğiyle. Ayrıca fotoğraflara da bayıldığımı eklemeden geçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  7. ah evet en güzeli çardakta ailece yemek olmuştur tabii yaa. ne büyük mutluluk :) güller çiçekler hepsi güzeel. yanii kirazlar güzel miydiiiii en sevdiğim şey yaa şimdi de yiyiyom her akşam kiraz :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel ya.Bir köyümüz yok ki şöyle bizde gitsek :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel yazmıssınız. Görseller harika insanı oralara götürüyor

    YanıtlaSil
  10. Ben aslında sizin böyle yazılarınızı özlüyorum, hayata dair...O güller nasıl kokar bilirim, inanılmaz. Kirazla ilgili tespitinde de çok haklısın, pazardakilere benzemez.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?