Ana içeriğe atla

Sebastian Fitzek - Paket

Merhabalar

Sebastian Fitzek kalemi ile tanışmam Paket kitabı sayesinde oldu.
Psikolojik gerilim ve polisiye türünde olan kitabı sevdim. Hadi konusuna bakalım.

Emma Stein psikiyatr olarak görev yapmaktadır. Katıldığı bir konferans sonrasında evine gitmek yerine otelde konaklamayı seçtiğinde aslında hayatının hatasını yaptığının farkında bile değildir. Uyandığında kendisini saçları kazınmış, tecavüze uğramış bir şekilde otelin dışında bir yerde bulur. Fakat polis olan eşi dahil kimse kendisine inanmaz. Çünkü aynı zamanda işlenen bir cinayet vardır ve Emma'da bu cinayetin tek şüphelisidir. Sorulan sorulara da net cevaplar verememektedir.

Bu olaydan sonra Emma ve Phillip başka bir yere taşınırlar. Evde yüksek güvenlik önlemleri alınır. Fakat Emma yinede kendisini bu duruma getiren berber lakaplı katilin peşine düşüp, kendisini öldüreceğinden korkmaktadır. Günün birinde Emma kendisine gelen postaları alırken kurye kendisine komşunun evde olmadığını ve ona gelen paketi de kendisine bırakmak istediğini söyler. Emma her ne kadar paketi almak istememiş olsa da, kuryenin kendisine olan ısrarı sonucunda paketi alır ve bundan sonra Emma kendisini bir labirentin içinde bulur.

Sebastian Fitzek Paket kitabında eski ve yeni zaman arasında geçiş yaparak olayı çözümlüyor. Emma'nın yaşadıklarının halüsinasyon mu, gerçek mi olduğunu anlamaya çalışırken gerilmemek mümkün değil. Kitabın ilk başlarında biraz sıkılmış olsam da, sonrasında kitap akıp geçti. Kitabın sonunda yazar ters köşe yaptı ki, bunu hiç beklemiyordum. Kitabı merak edenlere önerimdir. Yazarın diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kiyaplı günlerle görüşmek dileğiyle.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

DİKKAT!

YÜKSEK DOZDA GERİLİM İÇERİR! 

Postacısı ondan evde bulamadığı komşusuna gelen bir paketi teslim almasını rica etti. Daha önce adını hiç duymadığı bir komşuydu bu. Üstelik yıllardır aynı ara sokakta oturmasına rağmen. 
Kadın ise, “Bunda ne kötülük olabilir ki?” diye düşündü. 
Ve böylece ölümcül bir kâbusu evine sokmuş oldu… 
Genç psikiyatr Emma Stein bir otel odasında saldırıya uğradığından beri evinden çıkmayı reddediyordur. Emma, öldürmeden önce kurbanlarının saçlarını kazıdığı için basında “Berber” adıyla anılan bir psikopatın üçüncü kurbanıdır. Berber’in elinden canlı kurtulan tek kişi olan Emma bu caninin yarım bıraktığı işi tamamlamak için onun peşine düşeceğinden korkmaktadır. Kendisine saldıran kişiyi hiç görmemiş olmasına rağmen karşısına çıkan her adamın o olduğuna dair paranoyak düşünceler yakasını bırakmaz. Kendisini güvende hissettiği tek yer ise Berlin’in ücra bir semtinde bulunan ara sokaktaki evidir, ta ki bir gün postacı Emma’dan bir komşusunun paketini onun adına teslim almasını isteyene dek.

Emma yıllardır aynı sokakta yaşamasına rağmen bu komşu hiç tanımadığı biridir ve onun adına aldığı paket Emma’yı hayatının en korkunç kâbusunun içine atacaktır.

“Sebastian Fitzek uykusuz bir gece geçireceğinizi garanti ediyor.” 
Donna 

“Yazar, okuyucuları için delice bir hikâye, tekinsizlikler ve son sayfaya kadar devam eden çılgınca bir temposu olan bir paket hazırlamış.” 
dpa 

“Fitzek yanıltmacalarla dolu bir şahesere imza atmış.” 
Westdeutsche Allgemeine 

“Fitzek gerilim türünün ustası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.” 
Hörzu 

Basım Yılı : 2019

Sayfa Sayısı : 320

Pegasus Yayınları

Yorumlar

  1. Yolcu 23'ü okumuş ve beğenmiştim.Göz Koleksiyoncusu listemizde.Önümüzdeki ay okuyacağız. Onu da beğenirsem Paket'i yazın okurum muhtemelen.

    YanıtlaSil
  2. ooo severim ben dee tımams :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları