Ana içeriğe atla

Aslıhan Akagöz - Çirkin Güzel 1

Merhabalar

Çirkin Güzel serisinin ikinci kitabı bana hediye gelen bir kitaptı.
İlk kitabının da baskı olmadığından ve okumak istediğimden Nadir Kitap sitesinden bulup almıştım. Açıkçası kitabı okurken Çirkin Betty ve Emre Altuğ ile Özlem Conker'in baş rollerini paylaştığı Sensiz Olmuyor dizileri gözümün önüne geldi. O dizilerde de kadın karakterin aşırı derece de çirkin, bakımsız ve kendilerine özgüvensiz hallerde olmaları, ama patronlarına delice aşık olmaları , değişim sonrasında da bir özgüven patlaması yaşamaları konu olarak işleniyordu. Bu kitapta da dizilerin biraz değişik versiyonu olarak kocaya bürünmüş hali vardı.

Kitabın önce konusuna gelelim. Sonra yorumlarına geçebiliriz.

Melike Çetinoğlu babasının prensesi. Hayatı boyunca annesinin yokluğu babası tarafından absorte edilmiş, el bebek, gül bebek büyümüştür. Günün birinde babasının şirketinde Çağrı Çetinoğlu ile karşılaştığında hayatının aşkını bulduğunu anlar. Ama Çağrı koca adayı için uygun kişi değildir. Çünkü Çağrı'nın hayatında başka kadınlara yer vardır. Ve Melike onu evli bir kadınla yakaladığında aşkının karşılıksız olduğuna daha da emin olur. Kendisini ağlayan gözlerle babasının yanına attığında, babası duruma el atar. Melike'nin haberi olmadan Çağrı'yı kocası satın almaya kalkar. (Burada da aklıma Cüneyt Arkın ve Fatma Girik'in Satın Alınan Koca filmi aklıma geldi.) Çağrı her ne kadar başta bu duruma itiraz etse de, sonrasında babasının verdiği maddi değeri yüksek kağıt parçası karşılığında Melike ile evlenmeye razı olur. Melike evlendiği için çok mutludur. Yakın arkadaşı Sinem'in tüm uyarılarına rağmen, kocasını sevdiği için hep kocasını savunur. Hiç bir şekilde toz konduramaz. Ta ki, bir gün katıldıkları davette kocası ve aşığını birlikte görene kadar. 

Melike bu durumda çok yıkılır. Aynı akşam kocasına olanları anlattığında kocası durumu inkar etmez. Hatta daha da ileri giderek Melike'yi aşağılar. Bu durum üzerine Melike kendisinde bir değişiklik yaparak kilolarından kurtulmaya ve yarım bıraktığı okulunu bitirmeye karar verir. Kocasına yaşadıkları evi bırakarak, Antalya'ya teyzesinin yanına gider ve Çağrı'yı kendisiyle başbaşa bırakır. 

Bir yıl sonra geri döndüğünde Melike Çağrı'nın karşısına öyle bir şekilde çıkar ki, Çağrı'nın dünyası tersine döner. Melike Çağrı'dan çok kötü şekilde intikamını alacaktır.

Çağrı'yı kitap boyunca sevmedim. (Buna devam kitabı da dahil.) Aynı şey Melike içinde geçerli. Kitap boyunca dramatik bir Melike vardı ki, gerçekten içim şişti. 

Kitapta ben yine erkek yan karakterlere aşık biri olarak Mehmet'i tek geçerim. Sinem'i pek sevdiğimi söyleyemem. Dobralıkla, patavatsızlığı birbirinden ayıramayan bir tipti maalesef.

Küçük kız Tuğba'nın o yaşına rağmen, kendinden büyük laflar etmesi de olmamış. O yaştaki bir çocuk, bu kadar mantıklı düşünemez. Altı üstü üç yaşında. Burada maalesef mantık hatası olmuş. 

Bir diğer takıldığım nokta, Melike kiloluyken kocasının sözünden çıkmayan, her dediğine boyun eğen biriyken, kilo verince ne değişti de birden özgüven tavan yapıp benliğini buldu. Yani kilolu insanlarda özgüven yok mu? Ya da her şey zayıf olmaktan mı ibaret? Açıkçası insanın karakteri bir yılda hemen değişip, eski benliğinden çıkmaz diye düşünüyorum. Kilo verince süründüren birine dönüştü resmen. Tamam Çağrı'nın söyledikleri hazmedilir bir durum değil, Melike'nin gözünü de açtı belki ama birden pantere dönüştü resmen. Silik birinden bu derece bir evrim geçirmesi. Bilemiyorum.

Son bir eleştirim daha olacak maalesef ve üzülerek, Melike Çağrı'nın karşısına çıkınca, Çağrı'ya bir yerlerden tanıdık geldi. Ancak Çağrı karısını tanımadı ve kendisine çıkma teklif etti. Ne kadar kilo verirsem vereyim, eşim beni nasıl tanımaz? Böyle bir şey mümkün mü? Tabii ki değil. Ne kadar istemeyerek evlense de, insan karısını tanır. Burası da olmamış. 

Yazarın kalemine kesinlikle sözüm yok. Çok akıcı yazıyor ama bu hikaye de maalesef bazı yerler gereksiz uzatıldığından, bazı yerlerde mantık hataları olduğundan kitabı bitirmekte gerçekten zorlandım. Çok fazla detay maalesef bir noktadan sonra yoruyor. Bu detaylar nedeniyle de kitap ikinci kitaba kadar uzamış. Keşke biraz daha kısa olsaydı. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Kitaplı günler. Hayırlı Cualar olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Melike Çetinoğlu kilolu bir kadındır ve aynı zamanda kocasına delice aşıktır. Kocası tarafından da büyük bir aşkla sevildiğine inanmaktadır.

Ta ki bir iş adamının verdiği davette, aklının ucundan bile geçmeyecek bir gerçekle yüz yüze gelene dek...

Hayatının koca bir yalandan ibaret olduğunu öğrenmesi sonucu pembe gözlüklerinin arkasından baktığı dünyası bir anda kararmıştır. Çareyi hem kocasından hem de alışık olduğu ortamdan tümüyle uzaklaşmakta bulur. Bir yıl sonra tüm planlarını hayata geçirmiş bir şekilde geri döndüğünde ise artık kendine güveni tamdır.

Tek arzusu ise canını yakanın canını yakmaktır.

Çağrı Çetinoğlu ile görülecek son bir hesabı vardır.


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 464

Optimum Kitap

Yorumlar

  1. Yine yepyeni bir tanıtım için teşekkürler, sevgimle.

    YanıtlaSil
  2. Klasik bir konu. Her zaman prim yapacağı düşünülür :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      aslında dozunda kalsaymış olurmuş ama çok uzayınca sakıza dönüyor maalesef :(

      Sil
  3. 70 li yılların yeşilçam flimlerine benzeyen bir kitap ne kadar kilo verirsen ver eşinin seni tanımamasına imkan yok bana göre bu kısım abartılmış bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serap Özkaya;
      kesinlikle katılıyorum. Eşim beni tanımıyorsa bırak kalsın yani :)

      Sil
  4. Bazen doğru sandıklarımız,gerçeği öğrendiğimizde alt üst eder bizi.İlgi çekici bir kitap...

    YanıtlaSil
  5. hımmm sempatik duruyooooo ama okumasak da olur tımams :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir kitaba benziyor canim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Klasik yeşilçam gibi düşünebilirsin canım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan

 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Naime Özeren - 23 Nisan

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.