Ana içeriğe atla

Julie Garwood - Sımsıcak

Merhabalar

Julie Garwood kitaplarıyla tanışmışsanız diğer kitaplarını da okumak isterseniz.
Ancak bu kitapta ben nedense çok da aradığımı bulamadım. Hadi öncelikle konusuna bakalım.

Lyra sinema öğrencisidir. Okulda aldığı bir proje üzerinde çalışırken tesadüfen bir eşya satışına tanık olur. Aslında eşya satışından çok ev sahibinin eşyalardan kurtulma çabasıdır. Lyra bu tür satışları çok sevdiğinden atılan eşyalara bakar. Kitaplar, cd ve dvd'ler ilgisini çeker. Kadının ücretsiz hibe edeceğini öğrendiğinde arabasının aldığı kadarını alarak oradan uzaklaşır. Ancak o evin sahipleriyle ilgili bilinmeyen şeyler vardır ve aldıkları Lyra'nın başına dert olacaktır.

Samuel Wellington Kincaid, Lyra ve arkadaşının uğradığı saldırı sonrası bir arkadaşına iyilik yapar ve geçici olarak Lyra'nın korumalığını üstlenir. Kaçma, kovalama esnasında aralarındaki çekim kaçınılmazdır ancak Lyra günlük ilişkilerden ziyade, tutkulu bir aşık olmadıkça aşktan kaçmaktadır. Sam ise hayatına kalıcı birisini sokmaktan korkmaktadır. Ancak aşk maalesef engel tanımaz.

Sımsıcak kitabının adını konusu ile bağdaştıramadım. Hele kapak ne alaka onu hiç anlamadım. Kitabın ilk başlarında neredeyse ilk yüz sayfasına yakınını sıkılarak okudum. O kadar çok detay vardı ki, ne gerek vardı diye düşünmeden edemedim. Ayrıca Kincaid klanıyla alakalı bir hikaye yazılacaksa ne demeye FBI ajanıyla günümüze harmanlanmaya çalışılmış orası da ayrı bir muamma. İskoç hikayeleri iyi güzel ama bu kitapta çok eğreti durmuş. Kitabı ya İskoç üzerine yazarsın ya da yazmasın. Ondan da azıcık koyayım, bunu da ekleyeyim denildiğinde ortaya çorba bir kitap çıkıyor maalesef. 

Kitap karakterlerinden Lyra ve Sam'i sevdim ama asıl Lyra'nın büyük annesi Gigi favorimdi. Lyra'nın anne ve babası gereksiz insanlar. Bencil ve paragöz. Kardeşlerini sevdiğimi söyleyebilirim. 

Julie Garwood'ın diğer kitaplarına göre çok sığ kalmış ve olmamış bir kitap maalesef. Polisiye ile harmanlanmaya çalışılmış ama polisiye kısmı bile eğreti durmuş. Sonu ise havada kalmıştı. Ayrıca Milo karakterine ne olduğunu da bilemiyoruz. (Kitabı okursanız bu karakterin aslında çok salak bir adam olduğunu göreceksiniz, ki kitaptaki normalde neredeyse ana karakterlere eş değerde olmasına ve karşımıza çıkmasına rağmen adamın sonu muamma.) 

Ne yazık ki Julie Garwood'ın bu kitabını beğenemedim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Herkese hayırlı ve nurlu Cuma günü olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Sinema öğrencisi Lyra, son okul projesi üzerinde çalışırken, çektiği bu belgeselin hayatını bir korku filmine dönüştüreceğinin
farkında değildi…

Peşine düşen kimliği belirsiz adamlar onun yolunu yakışıklı FBI ajanı Sam Kincaid ile kesiştirdi….

Lyra ve Sam’in artık birbirlerine güvenip tehlikelere birlikte göğüs germekten başka seçenekleri yoktu...

Ölümcül entrikaların çapı daralırken, sımsıcak bir aşkın doğması ise ikisi için de sürprizdi….

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 359

Epsilon Yayınevi

Çevirmen : Kübra Tekneci

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.

Kapı Önü Dedikoduları - İçindeki Fesatlıktan Kurtul

  Merhabalar Bayan X her defasında kendini aşamaz dediğim noktada kendisini aşmayı başarıyor ve level atlayarak devam ediyor.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar İki sene önce 14 Şubat ile ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmiştim.

2019 Eylül Ayında Okuduklarım

Merhabalar "Bir insan kendisine nasıl beyin göçü yaşatabilir?" sorusunun bir sonucu olarak bu ay sadece tek bir yazar okudum.

Fırın Muhallebi

Merhabalar Malum bizim ev halkı tatlı konusunda doyumsuz.

Melek Öztürk - Münzevi Mısralar İskelesi

 

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.