Ana içeriğe atla

Delicia Black - Kibir Kraliçesi

Merhabalar

Delicia Black'in Önyargı kitabını sevmekle sevmemek arasında kalmıştım ki, Kibir Kraliçesi beni bir tık üst seviyeye taşıdı. 
Önyargı kitabında Andrew'in kız kardeşi Gavina Donavay'ın başına gelen talihsizliği okumuştuk. Orada Gavina aşığı ile yakalanınca ve bu aileye uygun olmadığı düşünülen biri olunca, ilişkileri sonlandırılmış, aşık apar topar klandan uzaklaştırılmış ve hemen kendisi ile evlenmek için Andrew'den izin isteyen Ewan Macleod ile evlendirilmesi planlanmıştı. İşte Kibir Kraliçesi kitabı tam da diğer kitabın bittiği bu noktada başlıyor. 

Gavina evlendiği gece Andrew ve Albert'ten bir söz alır. Eğer bir yıl boyunca Ewan'la gerçek anlamda evli kalırsa ve buna rağmen, halen daha evliliği istemediğine karar verirse, Andrew kendisini Donavay klanına geri getirecektir. Bu söz üzerine Gavina aklında bir plan kurar. Donavay klanına geri dönecek ve bir sürü sevgilisi olan, kendisine bu zamana kadar verdiği sözleri tutmamış olan Ewan ile evli kalmayacaktır ve her ne kadar aşkından ölecek olsa bile kendisiyle evlendiğine de pişman edecektir. 

Gavina Andrew'in arkadaşı Ewan ile ilk babasının cenazesinde karşılaşır. Ewan'ın kendisinin gözyaşlarını silmesi için verdiği mendile karşılık, Gavina'da yüreğini vermiştir genç adama, ama Ewan bu durumdan habersizdir. Ewan zamanında hayatında olan ve bu kadından gördüğü ihanet nedeniyle tüm kadınlarından nefret eder. Her kadın onun için gelip geçicidir. Ancak nefretine karşılık her birine de çok çok iyi davranır. Kadınlar onun kalbindeki sızıyı söndürebilmesi için bir araçtır sadece. Donavay klanında olduğu günlerden birinde Gavina'ya at binmeyi öğretmek için söz verir. Ancak sözünde durmaz. Gavina Ewan'ı aramak için odasına geldiğinde Ewan'ı başka bir kadınla yakalar ve o günden sonra Ewan'ın ne kadar aşkından ölse de, artık kalbinde Ewan için bir yer kalmamıştır. Ta ki zorunluğu tutulduğu evliliğe kadar. Gavina bu evlilik için çok fazlasıyla tepkilidir ve ne olursa olsun hayatı Ewan'a zindan ederek evine geri dönecektir. Tabii ki duygularına gem vurmayı başarabilirse.

Kibir Kraliçesi kitabı ilk kitap Önyargı'ya göre daha akıcıydı. Gavina ve Ewan'ın yanlış anlaşılmaları, ilk kitapta ortaya çıkmayan sırlar, bu kitapta çözüme kavuştu. Ewan nam-ı diğer Atmaca favorim. Gavina'ya dayandı daha ne olsun. Gavina'yı ilk etapta çok sevemesem de, kitabın ilerleyen bölümlerinde sevdim. Gavina ve Ewan güzel bir çift olmuş. Kitabı okumak isteyenlere tavsiye ederim.  

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Kitaplı günlerde mutluluklar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden


Gavina Donavay güzelliği ve asiliği ile efsaneleşmiş asil bir İskoç leydisiydi. Tehlikeliydi, cesurdu ve en önemlisi mücadele etmekten asla vazgeçmezdi. Davranışları sonucunda başını derde soktuğunda ağabeylerinin onun için düşündüğü ceza belliydi. En yakın zamanda evlenip rezil davranışlarına bir son vermek zorundaydı. Eğer hayatta en nefret ettiği adamla evlenmek zorunda olmasaydı bu cezanın onun için bir kurtuluş olduğunu düşünebilirdi.


Ewan MacLeod ya da herkes tarafından bilinen ismiyle Atmaca; zeki, cesur, asil ve tehlikeli derecede yakışıklı bir adamdı. Klanını sorunsuz şekilde yönetip düşmanları karşısında güçlü olmak için Gavina ile evlenmek zorundaydı. Seçtiği gelinin başına açacağı dertlerden habersiz, kendisine doğuracağı varislerin hayalini kuruyordu. Kadınları iyi tanırdı, onlarla arası her zaman iyiydi ve hayranlıklarını kazanmak konusunda uzmandı. Tabi Gavina Donavay tanıdığı hiçbir kadına benzemiyordu ve kocasını evlendiğine pişman etmeye sonuna kadar kararlıydı.

İkisi için de büyük bir savaş başlamak üzereydi. 1315 senesinin İskoçya’sında birbirlerine düşman ve aynı zamanda muhtaç bir çiftin hikâyesi…


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 504

Postiga Yayınları

Yorumlar

  1. Yer verdiğiniz ayrıntılar ilgi çekici... paylaşıma teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. İki kalın kitabı da devrin mi diyorsun yani şimdi sen Beydaaaaa😊🌷👌🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Evet onun üstüne kaç kitap daha devirdim :)

      Sil
  3. Kibirin kraliçeside varmış :) bir yaşıma daha girdim :)
    (Şaka değil bugün gerçektende bir yaşıma girdim)
    Güzel paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokağa Açılan Blog;
      Evet kibirinde kraliçesi olur bak yapmışlar olmuş :)

      Sil
  4. aklımda bulunsun sevebilirim ben bu kitabı...tanıtım için teşekkürler...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babaannemintakvimciği;
      İskoç kitaplarını seviyorsan bunu da seversin. Keyifli bir kitaptı. Sevgiler :)

      Sil
  5. Bu kitap bana biraz Gurur ve Önyargı kitabını anımsattı. 1315 yıllarında geçmesi ilginçmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçem;
      O kitabı çok merak etmeme rağmen, şu yaşıma geldim halen daha okuyamadım:)

      Sil
  6. ooooo hem tarihsel hem de kapak isim konu iyiii :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir kitaba benziyor canim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Evet okunabilir güzel bir kitaptı. Keyifliydi.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.