Ana içeriğe atla

Dilek Taygun - Bendeki Sen

Merhabalar

Kitap takasında sahip olduğum ve sonrasında hemen elimden çıkardığım bir kitap Bendeki Sen.
Bu yazarın birkaç hikayesini wattpad üzerinden takip etmiş ve kalemini beğenmiştim. Bu nedenle de bu kitabını da takasta görünce hemen edindim. Ama maalesef içlerinde sanırım en sığ olarak nitelendirilebilecek kitabı bu olabilir. Kitabın konusuna bakalım. Sonrasında kitapla ilgili yorumuma geçebiliriz.

Baran bir şirkette iyi bir konumda çalışmaktadır. Ancak şirket sahibi Kaya Bey aile hayatına çok önem veren biridir. Çalışanlarının verimli olabilmesi için özellikle evli ve düzen sahibi olmasını ister. Baran'da çalıştığı şirkete nişanlı olduğunu söylemiştir. Ancak gün geçtikçe yalanları tükenir ve patronu nişanlısı ile tanışmak ister. Baran'ın kısa zamanda bir nişanlı bulması gerekmektedir.İş arkadaşının önerisiyle oyunculuk şirketinden nişanlı rolü yapması için birini ayarlarlar. Ancak Baran'a verilen numarada sorun olup, karşısına başka birinin çıkmasıyla olaylar bambaşka bir hal alır.

Ezgi yetiştirme yurdunda büyümüş, hayatını berbat bir lokantada, hiç istemese de berbat bir patrona katlanıp garsonluk yaparak kazanmaktadır. Bu işyeri onun tek garantisidir. Günün birinde aldığı yanlış bir telefonla hayatının akışı tamamen değişir. Çünkü karşısındaki kişi ile buluştuğunda gelişen olaylar nedeniyle kendisini Baran'ın nişanlısı olarak bulur.

Peki bundan sonrasında Baran ve Ezgi nasıl bir yol izleyecektir? Baran ve Ezgi nişanlılık oyuna ne kadar daha devam edeceklerdir? 

Kitap her ne kadar güzel başlamış olsa da, bazı yerlerde konu o kadar uzatılmış ki, sayfaları çevirerek okumak zorunda kaldım. Hikaye güzeldi ancak bazı yerlerde de geçişler çok hızlıydı. Kimi yerlerde duygular fazlasıyla uzatılmıştı. Baran ve Ezgi'nin aşkı biraz daha derinden işlenebilirdi. Konunun bir yerde Türk sineması moduna bağlanması da "yok artık" dedirtti. 

Kitapta beğendiğim karakter Ezgi oldu. Kendisini hiç bozmadan, nasıl bir kişiliğe sahipse o yolda devam etti. Baran'ın tavrının nedenini öğreninceye kadar Baran'a kızmıştım ama haklı yerleri varmış. Şezlong kitabı türünden vakit geçirmek için okunabilecek bir kitap. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitapla ve aşkla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Basit bir yalan,

Yanlış bir numara,

Kaderin yollarını kesiştirdiği iki farklı insan.

Baran Solmaz'ın hedeflerine ulaşmasına küçük bir adım kalmıştı ve yakında çalıştığı şirkette istediği konuma gelmiş olacaktı. Lakin küçük bir sorunu vardı; işe girerken nişanlı olduğunu söylemişti ve şimdi sevgili nişanlısı ile patronunu tanıştırması gerekiyordu. Tabii gerçekten nişanlı olsaydı.
Ezgi Değerli, küçük dünyası, çalıştığı lokantası ve kutu kadar olan evinde mutluydu aslında. Büyük şeylerde asla gözü olmamıştı. Ama ansızın gelen bir telefon ve teklif edilen paranın da çok cezp edici olduğunu kabul etmeliydi. Belki de şansı dönüyordu. Tabii hâlâ yanlış kişiyi aradıklarından emin olmasaydı...

BİRBİRLERİNDEN TAMAMEN FARKLI OLDUKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ ANDA, TAMAMEN BİRBİRLERİNE BENZEDİKLERİNİ FARK EDECEKLERDİ!


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 376

Mortena Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?