Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Orjinal Mi ? Yoksa Marjinal Mi Olmalı?

Merhabalar

Geçen hafta pazar günü ailecek kahvaltıya gidelim dedik.
Aracımızla  gidebileceğimiz bir yer tercih ettik. Arabayı park ettik ve mekana doğru yürümeye başladık.

Tam mekana girecekken önümden 3 kişi geçti. Normalde etrafıma çok dikkat eden biri değilimdir. Genelde yolda yürürken de aklım dolu olduğundan dolayı yanımdan tanıdık biri geçse bile görmem. O derece alakasızımdır. Ama bu sefer öyle bir şey gördüm ki; kör olsan görürdün. Önümüzden geçen kız resmen tecavüze uğramış gibiydi. Resimde gördüğünüz arkadan çekilmiş bir fotoğraf.(Fotoğrafın tamamını maalesef yayınlayamıyorum) Ön taraftan görünüşte daha da beterdi. Resmen çorap yırtıktı. Ön tarafını çok az bir çorap tutuyordu. Köpek parçalamış ile tecavüze uğramış arasında kalmış gibiydi. Saçların ortadan ikiye ayrıldığında bir tarafı masmavi, diğer tarafının uç kısmı yeşil ve üst taraf sarı. 

Ben kahvaltı mekanına girmeyi bırakıp, giden kızı keserken eşim ne olduğunu sordu. Kızı gösterdiğimde "yok artık" dedi. Ama bu arada eşim önden kızı görmemişti. Kahvaltıdan sonra arabaya bindik. Giderken tesadüf eseri kızla ışıklarda karşılaştık ve eşim "birisi bu kıza tecavüz etmiş" dedi. O derece kötü bir görüntü. Yüzde akmış bir makyajda cabası. Gözlerine ben ilk gördüğümde dikkat etmemiştim. Gördüğümde de şok oldum. Rimelleri akmış, sanki ağlamış, silmeyi unutmuş sanki. Freddy'nin kabusu gibiydi.

Şimdi soruyorum. Bu gençleri bu hale getiren nedir? Kendini kanıtlama çabası mı? Fark yaratıp dikkat çekme dürtüsü mü? Yoksa ailelerinin kısıtladığı gençlerin, şehir dışında okumaya gittiklerinde çok amiyane tabiriyle ahırdan boşalmış ve ne yapacağını bilemez halleri mi? Bunun gibi sorulabilecek daha bir çok soru var aklımda ama cevap ne olursa olsun, insanın azıcık kendisine saygısı olmalı. Farklı görünmek adına bu kadar kendini küçük düşürücü görünmek ne demek? Bu şekilde gezdiğinizde farklı değil aksine zavallı oluyorsunuz. Dikkat çekmeyi, toplumda fark edilmeyi istiyor olabilirsiniz ama bunu lütfen kıyafetinizle değil, beyninizle yapın. Zira bu şekilde görüntü kirliliğinden öte geçemiyorsunuz.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Başıboş ve amaçsız gençlik. Kendince doğru neyse onu yapıyor onlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan Yazılar;
      Çoğu başka şehre üniversiteye gidiyor ve yanında aile olmayınca sapıtıyor.

      Sil
  2. Bence bunu bilemeyiz ! (sedece resme bakarak söylüyorum ) belki gerçekten tecavüze uğramıştır...

    YanıtlaSil
  3. Bizim buralarda zaten ister marjinal ister orjinal ol bu boy etek giyen kalmadı.Bırakın büyükleri genç kızlar bile cesaret edip giyemiyor. Madem bu kızımız giyinmiş keşke yırtık olmayan çoraplar ve düzgün makyajlı olaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap;
      Eskişehir'e gel gör neler giyiyorlar. Şaşarsın canım.

      Sil
  4. Kesinlikle,aile baskısı sonucu şehir dışına okumaya giden kızların freni boşalmış kamyon misali özgürlüğün sınırını kestirememesi.Gençelerden ziyade geleneksel baskı ile büyüten aileninde hatası var bu işte.Gençeler küçükken bu baskının farkında değil ama yaş ilerledikçe popüler kültürün esiri olup geçmişinden öc alırcasına bu tip davranışlarda bulunabiliyorlar.Zamanında üniversitedeyken aynı olayları bende kızlar üzerinde gözlemlemiştim.Daha ziyade taşra dediğimiz yerlerden,büyük kentlere okumaya gelenlerde daha sık görülüyor bu tip tarz yaratma emareleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gizlipencere;
      Aynen öyle. Eskişehir'de iki üniversite var. Üçüncüsü açılırsa herhalde yerli halk buradan gitse iyi olur. Zira şu anda bile şehir dışından gelenler yüzünden edep haya Allah hak getire.

      Sil
  5. Staj yaptığım okulda bu tarz gençleri o kadar çok gördüm ki! Kendilerine yaptıkları sadece bir eziyet henüz küçücük yaşta dövmeler yaptırmaları nasıl bir isyankarlık ne yaşıyorlar böyle oluyorlar dediğim de izledikleri dizileri filmleri soruyorum ve şaşırmıyorum... Ergenlik bir kimlik arayışı ne görürlerse onu kopyalarlar önceden insanlar mahallesindeki insanlar ya da okulundaki öğretmenleri örnek alırken şimdi dizilerdeki o asi geçimsiz popüler diye adlandırılanlar örnek oldu :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Dünya;
      Evet dizilerinde etkisi çok büyük. Başka şehirde akraba, ana-baba olmayınca da zıvanadan çıkıyorlar maalesef:(

      Sil
  6. Moralim bozuldu ya yine de, ne bileyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo Diyet;
      Canlısını görsen şok geçirirdin.

      Sil
  7. Umarım kötü bir olay yaşamamıştır diyerek yorumumu bırakacağım yıllar önce tayt modası başladığında bir tuhaflık vardı olayda şimdilerde ki hava soğuk yaaa ince kilotlu çorap misali taytlar gödek dekolteli üstlerle dolaşıyor gençlik, bazı taytlar varla yok arası bazısı transparak vallahi hayal gücünüze yer bırakmayacak cinsten , neden bu teşircilik ben bunu anlayamıyorum , amaç cinselliğe ulaşmaksa bu çirkin bir yol bence ola sadece amaçsız bir teşircilik neyse öyle işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzmanamator;
      Kesinlikle katılıyorum. Kendini teşhir etmek nedir bende anlamıyorum. Burada çarşıya bir çıkıyoruz aman Allah'ım. Kafamızı nereye çevireceğimizi şaşırıyoruz.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?