Ana içeriğe atla

Tess Gerritsen - Ruh Koleksiyoncusu

Merhabalar

Son zamanlarda üst üste sürekli gerilim, polisiye kitapları okuyorum.
Bunlardan biri de kalemiyle ilk kez tanıştığım Tess Gerritsen'in Ruh Koleksiyoncusu kitabı. Kitap Rizzoli&Isles serisinin 7.kitabı ve Tess Gerritsen'in okumadığım tüm kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Zira yazarın kalemi oldukça iyi.

Olay Boston'da geçiyor. Bir müzenin bodrum katında bulunan depoda iki bin yıllık olduğu sanılan bir mumya bulunur. Bu mumyanın geçmişinin araştırılması için detaylı BT (bilgisayarlı tomografi) taraması yapılacak ve sonrasında da müzede sergiye sunulacaktır. Basın da bu olaya fazlasıyla ilgi gösterir. Gerekli düzenlemeler yapılıp, adli tıp uzmanları da hazır olunca BT taramasına başlanır ancak bir terslik vardır. Mumyanın bacağında bir kurşun vardır. İki bin yıl öncesi düşünüldüğünde bu kurşun ya yanlış yerdedir. Ya da mumya iki bin yıllık değildir.

Bundan sonraki süreç artık arkeolojik bir araştırmadan çıkar ve polislerinde içine girdiği soluksuz bir kovalamacaya döner.

Tess Gerritsen'in okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen kalemine resmen bayıldım. İlk andan son anına kadar aksiyon ve adrenalinin düşmediği kitapta, aynı zamanda gayet başarılı şekilde araştırılmış arkeolojik bilgilerde mevcut. Dedektif Jane ile adli tıp uzmanı Maura gerçekten çok başarılıydı. Sırf dedektif için bile okunurdu.

Kitabın adını nereden aldığını anlatmayacağım zira kitabın büyüsünün kaçmasını istemiyorum. Fakat kitap adının hakkını fazlasıyla veriyor. 

Hikaye boyunca her şey yerli yerinde kullanılmıştı. Gereksiz detaylar ve tasvirler yoktu. Ruh Koleksiyoncusu insanı polisiye ve aksiyona doyuran bir kitap. Hatta en sonunda tamam bitti dediğim yerde bile ters köşe olduğum bir kitap. Kısacası herkese şiddetle önereceğim ve kesinlikle okuduğunuzda pişman olmayacağınız bir kitap. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitapla ve sağlıkla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Boston’da bir müzenin bodrumunda iki bin yaşında olduğu sanılan bir mumyanın keşfi kamuoyunda büyük ilgi uyandırır. Ancak bilgisayarlı tomografi taraması, mumyanın bacağında iki bin yıl öncesine ait olamayacak bir cisim ortaya çıkarır: Bir kurşun.


Dedektif Jane Rizzoli ile adli tıp uzmanı Maura Isles’ın yolları bir kez daha kesişiyor. Arkeoloji Katili’ni yakalayamazlarsa vahşi cinayetler son bulmayacak.



“Ruh Koleksiyoncusu ani virajlarla ustaca kurgulanmış muhteşem

bir gerilim romanı.”
The Globe and Mail

“Günümüz gerilim edebiyatının en yaratıcı yazarından çarpıcı
bir dehşet hikâyesi.”
The Providence Journal

“Sağlam kurgusu ve tam ayarındaki bilimsel ayrıntılarıyla
Ruh Koleksiyoncusu Gerritsen’in en iyi eserlerinden biri.”
Chicago Sun-Times


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 376

Doğan Kitap

Çevirmen : Boğaç Erkan

Yorumlar

  1. Kitaptaki ani virajlar etkileyici demek ki...Filmi yapılacak kalitede duruyor. Teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum bu yazara da serisine de. Rizzoli ve Isles artık gözümde canlanan ruh bulan karakterler oldular okuya okuya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdiğim günlük;
      ben ilk okudum ama müptelası oldum diyebilirim :)

      Sil
  3. Bu kitabı merak ettim doğrusu. Polisiye roman severim . Detaylara çok vermemesi benim için artı bir puan zira bazen insan sıkılabiliyor ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neşeli süs evim;
      aşk kitapları neyse de polisiye kitaplarda bende çok detay sevmiyorum. Bu nedenle çok detay vermedim ki heyecanı gitmesin canım :)

      Sil
  4. kitabın kapağı bile etkiledi şuan. valla polisiye romanlarını sevmem ama bunu okuyacağım.

    YanıtlaSil
  5. ben de eskiden Tess Gerritsen okumaya çalışmıştım ama bir süre sonra bırakmıştım biraz kötü etkilemişti beni ama eminim güzeldir, yazar eskiden doktormuş galiba ya da adli tıp uzmanı mıydı tam hatırlamıyorum o yüzden terminolojiyi çok iyi kullanıyordu kitaplarında bunu hatırlıyorum bir tek baya olmuş okumayalı, bunu okumak sterim ama zaten ters köşe sonlara bayılırım :) bu arada yeni bloguma da beklerim :)
    https://perilievdekisamara.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrar;
      Ben çok seviyorum polisiye ve yüreğim ağzımda okurum. Bunu da oku canım:)
      Bloğun da hayırlı olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?