Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Gözlük Meselesi

Merhabalar
Ortaokul sıralarındaydım.
Gözlerim çok iyi görmüyordu. Anneme ve babama ne kadar söylesem de göz doktoruna götürmeye ikna edemedim. Eskiden göz numarası almak sıkıntılı olduğundan mıdır? yoksa ilgisizliklerinden midir? bilemiyorum göz doktoruna gitmem çok uzun zaman aldı. 

Evimiz tren şeklinde sıralanmış odalardan oluşurdu ve oturmadığımız ama dayalı döşeli sürekli hazır duran odayı karıştırmak benim için bir zevkti. Bir gün çekmecelerden birini kurcalarken bir gözlük buldum. Bildiğiniz eskilerin şişe dibi gözlüğü. Bu gözlüğü hemen koynuma sokarak, oturduğumuz odadaki okul çantama koydum. Amaç bulduğum gözlükle daha iyi görebilmekti. Ertesi gün okula gittiğimde bu gözlükle daha iyi göreceğimi düşünerek gözüme taktım. Gözlerim eskiden daha beter durumdaydı. Öğretmenlerden bir tanesi gözlüğümde sanki bir sıkıntı olduğunu söylemesine karşın ben gözlüğü kullanmaya devam ettim. O gün birkaç düşme deneyiminin ardından eve gidecek zaman gözlüğü çıkarıp çantama koydum. Eve geldiğimde gözlük nasıl olduysa tuzla buz olmuştu. Gözlüğü yerine koymam gerekiyordu ama paramparça olmuş gözlüğü yerine koyamazdım. Ertesi gün okula giderken gözlüğü bir çöp kovasına salladım.

Aradan uzun bir zaman geçmişti ki evde bir panik havası gözlüğü arıyorlardı. Neden aradıklarını bir türlü anlamamıştım. Sonuçta o gözlük eskiydi ve kimse de kullanmıyordu. Meğer gözlük babaannemin babasına aitmiş ve hatıra diye saklanıyormuş. Babaannem evde resmen fırtına gibi esip geçti. Babam dedesinin gözlüğünü saklayamadığı için üzgündü ama ben bir türlü cesaretimi toplayıp, gözlüğü aldığımı ve üstelik tuzla buz haline getirdiğimi, hele ki çöpe attığımı söyleyemedim. Şu gün oldu hâlâ daha söyleyemedim. Babaannem beni torunluktan bile reddebilir. Hatıralara acayip düşkündür. O zaman bırak söylemeden öylece kalsın değil mi? Ne gereği var şimdi, yıllar sonra ortalığı bulandırmaya. 

Yeni notta görüşmek üzere. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. çok güzeldi 😊 bencede söyleme kalsın öyle 😊 emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
  2. Ayy bir çocuk için korku dolu anlar olmuştur kıyamadım hiç, olsun bilmesinler iş işten geçmiş zaten dimi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. secdiğim günlük;
      O korku halen daha geçmedi:)

      Sil
  3. Zuzu bunu öğrendiğim iyi oldu. Yakın zamanda babaanne bir ziyaret gerçekleştireyim. Hahahahahahah :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyda;
      Babaannem aya yolculuğa çıktı ve uzunca bir süre dönmeyi düşünmüyor hahahahahah:))))
      Not: Aklından bile geçirme....

      Sil
  4. Çok güzel bir hikaye. Bu vicdan azabıyla yaşanmaz 😀

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fazıl Hüsnü Dağlarca - Saadet

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Selvi Atıcı - Kimliksiz Kitap Tanıtımı

Karanlık sırlara ya da kirli bir geçmişe sahip insanların bile en çok ihtiyaç duyduğu şeydir sevmek...

Selin Solaris - Raven'in Peşinde

 

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Fatih Murat Arsal - Beni Bırakma

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın Beni Bırakma kitabını okuyalı çok uzun zaman olmasına rağmen yorumlamak bugüne kısmet oldu.

Karen Mcquestion - Aşka Merhaba

Merhabalar Lola Watson'ın kendi halinde bir hayatı vardır.