Ana içeriğe atla

Merve Duman - Kalpten Sabıkalı

Merhabalar

Merve Duman'ın ilk kitabı Aşktan Sabıkalı'yı okuduktan sonra Kalpten Sabıkalı kitabını da kısa zamanda okumak istiyordum.
Kitap etkinlik grubundaki arkadaşım çok güzel bir seçim yaparak bu kitabı göndermiş. Kendisine sonsuz teşekkürler.

İlk kitaptan tanıdığımız Şebnem ve Atakan çiftinin hikayesi Kalpten Sabıkalı. İlk kitabı okumayanlar için kısaca çiftimizi anlatalım. 

Şebnem ve Atakan Cinayet Masası'nda komiserdir. Şebnem, geçmişindeki sırlar nedeniyle etrafına duvarlar örmüştür. Kendisine bir daha aşık olmamakla ilgili verdiği sözleri Atakan'la çiğnemeye başlar. Ama bundan Atakan'ın haberi yoktur. Atakan Şebnem'in aşkından neredeyse gebermektedir. Her fırsatta da Şebnem'e bunu söyler ama Şebnem'den olumlu hiçbir yanıt alamaz. Şebnem kaçar, Atakan kovalar.

Kaçma, kovalama derken birbirine ardına gelen cinayetler ve katilin romantik biri olmasıyla Cinayet Masası'nda işler karışmaya başlar. Her defasında yeni bir cinayet işlenirken, katili yakalamakta günden güne zorlaşmaktadır. 

Romantik Çiçekçi cinayetleri işler, ardında hiçbir kanıt bırakmaz. Her defasında delil yakaladıklarını düşündükleri sırada olay farklı yerlere kaymaya başlar. Ayrıca bir yılbaşı ertesinde öldürülen bir kız ve Yunan asıllı bir de katil vardır. Cinayet Masası ekibi bu cinayetleri çözmeye çalışırken, Şebnem'le ilgili farklı gerçeklere de ulaşırlar. Atakan Şebnem'in peşini bırakmadığından Şebnem'in gerçeklerine bir adım daha yakın olan kişilerin başında gelmektedir.

Şebnem tüm bu olayların arasında, doğru bildiği yalanlarla yüzleşirken, bir yandan da Atakan'ın aşkından kaçmak ister. Ama aşk Şebnem'i öyle bir anda esir alır ki, ne evet diyebilir ne de aşktan kaçabilir. 

Kalpten Sabıkalı son anına kadar soluksuz okuduğum bir kitap oldu. Romantik Çiçekçi tam da tahmin ettiğim kişi çıktı. Sanırım çok cinayet romanı okumanın faydaları. Diğer katilin ise böyle bir bağlantıyla ortaya çıkacağını düşünüyordum ki, evet o konuda da haklı çıktım. Kitap boyunca Siyah Lale favorimdi. İlk kitapta da çok sevmiştim. 

Atakan ve Şebnem gerçekten çok tatlıydı. İkisi de çok güçlü karakterler. 

Kitapta Bihter ve Savaş çiftini görmek, hatta onlarla ilgili yeni şeyler okumak çok güzeldi. Ancak kitapta sevemediğim, diğer kitapta da belirttiğim bir nokta var ki, halen daha söylediğimin arkasındayım. Sedef ve Serkan çifti bu kitapta da sırf yazılmış olmak için yazılmış sanki. Kitabın bir yerinde ufak bir diyalog ile geçiştirilmiş. Hiç yazılmasa bile olurdu. Bu çifte kesinlikle haksızlık edilmiş oldu. Arada öldü de diyebiliriz.

Aşk ve maceranın harmanlandığı güzel bir kitaptı. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, mutlu ve güzel bir hafta sonu olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Şebnem adeta üzerindeki siyah pelerinden kurtuluyor ve Atakan’a gerçek yüzünü bahşediyordu. Prensese elma uzatan bir cadı mıydı yoksa elmayı yeyip derin bir uykuya dalan prenses mi?

Cinayet Masası’nda komiser olan Atakan ve Şebnem için hayat kaçmak ve kovalamaktan ibarettir. Atakan kovalar Şebnem ise kaçar. Ta ki birbiri ardına öldürülmeye başlanan kadınlar, üzeri örtülen yalanlar ve aşk etraflarını sarana dek! Bir yanda romantik bir seri katil ve birbirinden bağımsız kurbanları, diğer yanda neden öldürüldüğü bilinmeyen genç bir kız ve Yunan asıllı katili.

Şebnem tüm bu karmaşanın ortasında hem soru işaretleriyle dolu geçmişinden hem de Atakan’ın aşkından kaçmaya çalışır. Tek unuttuğu şey hislerine karşılık bulma hayaliyle yanıp tutuşan Atakan’ın aşkta bir cambazdan farksız oluşudur.

Tehlikeler, sırlar ve şifrelerin bir çembere hapsettiği ikili için İstanbul şimdi bir mayın tarlası! Bir adım ötesi ise uçurum!

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 488

Parola Yayınları

Yorumlar

  1. En çok tutan dizi konularından :) yakında tv de görmemiz olası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erhan Çakırlar;
      Evet bu tarz dizler olabilir. Hem komedi hem de polisiye. Saçma sapan mafya dizilerinden iyidir.

      Sil
  2. Cinayetli polisiye güzel oluyor ama ben ahmet ümiti seviyorum hiç okudunmu bilmiyorum ama tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madame Kokoş;
      Evet kitapları var ama henüz okuyamadım. İnşallah 2019 yılında :)

      Sil
  3. Konusu bakımından sürükleyici buldum.Polisiye romancilarda alternatif yazarların ortaya çıkışı edebiyatımız acısından harika bir durum.Bu yazarları bize tanıtan Beydaninkitapligina teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Yani öyle edebi değeri falan olduğunu söyleyemem ama güzel kitaptı.

      Sil
  4. Her kitabı zevkle okumaktayız ancak böyle kitaplar nedense bana biraz itici geliyor.

    YanıtlaSil
  5. ayyyy bu yattı aklıma sempatik geldiii :)

    YanıtlaSil
  6. Hem polisiye hem de aşk. Güzele benziyor. :)

    YanıtlaSil
  7. Ocak ayı kitap turu listemizde Kalpten Sabıkalı. İlk kitabı çok severek okumuştum ve devamında güzel şeylerin olacak eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmas Koçan;
      Evet bende merak ederek okudum. Güzeldi.

      Sil
  8. polisiye romanlarını çok severim gerçekten hoş kitap paylaşım güzel saolun

    YanıtlaSil
  9. Tam benlik bir kitap not alayim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı