Ana içeriğe atla

Emine Doğan - Büyük Kaçış / Nevbahar

Merhabalar

Bu kitabı tatil dönüşü yolda okuyup bitirdim. Araçta kitap okumak en büyük zevklerimden. İnsan yolun nasıl bittiğini anlamıyor.
Zemheri'den sonra devam ve son kitap olan Nevbahar'da artık düğümler çözülüyor.

Ayşe ve Ali artık hayatlarını bir çift olarak devam etmeye karar verdiklerinde aslında işlerinin o kadar da kolay olmadığını görürler. Çünkü geçmişin izleri ve amcası yakalarını bir türlü bırakmaz. Mutluluğa giden adımda geçmişle hesapların kapatılması gerekmektedir. 

Bakalım Ayşe ve Ali bu hesapları nasıl kapatacaklardır? Mutluluk Ayşe ve Ali için ne kadar uzaktadır?

Bu kitapta beni sıkan durumlar maalesef devam etti. Ayşe'nin Ali'ye sürekli güvensizliği, sürekli kendi başına bir şeyler halletmeye çalışması bir yerden sonra sıkıcıydı. Zira yapabilseydin zaten başında yapardın. O zaman neden Ali'ye güvendin? Ali'yi bazı durumlardan korumak istemen çok güzel ancak amcanın durumu göz önüne alındığında yaptığı cesaret bana kalırsa yersizdi. Ali'nin haklı tutumuna karşın halen kendisini haklı göstermesi de hoş değildi.

Kaldı ki; ilk kitapta söylediğim şeyin halen daha arkasındayım ve bu kitapta da yineleyeceğim. Kitabın devam kitabı olması anlamsız olmuş. Bazı yerler tekrar edilmişti ve gereksiz uzatılmıştı. Tekrarlar olmasaydı tek kitapta daha derin ve tadında bir aşk yazılabilirdi. 

Yazarın ilk kitabı olduğu göz önüne alınırsa kötü bir hikaye çıkmamış ortaya. Kalemi kötü değil ancak biraz daha geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Aşk sizi bulsun. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Dünyaya bir melek bıraktık ama kanatları olmayı beceremedik.”

Geçmişinin gölgesinden sıyrılmak hiç de kolay değildi. Ayşe, babasının mektubundan sonra yüz yüze geldiği gerçekle o sancılı günleri resmen yeniden yaşamaya başlamıştı. Hayat onun için her zaman zor olmuştu. Fakat bu sefer daha da zordu.

Ali, bir erkeğin kâbus tutsaklığından kurtulup aşka tutsak olmanın adıydı Ayşe için. Bu sefer sevdiği adam vardı. Kanatsız meleği…  Endişesi onunla boyut değiştirmiş, korkuları onun için göklere çıkmıştı. Çünkü biliyordu, o adam durmayacaktı.

Kaçtığı gerçeğin bir adım ötesinden geldiğinden habersiz hayatını sürdürmeye devam ederken her şey tepetaklak olmuştu. Kaçışı aslında tam da sandığı gibiydi. Tehditlerin boşuna olmayışını kötü bir şekilde yaşayarak öğrendiğinde, kendini tehlikeli bir yol ayrımında bulmuştu. Çok iyi biliyordu ki seçtiği yol onun sonuydu, kaçtığı gerçekti.
Bir mektup…
Bir karanlık geçmiş…
Bir puslu gelecek…

“Bir geçmiş düşünün, bir sis gibi sinsice etrafınızı saran ve amacı sadece ölüm olan.”

Büyük Kaçış Nevbahar; umuda sımsıkı tutunanların, mutluluk arayanların, bir çırpınışın, bir özgürlüğün ve huzurda boğulmak isteyenlerin hikâyesi.
“Ali, benim nevbaharımdı.”

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 432

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Yazarin ilk kitabiysa bir şans vernemiz gerekir ;-)
    Yeni bir yazar ogrendim canim.
    Sevgilerimle 💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İncim;
      Evet ilk kitabı.Kötü kurgu yok ama uzatılmış cümleler yerine iki kitap tek kitapta toparlanabilirdi.

      Sil
  2. Ayy bu o kitabın devamıı. Anlattığına göre ilk kitap yeterliymiş bu seri için. Hımm keşke ikinci kitabı çıkartmasaymış. Tadında kalırdı ilk kitap o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Aynen öyle canım. Toparlanarak tek kitap süper olurdu.

      Sil
  3. hımmmmm uzatmış diyosuuuun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?