Ana içeriğe atla

Delicia Black - Kafesteki Cennet Kitap Alıntısı

26-Aile
Jordan, geminin güvertesinde durmuş, gecenin karanlığında köpüren dalgaları izlerken aklı, kalbi, uzaklaştığı yerdeydi.
Karısını ve kızlarını düşünüyordu. Katherine'e ciddi bir söz vermişti ve bu sözü yanlış bir şey yapmadan tutmak istiyordu. Aklındaki planı uygulayamazsa Fransa dönüşünde neyle karşılaşacaktı? Katherine'nin hiç bir sebeple Caroline'la karşı karşıya gelmesini istemiyordu. O kadının isminin aralarında aralarında hiç geçmemesi gerekiyordu. Bir yıldır bunun için uğraşmıştı, ama sonunda bu sorun, belki de yeterince ciddiye almadığı için saklayamayacağı kadar büyümüştü Caroline'ın talepleri karşılanmaz hale gelmişti. Zenginlik içinde yaşamaya alışmış kadının istekleri, gün geçtikçe artıyordu. Üstelik Jordan'ın tek sıkıntısı, Caroline değildi. Diğer tarafta ise Robert Wright vardı. Yardım etmeye söz verdiği Katherine'in babası... Onun ismini kullanarak ticaret yapmaya, insanlardan borç istemeye çalışıyordu. Zevk düşkünlüğü ve çirkin davranışlarıyla Wilson adını da kendi ismi gibi lekelemeye başlamıştı.

Jordan, tek isteği kendisine ait, huzurlu, küçük ve güvenli bir dünyayken yine ne zaman kapana kısılmış hissetmeye başlamıştı? Kızlarının geleceği için endişeliydi. Bugün ölürse arkasında bırakacak bir varisi olmayacaktı. Katherine'i yeniden babasının pençeleri arasında düşünemiyordu. Grace çok küçüktü. Meredith'inse onun günahları yüzünden saygın bir unvanı ya da bir gün karşısına çıkmasından korkmayacağı bir annesi yoktu. Katherine'le aile kurmayı planlarken bundan daha iyisini hayal etmişti. Şimdiyse bir çok şey kontrolünden çıkmıştı. 

-------------------------------------------------------------------------------

Kızlarının üstünü örterek uykuya dalmış görüntülerini her an kaybolabilirlermiş gibi ürkek gözlerle izledi, Katherine. Şöminedeki odunların sesi dışında hiçbir hareketlilik yoktu odada. Toparlanarak yüzüne samimiyetten uzak bir gülümseme yerleştirdi. Dışarıda onu beklediğini bildiği Daniel'ın yanına giderek adama peşinden gelmesi için işaret etti. Katherine, uzun zamandır yıldızlarıseyretmek için dışarıya çıkmıyordu. Dolunay vardı ve gökyüzü neredeyse tamamen bulutsuzdu. 
"Tatsuz konularda konuşmak için fazla güzel bir gece, değil mi, Dan?"
Eski dostuyla sohbet edip dertleşmeyi özlemişti. Daniel da aynı fikri paylaşıyor olmalıydı, çünkü gülümsemesi, ay ışığı altında onunla olmaktan aldığı keyfi belli eder nitelikteydi. 
"Siz, adım attığınız her yeri güzelleştirirsiniz, efendim; benim için varlığınızla ödüllendirilmeden önce diğerlerinden farksız bir geceydi."
"Her zaman aynı şeyi yapıyorsun. Gelecekten, beni bekleyenlerden korktuğumda ya da bunların beni incitmesine izin verdiğimde cesaretlendirecek, yüzümü güldürecek bir şeyler söylüyorsun."
Bebeğini kaybettiği gece, adamın kendi canını hiçe sayarak onu nasıl savunduğunu, yıllardır tüm sadakatiyle hizmet etmeye devam ettiğini biliyordu. Zaten bu yüzden bu gece eski dostundan yardım istemek için çağırmıştı.
"Jordan'ın uğraşmak zorunda olduğu çok fazla sorun var. O kadınsa eskiden zaten kendisine belli bir gelir sağlanırken tehditle fazlasını talep edebilecek kadar bencil biri. Durmayacak, talepleri azalmayacak. Bu şekilde devam etmesine izin veremeyiz. Kocamın aklından ne geçiyor, bilmiyorum, ama kızların bundan etkilenmesini istemiyorum. Jordan'ın sorunumuzu çözeceğinden eminim fakat yine de bu sırada göz önünde olmak istemiyorum."
"Aklınızda ne var?"
"Gerekli hazırlıkları yap ve yolculuk sırasında güvenliğimi sağla, lütfen. Kocam dönene kadar vaktimi kızlarımla beraber Beverston Köşkü'nde geçirmek istiyorum."

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?