Ana içeriğe atla

Toplantının Toplantısı

Merhabalar

Şimdi diyebilirsiniz başlık ne alaka.
Anlatayım efendim. Sizde benim gibi yazıyı okuduğunuzda dehşete düşmekle, kahkaha atmak arasında kalabilirsiniz. O zaman hazırsanız başlayalım.

Malum sınıfımızın başa bela bir yazışma grubu var. Bu pazar günü okulda veli toplantımız varmış. Her zaman olduğu gibi bunun duyurusu yapıldı. İyi, güzel, ne âlâ. Ardından pek sevgili sınıf annemiz aynen şunu yazmış.

"Arkadaşlar iyi akşamlar. Perşembe günü saat 11:00'da toplantı yapalım istiyoruz. Toplantımıza Okul Aile Birliği Başkanı X Hanımda katılacak. Katılım çok olursa toplantıyı yapalım arkadaşlar. Gelebilecekler tamam derse buluşacağımız yeri ayarlayalım. Teşekkürler."

Bunun üzerine bir kısım geleceğini bir kısım gelemeyeceğini bildirmiş. Bir kısım ise bende dahil olmak üzere sadece mesaj okuyan ama hiçbir şeye karışmayan kesim. Bu şekilde yazışmalar sürerken içlerinden biri çok şükür düşünüp yazmayı başarabildi ve 

"Ablacığım pazar toplantı varsa neden hafta içi yeniden toplanıyoruz? Ayrıca bizim sınıf toplantımıza neden Okul Aile Birliği Başkanı katılıyor? Ona ne bizim sınıfımızın sorunlarından? O neden haberdar oluyor" dedi.

Bunun üzerine yine bir çok çatlak sesler çıktı, herkes kendi çapında bir şeyler yazdı. Biri de yine "Bizimle konuşacağın özel bir konu mu var? dedi. Sonrasında sevgili sınıf annemiz baktı ki işin içerisinden çıkamıyor, verecek cevap yok katılımın az olduğunu bahane ederek toplantıyı iptal etti ve pazar günü görüşürüz diyerek konuyu kapattı.

Şimdi benim anlamadığım konu, diğer velinin de yazdığı gibi; pazar günü toplantı varken toplantının toplantısını yapmanın ne anlamı var? Biz neyin kafasını yaşıyoruz da, veli toplantısı öncesi hazırlık toplantısı yapıyoruz? Üstelik Okul Aile Birliği Başkanı ile...

Genel konulardan biri de aidat meselesiymiş. Sınıf annesi olabilirsin ama sana ne milletin aidat meselesinden? Veren verir, vermeyen vermez. Sen okul müdürü müsün? Müdür Yardımcısı mısın? Kaldı ki zaten zorunlu bir şey değil. Bunu üstüne vazife olarak almanın anlamı ne? Bunun dışında velilerden biri de; zaten dışarıda yapılan toplantılara birkaç kişi dışında kalan velilerin katılmadığını ve hep aynı kişilerin geldiğini belirtmiş.  Kimse sizin kendi kafanıza göre yapmış olduğunuz toplantıya katılmak zorunda değil. Sen kimsin ki, senin yapmış olduğun toplantıya gelmek zorundayım? Kusura bakma ama ben çalışıyorum, hoş çalışmasaydım bile kimsenin kimseyi dinlemediği, her kafadan binbir sesin çıktığı goygoy toplantılarınıza yine de gelmezdim. (Zaten karar falan da alındığı yok, emin olun. Sırf laf olsun padişaha diye toplantı tertip ediliyor.)

Sınıf annesi vasfıyla -ki ortaokul sona yaklaşan çocuklar için halen daha gereksiz bir şey olduğunu savunuyorum- sınıfta bir takım konularla ilgileniyor olabilirsin. Hadi Allah razı olsun. Ama bu kadar da kendinizi bilmem ne holdingin ceosu mantığında önemsemeyin. Gerek yok. Ben bu kadar yıllık çalışma hayatımda okulda sizin yaptığınız kadar toplantı yapıp, toplantılara katılmamışımdır. Bu neyin kafası, bu neyin egosu halen de daha anlayamadım. Yapmayın Allah aşkına. Sınıf anneliğini bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Emin olun öğrenciler, velilerin taktığı kadar bu konularla alakadar değil ve umursamıyor. Onların derdi öğrenmek ve tenefüse çıkıp oyun oynamak. Bu kadar basit. Oturup çocuğunun derdini dinle desen dinlemez, ama sınıf konusunda aslan kesilir. 

Ayrıca benim sınıfla ilgili bir derdim varsa bunu konuşacağım merci veliler ya da sınıf annesi vasfıyla ortalıkta dolaşan kişi hiç değil. Bunun müdürü var, müdür yardımcısı var, sınıf öğretmeni var var oğlu var. Yani sana gelene kadar çok insan var. Bilmem anlatabildim mi?

Son olarak veliler çocukların okudukları sınıftan da memnun değilmiş. Bunun müzakeresini de yaptılar yazışma grubunda. Eskiymiş, basıkmış, uzunmuş. Sınıfın yeri değişsin mi? değişmesin mi? Başka sınıfla bizim sınıfın yeri değişseymiş daha iyi olmaz mıymış? Yok eski bilmem ne sınıfına geçselermiş. Ama orası bodrum kattaymış. Havasız olurmuş. İstemezlermiş. vs. vs. şeklinde uzayıp giden konular.

Ben de diyorum ki; her şeyi siz biliyorsunuz ya, okul yönetimini de verelim size ne dersiniz?

Yorumlar

  1. Toplantının toplantısı:D Sanırım bu yazışma gruplarıyla sınıf öğretmenlerini de çıldırtıyorlar, ne garip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim Günlüğüm;
      Aynen öyle.Maalesef öğretmenlerde çıldırıyor:(

      Sil
  2. aman ben çok çektim bu okul aile birliğinden kavga gürültü hakaret hiç eksik olmazdı yıllarca deli etiler beni sorma kendini bilmezler çok öyle ne yazık ki en güzeli öğretmen ve müdürler gerisini boşverin 😊Allah akil fikir versin inşallah Allah kolaylık versin sanada canim benim sevgiler😊❤🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sessizkaldım;
      Aynen öyle kraldan çok kralcıları takmıyorum zaten canım:)

      Sil
  3. Oyun içinde oyun gibi :)...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. Isı velilere bırakmamak lazım mevzu uzar gider

    YanıtlaSil
  5. Bu tip toplantılar genelde para toplamak için yapılır, çocukların ders durumlarından ziyade okul masrafları başroldedir.yıllardır değişmeyen durumlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap;
      Aynen öyle canım. Amaç zaten veli toplantısı adı altında para toplantısı.

      Sil
  6. Toplantının toplantısı: Toplantı öncesi bazı kararları ipotek altına alma toplantısı aslında onun adı:)

    YanıtlaSil
  7. Akıcı bir yazı :) Toplantının toplantısı keyifliydi. Paylaşımın için teşekkür ederiz Efem.

    YanıtlaSil
  8. İyi ki iptal olmuş. Gerçekten bazen çok gereksiz işler yapılıyor. Sonra insanlarda esas lazım olan toplantıya katılma isteği yok oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berlin;
      Evet canım. Gerçek toplantılara katılım olmuyor böyle saçma şeyler yüzünden.

      Sil
  9. Ne kadar çok boş vakitleri varmış🤷🏻‍♀️

    YanıtlaSil
  10. sesli güldüm çok var ama bu tip insanlar ben şuna bağlıyorum vallahi işleri yok billahi de işleri yok bir vasfa ihtiyaçları var ve de zannedirolar ki vasıf. bizimkiler de büyük oğlanlara yıl sonu balosu düzenliyorlarmış ortaokul laaaan neyse hadi tamam istenmiş ok sorna 5yıldızlı otel vaaay sebep ? benim meslek odamın yıldönümünde en iyi oteld eyapılan yemek 80 tl iken bunların balo daha alt bir otelde 120 tele nasıl oluyor acaba diye düşünürken aklıma şey geldi bu parayı o boşbeleş işe yatırana kadar yıllık yapsaydınız lan madem çocuklara anı olsun istiyorsunuz ha? ama tabii ki zırnık ilgilenmedim kimseyle boş işlerin kavasını vermeyeceğim sinir olup duracağım sadece :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzmanamator;
      5 yıldız az bence 7 yıldızda Dubai'de olsun da bir şeye benzesin. Dediğin gibi yıllık yapsınlar ama yok. Nerede gereksiz işler müdürlüğü var onu kendilerine görev edinecekler. Yazık.

      Sil
  11. Bi eğitimci olarak maalesefki bu tip durumlarla çok karşılaşılıyor özellikle anaokullarında ve bi iki üst sınıflarda veliler kendilerini okulun sahibi sanıyorlar ama bilmiyorlar ki önemli olan velinin katılımıyla yürüyen eğitim yani sizler bizim aidat vb. işlerimize burnunuzu sokacağınıza acaba bi dönüp kendi çocuğunuzla birebir ilgilenmeye baksanız demek istiyorum.Ayrıca sürekli yapılan aktivitelerede karşıyım (burda bahsettiğim sadece annelerin laklak etmek için kendi çaplarında düzenledikleri kahvaltılar vb.) Yapan var yapamayn var olan var olmayan var birazda böyle düşünmek lazım diye düşünüyorum.
    Neyse çok konuştum galiba... size allah sabır versin diyorum ve gidiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhsadan İnciler;
      Aynen öyle maalesef. O kahvaltılara anaokulundayken bir kere katıldım, tövbe ettim daha da katılmam. Samimiyetten uzak, sırf yapılmış olmak için yapılan girişimler. Amin canım çok sağol :)

      Sil
  12. Seni cok iyi anliyorum canim. Bizde de anlamsiz toplantilar oluyor. Herkes katilsin diyorlar dedikodu yapmaya gidiyorlar 🙃

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.