Ana içeriğe atla

Sümeyye Akarçay - Hayatın Ruhu

Merhabalar

Çok önceden alıp, üstüne gelen yeni kitaplar yüzünden okuyamadığım kitaplarımı okumaya devam ediyorum.
Yakın zamanda kalemini sevdiğim bir yazar olan Sümeyye Akarçay'ın Hayatın Ruhu kitabını bitirdim. Yazarın daha önce Aşka Rehin ve Rehine kitaplarını okumuştum. Oralarda Ömer Erez'i okumuştuk. Ama Hayat'la olan hikayesini tamamen okumak çok daha güzeldi. Kara Ruhlu Ömer Erez'in ruhuna dokunmak gibiydi ve çok güzeldi.

Ömer Erez gündüzleri işadamı kimliği ile tanınırken, geceleri ise kara ruhlu bir katildir. İnsanların korktuğu, çekindiği, hayatında aşklara yer olmayan ruhu gibi kalbi de geceden daha kara bir adamdır. Geçmişte yaşadıkları nedeniyle hiçbir kadına bağlanamaz ve güvenemez.

Hayat adı gibi hayat dolu bir kızdır. Veterinerlik okumaktadır. Annesini küçük yaşta kaybetmiş, hayatta uğruna her şeyini vereceği bir tek babası kalmıştır.  Bir gün arkadaşı Mısra'nın ısrarı ile Mısra'nın erkek arkadaşına bir tuzak kurarlar. Adam bir çapkındır ve bunu da ispat için Hayat zorda olsa, adamı tuzağa çekip itiraf ettirmeyi kabul eder. Hem de saçlarını sarıya boyatmak pahasına. Otele adamla buluşmak için gittiğinde bazılarının planlarını mahvettiğinden habersizdir Hayat. O sırada otelden çıkacak bir işadamı için bazı hazırlıklar yapılmış ve aylardır beklenen zaman gelmiştir. Ama otel girişinde oluşan karmaşa yüzünden planlar suya düşünce Ömer Erez bu duruma çok sinirlenir. Aptal sarışın son anda nereden çıkmıştır?

Bir zaman sonra aynı kız karşısına önce kızıl, sonrasında esmer olarak çıktığında  Ömer çok sinirlenir ve artık Ömer için yapılacak tek bir şey kalmadığını anlar. Hayat ile kesişen yollarını artık birleştirmeleri gerekmektedir. Bunun en kolay yolu da evliliktir. Ama Ömer'in aklındaki planlar kesinlikle gerçekten evlilikle alakalı değildir. Ömer bambaşka şeyler için Hayat'la evlenmek istemektedir. 

Ömer Hayat'la evlenmek istediğini Hayat'ın babasına açtığında Hayat'ın babası durumu kabul etmez. Ömer durumu kabullenir ama Hayat'ın babasına evlenmek istediğini bildirmesini söyler. Adam durumu kızına açtığında Hayat'ta zaten durumun saçmalığından dolayı kabul etmez. Ancak o saçma fikir bir zaman sonra Hayat'ın sığınacağı tek liman olacak ve Hayat kendi ayaklarıyla Ömer'in kapısını çalacaktır.

Acaba Hayat neden Ömer'le evlenmek zorunda kalacak? Ömer'in Hayat hakkındaki planları ne?

Hayatın Ruhu kitabını okurken, Ömer'in amacını hep merak ettim ama açıkçası böyle bir amaç için Hayat'ı seçeceğini hiç düşünmemiştim. Bence mantıklı da bir seçim olmuş. Yazarın son ana kadar dinmeyen aksiyon kurgusunu gerçekten sevdim. Tempo hiç düşmedi. Bazı yerlerde salya, sümük ağladım. Hatta oğlum görmüş, kıyamam "Annem, ne oldu? Neden ağlıyorsun?" diye yanımdan ayrılmadı. Ben kitap için deyince gülmeye başladı. Bazı bölümleri komikken, bazı bölümlerde gözyaşlarıma hakim olamadım. Hüznü ve komediyi yaşadığınız bir kitap Hayatın Ruhu.

Sümeyye Akarçay'ın güzel kalemine sağlık. Yazarın okumadığım son bir kitabı kaldı. Onu da bitirirsem yayımlanmış tüm kitaplarını okumuş olacağım.

Hayat ve Ömer Erez çiftine ben hoşçakal diyorum ama siz merhaba diyenlerden olabilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Ruhunuz ve kalbiniz aşk için çarpsın. Bir de kitaplar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Ömer Erez, gündüzleri çiziksiz, kamusal kimliği ile başarılı bir iş adamı; geceleri ise kendisini rahatsız edenleri hiç düşünmeksizin acımasızca öldürecek kadar katil ruhludur. Yeraltı dünyasının korkmasına sebep olan bir ünü vardır ve lakabını hakkıyla taşıyarak ruhu gibi hayatını da siyaha bürümüştür. Tüm yaşantısını keskin bir çerçeve içerisinde ele alan, emirlerinden asla dönmeyen gözü kara adamın karşısına üç farklı kişiliği ile Hayat çıkınca artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Hayattaki tek dayanağı olan babasının sağlığı için geleceğini feda eden Hayat Tanber, kendini sonu bulunmaz bir yolun içerisinde bulur. Adı gibi hayatın onu nereye götüreceği belli olmayan karanlık bir yola doğru çektiğinden habersizdir. Verdiği ani karar ya mutsuz edecek ya da mutluluğa boğacaktır.
Her ruhun kendine ait renkleri vardır. 
Hayatı gökkuşağına boyar ya da simsiyaha.
Ömer’in karanlık gecesine ay ışığı gibi doğan bir Hayat’ın hikâyesi…


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 577

İndigo Kitap

Yorumlar

  1. Etkileyici bir kurgu olmuş, bu yazarı tanıyıp okumak kısmet olmadı. Denemek lazım.
    Sevgimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokağa açılan blog,
      Ben tüm kitaplarını aldım ve üçünü okudum. Gayet güzel ve akıcı bir kalemi var. Tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Okurken etkilendim. İyi iş çıkarmış. Teşekkürler Beyda:))

    YanıtlaSil
  3. Yeni duydugum bir yazar tesekkürler canim 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Dört kitabı var. Bulursan oku mutlaka :) Rica ederim şekerim :)

      Sil
  4. Konusu güzelmiş bende bir bakıyım :)

    YanıtlaSil
  5. yazar da kitabın adı da konusu da sempatik geldi:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları