Ana içeriğe atla

Matt Dunn - Terk Edildim Eski Erkek Arkadaşın Günlüğü

Merhabalar

Bu zamana kadar bir çok kez kendisini terk eden erkeklere karşı intikam almak, yeniden elden etmek için değişikliğe uğrayan kadın hikayeleri okumuştum.
Bu kitabı A101 mağazasında gördüğümde açıkçası çok beklenti içine girmeden bir de erkek gözünden okumak için almıştım. Bakalım erkekler sevdiği kadın uğruna neleri göze alabiliyor? görmek istedim. İnsan zaman zaman erkek gözünden de görmek istiyor sanırım. O zaman önce konusuna bakalım.

Edward on yıldır Jane ile çıkmaktadır. Jane ile normal giden hayatları bir gün Jane'in bir mektup bırakarak Tibet'e gitmesiyle sekteye uğrar. Öyle ki üç ay sonra geri döneceğini yazan Jane evde ne var ne yoksa her şeyi de beraberinde götürmüştür. 

Jane İlişkilerini üç ay sonra yeniden gözden geçirmek üzere gittiğinde ardında darma duman olmuş bir Edward bırakmıştır. Üstelik son darbeyi de indirerek gitmiştir. SORUN BENDE DEĞİL SENDE!...

Jane gittikten sonra Edward için zorlu bir süreç başlar ve öncelikle fazlalıklarından kurtulmalıdır. Bu süreçte yanındaki arkadaşı Don ile kendisine bir spor eğitmeni bulur. Jane geri dönene kadar geçecek üç aylık sürede spor yapacak ve bu konuda da kendisine spor konusunda hiçbir şekilde taviz vermeyen hocası Sam destek verecektir.

Kitabın ilk başlarında sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Edward'ın dünya yıkılmış da altında kalmış halleri sıkmıştı. Ne zaman ki devreye spor hocası Sam girdi, o saatten sonra kitap eğlenceli bir hâl almaya başladı. 

Bir erkek gözünden bu tarz bir kitap okumak bazı şeylerin kadınlardaki gibi olmadığını da görmemi sağladı. Kitaptaki favorim kesinlikle Sam ve barda çalışan garson kız Wendy oldu. Belki bir nebze de arkadaşı Don olabilir. Edward şayet beklediğim şeyi yapmış olsaydı kitap benim için berbat bir kitap olacaktı ama yapmadı. Bunun ne olduğunu kitaptan okuyabilirsiniz.

Terk Edildim şezlong kitaplarımın arasına girer. Kafa yormayan, hoş zaman geçirmek için okunabilecek bir kitap. Ancak tanıtımda yazdığı gibi öyle aman aman kahkaha tufanı beklemeyin. Bir kaç yerinde olabilir ama o kadar. Fazlası abartı olabilir. 

Kitap baskısı 2011 olduğundan kitaba belki kütüphane ya da eski kitapçılarda rastlayabilirsiniz. Şu anda baskısı yok.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Ne olursa olsun, sizi siz olduğunuz için seven insanlarla birlikte olun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Sorun bende değil sende!

Bomboş bir ev…

Gardıroptaki boş askılar…

Kısa bir veda mektubu…

On yıllık kız arkadaşı Jane arkasında sadece bir mektup bırakıp Edward’ı terk etti. Pılısını pırtısını toplayıp olabilecek en uzak yere, Tibet’e gitti. Ona yazdığı mektupta “Sen kendini bıraktın, ben de seni bırakıyorum” diyordu. Edward’ın önünde zorlu bir süreç var şimdi.

Üç ay sonra Jane geri döndüğünde onu –eğer mümkünse- yeniden kazanmak için Bay Doğru’ya dönüşmesi gerekiyor. Spordan diyete, cilt bakımından son moda trendi giysilere her şeye razı, her şeyi yapmaya da… Yeter ki Jane’in karşı koyamayacağı bir erkeğe dönüşebilsin. Yeter ki kaybettiği aşkı yeniden kazanabilsin.

Terk Edildim - Eski Erkek Arkadaşın Günlüğü, okurken kahkahalarınıza engel olamayacağınız bir kitap.

Bu kez kırılan kalp bir erkeğinki. Ve kahramanımız kırık kalbini iyileştirmek için kendini baştan yaratmak zorunda…

Basım Yılı : 2011

Sayfa Sayısı : 364

Doğan Kitap

Çevirmen : Filiz İNCEOĞLU ÖZTÜRK

Yorumlar

  1. Çok ilginçmiş cidden, ilk defa bir erkek gözünden terkedilmeyi okumak. Sanırım kitabı bulamam ama yine de aklımda olsun. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. İlgi çekiciymiş. Hep kadınların dilinden okurduk şimdi de bir erkeğin dilinden anlatılmış. Acaba nasıldır? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Sonlara doğru akıcı olan ve keyifli bir kitaptı.:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı