Ana içeriğe atla

Sümeyye Akarçay - Aşka Rehin

Merhabalar

Sümeyye Akarçay'ın Rehine kitabını okuduktan hemen sonra Betül ve Burak'ın hikayesi olan Aşka Rehin'i bir solukta bitirdim. Fakat yorum için maalesef geç kaldım. Üzgünüm. Hemen yoruma geçelim.

Betül Gökdağ. Rehine kitabından tanıdığımız Baran Gökdağ'ın kız kardeşi. Anne-babası öldükten sonra ağabeyi sayesinde hayata tutunmuştur. Baran'ın ailesinden tek kalan üyesi Betül olunca fazlasıyla şımartılmış, deyim yerindeyse el bebek, gül bebek büyümüştür. Naz, niyaz, inat ve bir de bir de güzelliği eklenince çıkan tablo kaçınılmazdır. 

Burak Altuntaş 35 yaşındadır. Küçük yaşta ailesini kaybettikten sonra yolları Baran'la kesişir. Baran'ın sağ kolu olduğu kadar, aynı zamanda da can dostudur. Başlarda Baran'ın ailesini kendi ailesi gibi görse de, bir süre sonra işler değişir ve Betül'e aşık olur. Fakat bunu kimselere söyleyemez. Çünkü yaptığı kendince yanlıştır. 4 yıl boyunca  aşkını içinde yaşar. 

Betül aşka inanmayan biridir ancak şımarıklığı ve başına buyrukluğu nedeniyle kendini Esma'nın ağabeyi Tolga ile nikah masasında bulur. Nikah kıyılmadan öğrendiği gerçek nedeniyle nikahtan kaçar ve onu kaçıran kişi de Burak'tır.

Buradan sonrasını maalesef anlatamıyorum.Fazlaca spoiler içerecek. 

Gelelim benim duygu ve düşüncelerime. Kitabı yine bir gece de okudum. Kitap soluksuz okunuyor ancak Betül karakterinden nefret ettim desem yalan olmaz. Bu kadar şımarıklık resmen bünyeye zarar. Burak ise o benim favorim. Resmen aşık olunası bir karakter. (Kendisini Rehine kitabında da çok sevmiştim.) Betül'ün onca nazına adam gık demedi ya helal olsun yani. Kitapta Baran-Esma çiftini ve çocuklarını bolca okuyoruz. Yağmur her ne kadar tatlı bir çocuk gibi görünse de, o yaştaki bir çocuk için verdiği cevaplar abartılmıştı. Ömer'in hikayesini Hayatın Ruhu kitabında okuyacağız. Bu kitapta Ömer'den de bahsediliyor. Kitapta Burak'ın aşkını ne kadar hissettiysem, Betül'ün aşkını bir o kadar hissedemedim. Keşke biraz daha duygu dolu olsaydı. 

Genel olarak kitabı sevdim. Bu seri de Ömer'in hikayesini henüz okumadım fakat şu an için favori çiftim Baran ve Esma. Onların duygu yoğunluğu, aşkı yaşayışları daha fazla dokundu. 

Hayatın Ruhu yorumu da en kısa zamanda gelecek inşallah. 

Rehine kitap yorumumu buradan okuyabilirsiniz.

Hepinize keyifli okumalar dilerim. Hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

“Aşk perdenin arkasına saklanmış güçlü bir ışıktır. Perdeyi çekince gözlerin kamaşır.”

Bir yanda platonik bir âşık, diğer yanda aşkı arayan bir kız!

Betül asla aşık olamayacağını düşünüyordu. Beklenmedik bir zamanda Tolga ile yakınlaşmaları, kalbinin ona oynadığı en büyük oyundu. Hayatının oyununu düğün günü bozarak gözlerindeki perdeyi kaldırır.
Burak, dört senedir içinde büyüttüğü aşkını usulca yüreğinde yaşamış, hiç kimsenin bilmesine izin vermemiştir. Sevdiği kişinin, hayatını değiştiren patronunun biricik kız kardeşi olması, birçok açıdan sorundur.
Yıllardır ağabeylik yaptığı kıza böyle güzel duygular besleyebilir mi?
Ona dokunmadan bu kadar güçlü karşılıksız sevebilir mi?
Aşk, platonik olmaktan çıkıp sevdiğini haykırabilecek midir?


Basım Yılı : 2014

Sayfa Sayısı : 608

Optimum Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Yeşil Yol