Ana içeriğe atla

Osamu Dazai - Batan Güneş Kitap Alıntısı

Ben sefil insanları severim, özellikle bu yaftayı taşıyanları.
Ben de sefalete dalmak istiyorum. Benim için başka yaşam biçimleri olabileceğini hissediyorum. Siz Japonya’da, yaftalı bir serserinin en belirgin örneğisiniz. Naoji, pek çok kişinin sizin hakkınızda böyle düşündüğünü, sizden nefret edildiğini ve çoğu kez size saldırıldığını söyledi. Tüm bu hikâyeler, sizi daha çok sevmeme neden oluyor. Ne olduğunuzu düşünürken pek çok kız arkadaşınız olduğu sonucuna varıyorum. Ama bundan sonra, yavaş yavaş, sadece beni sever olacaksınız. Böyle düşünmekten kendimi alamıyorum. Benimle yaşamaya başlayınca, mutluluk içinde çalışacaksınız. Çocukken benimle birlikte yaşamanın mutluluk verdiği tekrarlanıp dururdu. Beğenilmemenin anlamını bilmem. Beni her zaman çok hoş bulmuşlardır. Bu yüzden sizin de hoşunuza gideceğimden eminim.

Görüşsek ne güzel olurdu! Artık sizden bir yanıt ya da buna benzer şeyler beklemiyorum. Sizi görmek istiyorum. Bence en basiti, benim sizi görmeye Tokyo’ya gelmem olur. Ama Anne’nin hastabakıcısı ve hizmetçisi oldum. Onu gerçekten bırakamam. Lütfen buraya gelin. Sizi görmek istiyorum. Bir kerecik de olsa. O zaman her şeyi anlardınız. Ağzımın iki kenarında oluşan çizgileri görürdünüz. Yüzyılın mutsuzluk çizgilerini. Bundan eminim.

İlk mektubumda, göğsümde varolan bir gökkuşağından söz etmiştim. Bu gökkuşağı, yıldızların ince parlaklığına sahip değil. Öylesine hafif, öylesine uzak olsaydı, böyle acı çekmezdim ve zamanla sizi unutabilirsin. Göğsümdeki gökkuşağı bir alev köprüsü. Öylesine güçlü ki içim yanıyor. Uyuşturucudan yoksun kalmış bir bağımlı bu kadar acı duyamaz. Yanılmadığımdan eminim, sapıklık göstermiyorum; tamamıyla bilinçli olduğum halde, arasıra delilik yaptığım düşüncesiyle ürperiyorum. Deliriyor muyum, diye düşündüğüm oluyor. Oysa kendi başıma, kendime hakim olarak plan yapma gücüm var. Lütfen, bir kez olsun gelin. Hangi gün olursa olsun. Dışarıya hiç çıkmayıp sadece sizi bekleyeceğim. Lütfen bana inanın.

Yorumlar

  1. Kitap hakkında hiç bir bilgim yoktu ancak ne etkileyici bir şekilde alıntılama dedim kendi kendime mutlaka bakacağım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Ergüven;
      Teşekkürler ve şimdiden keyifli okumalar :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Cem;
      Bende hem göndermeyi, hem de almayı severim :)

      Sil
  3. yanlış anlamadıysam sevdiğini görmek için "sevdiğine mektupla sevgi ve özlem sözcükleriyle bir kur yapıyor ve onu tekrar görmek için onun geri gelmesini istiyor" gibi geldi bana..✔ demek ki japonlar böyle duygusal olabiliyorlar..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      Japonlar her alanda değişik insanlar zaten :)

      Sil
  4. Güzel bir kitaba benziyor. Listemde olmalııı.*-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Senin seveceğin türden diye düşünüyorum canım :)

      Sil
  5. Mektuplar ne güzel anlatır duyguları. Tanıtımınız çok güzel, kitaba olan ilgiyi artırıyor.

    YanıtlaSil
  6. Çok ilgi çekici, merak uyandırıyor:) Eline sağlık Beyda'cığım.:)

    YanıtlaSil
  7. Hiç duymamıştım bu kitabı. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?