Ana içeriğe atla

Elisabeth Simpson - Savrulan Hayatlar

Merhabalar

Şubat tatilinde okumak için yanıma aldığım kitaplardan bir diğeri de Elisabeth Simpson'ın Savrulan Hayatlar kitabıydı.
Bu kitapta yine yanıma aldığım diğer kitap gibi tatilde okumak için doğru bir kitap değilmiş. Şubat ayının verdiği hüzünlü havadan sanırım yanıma bu tarz kitaplar almışım. 

Abbigail Wilkins 19 yaşındadır ve bir otelde çalışmaktadır. Geçim sıkıntısı çektikleri hayatları çok da iyi değildir. Annesi de evde ütü işi yapmakta, anne-kız çalışarak hayatlarını idame ettirmektedir.

Mark Hammond Londra'dan ailesiyle Abbi'nin yaşadığı yere gelir ve tesadüfen Abbi ile karşılaşır. Abbi'nin çalıştığı otelde kalmaktadırlar. Abbi ve Mark birbirlerine aşık olurlar ve buluşmaya başlarlar. Ancak Mark'ın babası George Hammond bu ilişkiye karşı çıkar. Elinden geleni de ardına koymaz. Fakat yine de ikiliyi ayırmaya gücü yetmez. Ne Abbi, ne de Mark aşklarından vazgeçmez. Ancak yaşanan bir olay sonrasında ikilinin hayatları bambaşka bir yöne gider.

Açıkçası arka kapak tanıtımından çok güzel bir aşk hikayesi okuyacağımı düşünmüştüm ama maalesef çok sığ bir aşk okudum. Kitap çok durağandı ve ikilinin aşklarını öyle doruklarda hissedemedim. Klasik Türk filmi tarzında bir baba karakteri, hiçbir şeye karışmayan bir anne, ortalığı karıştırmak ve Mark'ı elde etmek isteyen bir Jessica karakteri. Türk filmi izleseydim daha mutlu olurdum. Kitabı yarım bırakmamak ve sonunda belki bir şeyler değişir diye okudum ama kitabın sonu da çok saçma sapan bitti. 

Okumasaydım da olacak bir kitaptı benim için. Türk filminin yabancı şekilde kitap olmuş versiyonu da diyebiliriz. Kitapta tek sevdiğim karakter Mark'ın kardeşi Steve'di. Ana karakterlerde dahil olmak üzere kitapta bazı şeyler eksikti. Keşke biraz daha duygu yoğunluğu katılmış olsaydı.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kitapla geçen mutlu bir pazar günü diliyorum.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Tüm dünya aşkı unuturken onlar birbirlerine deliler gibi aşık oldular...

Siz de büyük aşkların bittiğine inananlardansanız bu kitap sizin fikrinizi değiştirecek, çünkü bu kitapta yüce ve saf aşkların var olduğuna tanıklık edeceksiniz.

Mark ve Abbi birbirlerini deliler gibi seven iki aşık ama evlenmeleri için önlerinde büyük bir engel var. Çok güzel ve alımlı Abbi çok fakir bir kız, erkek arkadaşı Mark'sa çok zengin ve soylu bir ailenin oğluydu. Abbi ve Mark'ın aileleri bu birlikteliğe karşı çıkıyorlardı. Tüm çabalarına rağmen ailelerini bir türlü ikna edememişlerdi. Ailesi Mark'ı bu ilişkiden uzaklaştırıp Abbi'yi unutması için şehir dışına bile yollamıştı fakat Abbi'nin fotoğrafları ve sesiyle avunan Mark için bu imkansızdı... Tek isteği Abbi'yle mutlu bir yuva kurmak olan Mark, geri döndüğünde tüm planlarını yapmış ve evlilik hazırlıklarına başlamıştı. Tam evlenmek üzerelerken hesaplayamadıkları olaylarla karşılaşınca ne yapacaklarını şaşırmışlardı. Mark ve Abbi acaba evlenebilecekler miydi?


Bu aşk hikayesi size sevginin yüceliğini ve sonsuz aşkın büyüsünü yaşatacak.. Elinizdeki bu kitabı okurken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız...

Henüz fırsatınız varken siz de sevdiğinize sıkı sıkı sarılın...


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 344

Kalipso Yayınları

Yorumlar

  1. Adini görür görmez sıkı bir aşk kitabı demiştim ama sen sığ deyince hayallerim yikildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz;
      Bende dumur oldum maalesef canım:(

      Sil
    2. Gayet güzel bir kitap.Konusu klasik zengin erkek fakir kız.Ama çok duygusal çok etkileyici.Tavsiye ederim.

      Sil
    3. Ben pek beğenmedim açıkçası.

      Sil
  2. İyi bir konusu var sanmıştım ilk başlarda ama okumasam da olurmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Maalesef bende sırf sonunda belki değişik bir şey olur diye okudum:(

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları