Ana içeriğe atla

2.Eskişehir Kitap Fuarı Hayal Kırıklığı

Merhabalar

Güzel ülkemin her yerinde fuarlar devam ederken, Eskişehir'e gelecek olan kitap fuarının hayalini kuran ben en sonunda bu isteğime kavuştum.
Fakat hevesimin kursağımda kaldığı bir fuar yaşadım. Hadi gelin baştan alalım.

Fuarın başladığı ilk gün çok hasta olduğumdan maalesef çok istemiş olmama rağmen açılışa gidemedim. Ertesi günüde acillik durumdaydım. Acilde günümü geçirdikten sonra eve gidip yattım ve yine gidemedim. Ama bir yandan da içim içimi yiyor. Fuar coşkusu beynimi kemiriyor. Sadece hafta sonu vaktim olduğundan fuarı kaçırmamak, doyasıya gezmek istiyorum ama her şey nasip kısmet demişler.

Pazartesi günü yediğim iğnelerinde etkisiyle, akşamına eşime yalvararak kendimi fuar alanına attırdım. Eşimi de ikna edip, oğlumla birlikte fuarı gezmeye başladık. 

Fuar alanına geldiğimizde akşam saatleri ve hafta içi olmasından dolayı çok kalabalık değildi. Bu benim için bir artıydı. Geçen yıl stant açan bazı yayınevlerinin bu yıl stant açmadığını gördüm. Stantları gezerken bir yandan da elimde telefon alacağım kitapların internet fiyatlarına göz attım ve inanılacak gibi değil belki ama bir tek kitap alamadan fuar alanından ayrıldım.

Öncelikle fuarda normalde güzel indirimler olurdu. En azından göz boyamak için bile olsa hiç almasam bir kaç kitap alarak fuar alanından ayrılırdım. Bu sene maalesef kitap fiyatları internet sitelerinde uçmuştu ama fuarda resmen gözünü çıkarmışlar.

Nette 15,00.-TL olan kitabın fiyatı fuarda 20,00.-TL dediler ve asıl bomba geliyor. Fuara özel fiyatmış. Ya bırakın Allah aşkına. İnsan kazıklamak değildir de nedir? 

İsmi lazım değil iyi bir yayın evine toplamda 4 kitaptan oluşan set kitap fiyatı sordum. Fuara özel yine en son 104,00.-TL imiş ama "düz 100,00.-TL alırız" dedi. Netteki fiyatının 75,00.-TL civarında olduğunu söylediğimde bana söylediklerini aynen aktarıyorum.
- Hizmeti ayağınıza getiriyoruz.
- Personel çalıştırıyoruz.
- SGK yapıyoruz.
- Fuar alanına kira ödüyoruz.
- Netteki bu fiyatlar bizi bitiriyor.

Bunlara karşın bende; maalesef fuarı cazip kılacak indirimlerin olmadığını, diğer saydığı durumlarında zorunlu olarak yapılması gerektiğini söyledim. Kaldı ki fuarı ayağımıza getirip de, evimize kapıya hizmet vermiyorsunuz. Bunu da belirtmek gerek. Daha da ağız dalaşına girmeden standı terk ettim. 

Bir başka stanta geldiğimde %20 indirimli fiyatının 18,00.-TL olduğunu öğrendiğim kitap, nette 14,00.-TL'den satıştaydı. Bunun gibi bir çok örnekleme daha yapabilirim. Bu nedenle de tek kitap alamadan, büyük bir hayal kırıklığı ile fuar alanından ayrıldım.

Geçen yıl tek tek stantların fotoğraflarını çekmiştim. Bu yılda aynı şeyi yapacaktım ancak emin olun stantlardaki söylenen indirimler maalesef indirim değil, resmen bindirimdi. Bu nedenle de bu sene fuar alanından tek kare fotoğraf paylaşmadım ki, kimseye haksızlık olmasın. 

Cumartesi günü oğlumu kursa gönderdikten sonra yeniden fuarı gezmeyi düşünüyorum. Belki fuar bitecek diye adam gibi bir indirim yaparlar. Fakat ülkemizdeki bir gerçek var ki; insanların kitap okumasını isteyenler, kitap fiyatlarına bindirim yaptıkça maalesef kitap satışları artmayacak ve okuma oranı da düşecektir.

Kütüphanelerden kitap okumayı severim ama önceliğim kitap satın almak oluyor. Fakat durum bu şekilde devam ederse, ilerleyen zamanda kütüphane ile yeniden kaynaşmak durumunda kalacağımı düşünüyorum. 

Fuardan hayal kırıklığı ile ayrılan ben şayet kitap alırsam ayrı bir yazıyla bildiririm ama beklediğim gibi bir fuar maalesef olmadı. Geçen sene ki fuar coşkusunu da maalesef ki yaşayamadım. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Öncelikle geçmiş olsun Beyda kızım. Kitap aşkı işte,hasta hasta gitmişsin fuara ve beklediğin gibi olmamış. Halbuki okumaya teşvik için fiyatlar böyle fahiş olmamalı. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Sevgilerimle kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece Abla;
      Çok teşekkürler. Maalesef okumayı teşvik için çok fazla çaba gösterildiği söylenemez. Sevgiler ablacığım :)

      Sil
  2. 15 liralık kitabı fuara özel 20 lira yapmışlar..🤔 ne güzel kimse gelmesin diye yapıyolar herhalde..😁 bu arada çok geçmiş olsun✔🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Yıldırım;
      İşte bizde kitap kokusu almak için gidiyoruz :)

      Sil
  3. Son bir kaç yıldır fuarlarda durum aynı, ben artık kitapları netten alıp kitap fuarlarını pas geçiyorum. Onun yerine elişi fuarlarını gezmeye gidiyorum vallahi daha güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man;
      Bende aynı durumdayım. Fuardan alacağım fiyata ekstradan bir kaç kitap daha alabiliyorum.

      Sil
  4. Fuarlar kitap okumayı daha cazip hale getirmek için yapılmıyor sanki. Fiyatlar uçuyor. Ben kitap kokusu almaya gidiyorum genelde. Almak istediğim kitapları da netten sipariş veriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı;
      Aynen canım. Kitap kokusu için gidip, gözden kaçan kitaplar varsa da not almak için güzel olur :)

      Sil
  5. "Hizmeti ayağınıza getiriyoruz" sözüne takıldım açıkçası. İnternetten aldığımız kitap da ayağımıza geliyor sonuçta. Üstelik kargo ücreti de yeri geliyor ödemiyoruz. Kampanyalar, puanlar sayesinde bedavaya gelen kitaplar da cabası. Bu arada Eskişehirde yaşıyorum ama hiç haberim olmadı fuardan. Hala devam ediyorsa gitmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sihirli inciler;
      Evet pazar akşamına kadar devam ediyor. Halen daha gitmek için şansınız var.
      Bende sürekli internette alırım kitaplarımı. Fuardan alınmış olsun diye bir kaç tane de olsa almak isterdim bu sene ama maalesef bu sene hayal kırıklığına uğradım. Bakalım nasipse yarın yeniden gideceğim. Belki uygun bulursam alabilirim.

      Sil
  6. Aaa! Çok geçmiş olsun Beyda'cığım, nazara mı geldin çok inanırım sana bir mavi boncuk takalım:( rahmetli annem de ben de çok inanırız nazara:( fiyatlara ben de şaşırdım, hakikaten hayal kırıklığı olmuş. :(
    Neyse sağlığına dikkat et sen canım, önce sağlık. Tekrar geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Abla;
      Bende çok inanırım. Sürekli dua okurum. Ben ne zaman canı yürekten bir şey istesem bir engel çıkıyor. Aslında hep inşallah, Allah'ın izniyle de derim ama nasip olmayınca olmuyor demek ki.
      Fiyatlar gerçekten uçmuş. İnternetten almak daha mantıklı. Üstelik indirim zamanına da denk gelirse benden mutlusu yok. Sevgiler ablacığım. Çok öptüm :)

      Sil
  7. Fırsatçılık kitap satıcılarına da yansımış anlaşılan..
    Bu aralar ben de kütüphaneye üye olmayı düşünüyordum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Ben iyeyim zaten de, uzun zamandır gidip kitap almıyordum. Ama bu gidişle yeniden yolum oralara düşecek sanırım :)

      Sil
  8. Kitap fiyatları aşırı fiyatlandı. Mesela 8. sınıfa geçtim ve öğretmenler ek kaynak aldırıyor (şimdilerde öğretmenlerin ek kaynak aldırması yasaklandı ama ders kitapları maalesef yetmiyor). Akıllı defter Gittigidiyor'da 55 TL, Hepsiburada'da 45 TL. Yayıncıların verdiği fiyatlar bunlar. Kırtasiye 40 TL'ye veriyor. Öğretmenler rica ede ede 30 TL'ye kadar indirdiler. Zor indirdiler.

    Geçen yıl bu kitapları okul 20 TL'ye alıyordu. Tek ders için akıllı defter 55 TL çok saçma. Aynen, fuarlara da gidiyorum sınıfımla beraber (geçen yıl Denizli Kitap Fuarı vardı). Kitaplar bildiğim fiyatlardan gayet yüksek. Arkadaşlarım test görüyor, almak istiyor, fiyatı duyunca vazgeçiyorlar. Mantıksız fiyatlar veriyorlar.

    Anlaşılan "Bak kardeşim, fuara girmek ücretsiz ama bu ücretsiz giriş kitap almaya başladın mı biter." diyorlar. Yani kitap parasından tahsil ediyorlar giriş ücretini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhlis;
      Akıllı defterleri oğluma da istediler. İşe yarıyordur eminim ama fiyatlar maalesef insanı isyan noktasına getiriyor. Derslerinde de başarılar.

      Sil
  9. geçmiş olsuun ve üzüldüm yaa fuarlar böyle olursa yandıık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?