Ana içeriğe atla

Kapı Önü Dedikoduları - Fesatlığını Tescilledin Tebrikler

Merhabalar

Hatırlarsanız geçenlerde İçindeki Fesatlıktan Kurtul adında bir yazı yazmıştım.
Evet bu yazının cevabı geçtiğimiz günlerde geldi. Hayırlı olsun.

Eşim geçen akşam işten geldi. Yemek falan yedikten sonra çay içiyoruz. Muhabbet esnasında Bayan X'in eşinin bugün eve erken gittiğini söyledi. Neden rahatsızlık mı var? diye sorduğumda evlerine yeni televizyon kurulumu yapılacağını ve bu nedenle de izin alıp gitmiş olduğunu söyledi. Eşim "Beklediğimiz sonuçtu. Sadece biraz geç kaldı." yorumunda bulundu. Gerçekten beklediğimiz sondu onların ki ama işin daha da enteresan kısmı var ki; o da en pahalı mağazadan bilmem kaç ay taksitli olduğundan neredeyse iki katı fiyatına almış olmaları. Yazık ki ne yazık. Hem çalışma, hem ev ekonomisine katkıda bulunma, hem de istediğin her şeyi yaptır. Aslında helal olsun demek lazım. Nasıl bağladıysa artık kocayı da "gak" dese ekmek, "guk" dese su veriyor. İstediği her şey elinin altında. Açılan delikleri artık yamayacak parça kalmamış ama hatun zevkinde, sefasında. 

Bazen düşünürüm böyle mi olmalı? diye. Kendi kendime sorarım. Kaç yaşına geldim. Senelerdir çalışırım. Bütçe dışına çıkarım da, bir aksilik olurda ödeyemem diye aklım çıkar. İnsanlardaki bu boşvermişliği, bu alışveriş çılgınlığını ve en önemlisi de içlerindeki bu fesatlığı halen daha anlamış değilim. İnsan neden kendisi olamaz ki? Televizyonsa televizyon. Sonuçta ikisi de gösteriyor. Bozulana kadar kullan işte. Suyu mu çıktı? Ama yok içindeki o fesat şeytanı atmadığın sürece senden bir cacık olmaz. Bakalım bundan sonraki hamlen ne olacak? Merakla bekliyorum. Fesatlığını tescilledin gerçekten tebrikler.

Yeni notta görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Tuhaf gerçekten. Biz de alıştık bu bayan x'e ve tavırlarına :) Daha aile kurmadım ama kadının çalışması sadece aile ekonomoisine katkı değil aynı zamanda da kendini kendine kanıtlama ve hayata bakış açısını arttırma açısından inanılmaz kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadın ülkemizde her zaman çocukve eve bakma işini üstlenmiştir. Bunun böyle olmadığını ve olmak zorunda da olmadığını görmemizi sağlıyor çalışmamız. Her kadının çalışmak istemesi dileğiyle, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlük;
      O bundan sonra çalışmak kelimesinin ç harfini bile dile getirmediği gibi kendisini de değiştirmez. Maalesef kafası para konularına basmıyor. Ama harcamaya gelince master doktora hepsini yaptı maşallah.

      Sil
  2. Gerçekten Allah ıslah etsin insanların bu tüketim çılgınlığına kapılmaları çok üzücü :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Dünya;
      Evet insanlar tüketim çılgını olmuş maalesef :(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Kul Plan Yaparken, Kader Gülermiş!... 1. Bölüm

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Naime Özeren - 23 Nisan

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Bir Yaprak Sarması Meselesi

Monica Mccarty - İskoç Esareti

Merhabalar İskoç kitaplarını sevmeme neden olanlara selam olsun. Normalde okuyacağımı düşünmediğim İskoç kitaplarının şu anda hastası olmuş durumdayım. İskoç Esareti'de bu kitaplardan birisi.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024