Ana içeriğe atla

Julie Garwood - Sımsıcak

Merhabalar

Julie Garwood kitaplarıyla tanışmışsanız diğer kitaplarını da okumak isterseniz.
Ancak bu kitapta ben nedense çok da aradığımı bulamadım. Hadi öncelikle konusuna bakalım.

Lyra sinema öğrencisidir. Okulda aldığı bir proje üzerinde çalışırken tesadüfen bir eşya satışına tanık olur. Aslında eşya satışından çok ev sahibinin eşyalardan kurtulma çabasıdır. Lyra bu tür satışları çok sevdiğinden atılan eşyalara bakar. Kitaplar, cd ve dvd'ler ilgisini çeker. Kadının ücretsiz hibe edeceğini öğrendiğinde arabasının aldığı kadarını alarak oradan uzaklaşır. Ancak o evin sahipleriyle ilgili bilinmeyen şeyler vardır ve aldıkları Lyra'nın başına dert olacaktır.

Samuel Wellington Kincaid, Lyra ve arkadaşının uğradığı saldırı sonrası bir arkadaşına iyilik yapar ve geçici olarak Lyra'nın korumalığını üstlenir. Kaçma, kovalama esnasında aralarındaki çekim kaçınılmazdır ancak Lyra günlük ilişkilerden ziyade, tutkulu bir aşık olmadıkça aşktan kaçmaktadır. Sam ise hayatına kalıcı birisini sokmaktan korkmaktadır. Ancak aşk maalesef engel tanımaz.

Sımsıcak kitabının adını konusu ile bağdaştıramadım. Hele kapak ne alaka onu hiç anlamadım. Kitabın ilk başlarında neredeyse ilk yüz sayfasına yakınını sıkılarak okudum. O kadar çok detay vardı ki, ne gerek vardı diye düşünmeden edemedim. Ayrıca Kincaid klanıyla alakalı bir hikaye yazılacaksa ne demeye FBI ajanıyla günümüze harmanlanmaya çalışılmış orası da ayrı bir muamma. İskoç hikayeleri iyi güzel ama bu kitapta çok eğreti durmuş. Kitabı ya İskoç üzerine yazarsın ya da yazmasın. Ondan da azıcık koyayım, bunu da ekleyeyim denildiğinde ortaya çorba bir kitap çıkıyor maalesef. 

Kitap karakterlerinden Lyra ve Sam'i sevdim ama asıl Lyra'nın büyük annesi Gigi favorimdi. Lyra'nın anne ve babası gereksiz insanlar. Bencil ve paragöz. Kardeşlerini sevdiğimi söyleyebilirim. 

Julie Garwood'ın diğer kitaplarına göre çok sığ kalmış ve olmamış bir kitap maalesef. Polisiye ile harmanlanmaya çalışılmış ama polisiye kısmı bile eğreti durmuş. Sonu ise havada kalmıştı. Ayrıca Milo karakterine ne olduğunu da bilemiyoruz. (Kitabı okursanız bu karakterin aslında çok salak bir adam olduğunu göreceksiniz, ki kitaptaki normalde neredeyse ana karakterlere eş değerde olmasına ve karşımıza çıkmasına rağmen adamın sonu muamma.) 

Ne yazık ki Julie Garwood'ın bu kitabını beğenemedim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Herkese hayırlı ve nurlu Cuma günü olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Sinema öğrencisi Lyra, son okul projesi üzerinde çalışırken, çektiği bu belgeselin hayatını bir korku filmine dönüştüreceğinin
farkında değildi…

Peşine düşen kimliği belirsiz adamlar onun yolunu yakışıklı FBI ajanı Sam Kincaid ile kesiştirdi….

Lyra ve Sam’in artık birbirlerine güvenip tehlikelere birlikte göğüs germekten başka seçenekleri yoktu...

Ölümcül entrikaların çapı daralırken, sımsıcak bir aşkın doğması ise ikisi için de sürprizdi….

Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 359

Epsilon Yayınevi

Çevirmen : Kübra Tekneci

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?