Ana içeriğe atla

Tsunami Gibi Rüya

Merhabalar

Yeni bir işe girmişim.
İş dönüşü dışarıda bardaktan boşanırcasına bir yağmur var. Tren yolu geçidi var yani hemzemin geçidi. Geçidi geçip eve ulaşmam lazım. Ancak bir anda tsunami gibi bir görüntü ortaya çıkıyor. Sular dev dalgalar şeklinde, araçlar dalgaların üstünde gidiyor ama dalgaların altı boşluk. Araçlar aşağı düşmüyor. Dalgaların altından geçilebilir ama dalgalar yüzünden geçilemiyor.  Benim geçitten karşıya geçmem lazım ama geçemiyorum. Etrafımda da dev dalgalar oluşuyor. Islanıyorum ama ıslaklık hissetmiyorum. Bir dükkana giriyorum. Bakkal gibi bir yer. Bir çok kişi buraya sığınmış. Adama soruyorum, burada bekleyebilir miyiz? diye. Bana kızıyorlar. Neden sorduğumu soruyorlar. Kapıyı kapatınca damla su içeri girmiyor. Bir yandan da eşime göstermek için elimdeki telefonla video çekmeye çalışıyorum.

Birden tsunami gibi olan dev dalgalar kesilir gibi oluyor. Kendimi dışarı atıyorum. Geçitten geçmek için hemen yola koyuluyorum. Aklımda oğlum var. Ona ulaşmaya çalışıyorum. "Nasıl ulaşacağım?" diyorum ama aramak aklıma gelmiyor sanırım. Aramıyorum. 

Belediyeye zarar gören araçları bildirmemiz gerekiyormuş. Belediye binasında buluyorum kendimi ve eşimde birden yanımda bitiyor. "Hemen bildirip gidelim, oğlumuzun yanında olmamız gerek!" diyorum. Ama halen daha telefon etmiyorum. 

Eşime "Sen nasıl geldin? Çok fena dışarısı!" diye soruyorum. "Servis minibüsünü suyun üstünde sürdüm ama en son direksiyon hakimiyetini kaybedince içinden çıkıp geldim." diyor. Ama halen daha oğlumuzu aramıyoruz. Belediye memuru geliyor ama nedense adamla da konuşmuyoruz. O sırada herhalde işimizi halletmişiz kendimizi dışarıda buluyoruz. Arkamızdan yine dev dalgalar geliyor. Eşimin elini tutuyorum. Dalgalardan kaçarken uyanıyorum. 

Salondaki kanepede, üstümde peluş battaniye ve elimde kitabımla uyuya kalmışım. Gözümü açtığımda oğlumla göz göze geldik. Tepemde dikilmiş bana bakıyor. Basketbol kursuna gidip gitmeyeceğini soruyor. Günlerden cumartesi ve dışarıda bardaktan boşanırcasına yağmur ile beraberinde dolu yağıyor.

Yorumlar

  1. Hayırlara vesile olur inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Dejavu olmasın :)))) Yağmur berekettir de fazlası zarar tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim;
      Rüya sırasında hiç öyle düşünemedim desem :)

      Sil
  3. uyurken üstümüzü sıkı örtüyoruz beyda müdürüm saygılar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz Haykırış;
      Gayet örtüktü ama benim rüyalarım hep garip :)

      Sil
  4. Hayrolsun inşallah.. Doğal afetler hep etkiler beni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Amin canım. Uyandığımda uzun zaman etkisinden çıkamadım canım :(

      Sil
  5. Şöyle serüvenli bir rüya göremedim teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları