Ana içeriğe atla

Yeniden Sağlıklı Yaşama Dönüş

Merhabalar

Son iki senedir yediğime içtiğime dikkat ederek yaklaşık olarak 18,50 kilo vermiş biri olarak kendimle gurur duyuyordum. Ta ki 2018 yılında hayatımdaki bazı düzen değişikliklerine kadar.
Hayatım boyunca hep balık etli biri olarak, yediklerime hep dikkat etmek zorunda kaldım. Dikkat etmediğimin ertesi günü tartıda abartısız 2 kilodan fazla artışı hep gördüm. Son dönemlerde (ocak ayından bu yana babaannem ve eniştemin hastalıkları ve vefatlar) ne kadar istesem de eski düzenimi bir türlü bulamamış, bir gün dikkat etsem üç gün edememiştim. 

Bu süreç çok sancılı emin olun. Yiyorum ama bir o kadar da pişman oluyorum. Ertesi günü yeniden sağlıklı yiyeceklere dönüyorum. Hop bir sonraki gün yine makarna tarzı ürünlerle yani bol karbonhidratla devam. Kendimi frenleyeceğim diye sürekli sözler vermeme rağmen, düzenimi maalesef oturtmayı bir türlü başaramadım. 

Artık bu işe bir dur deme zamanı geldi ve verdiğim kilonun yaklaşık sekizini geri aldığımdan silkelenmem gerektiğini düşündüm, yeniden sağlıklı yaşam sürecime geri döndüm. 

Sağlıklı yaşam sürecimi bozmadan önce beslenme şeklim genellikle protein ve sebze ağırlıklıydı. Ancak yeni yeme düzenime ilave olarak aralara kuru ve yaş meyve de sıkıştırmaya karar verdim. Eski yeme düzenimde maalesef meyve yoktu. Meyveyi çok seven biri olarak bu sıkıntılı bir durumdu. Ama haftada bir kere de olsa meyveyi kendime ödül olarak veriyorum. Diyebilirsiniz ki; "Meyveden ne olacak?" Maalesef bana meyve pek yaramıyor. Aynı bakliyatlar gibi. Bakliyatları da haftada bir gün menüme ilave etmeyi düşünüyorum. Meyve ve bakliyatlar bana tartıda artı şeklinde geri dönüyor maalesef. Bu nedenle de dikkatli yemem şart.

Bu arada yazısını yeni yazabiliyorum ancak yeniden beslenme düzenime geri dönüşüm bir haftayı geçti ve bu bir haftada tartıda -1100 gördüm ve bu inanılmaz motive edici. 

Beslenme sürecimde sizlere yine yaptığım yemeklerden aralarda tarifler vereceğim. Kilo verme kısmında ise sizlere sanırım haftada olmaz ama ayda bir kez toplamda kaç kilo verdiğimi yazabilirim.

Bu arada sporu hayatıma eklemem lazım ama malum beni takip edenler bilir (burada Derya'nın kulaklarını çınlatıyorum) yürüyüş dışında sporla aram hiç yok. Bunu da evde dans saatleri ile telafi etmeyi düşünüyorum. Hatta sizlere aşağıda bir video ekleyeceğim. İnanılmaz motive edici bir şarkı. Bu şarkı ile inanılmaz ter atılıyor. Videodaki hocadan eve bulabilseydik de süper olurdu. O nasıl bir coşkudur. Hayran kalmamak elde değil. İnsanda sürekli dans etme isteği uyanıyor. Bir tane de dans hareketleri için video ekledim. İkisini de izleyerek motive olabilirsiniz.

Bu arada şarkının orjinal klibi de Hussain Al Jassmi - Boshret Kheir

Benim yeniden sağlıklı yaşama dönüş sürecim böyle. Sizlerinde bu süreçte bana destek olmanızı rica ediyorum ve sağlıklı beslenmek için birbirimizi motive  etmemiz gerektiğine inanıyorum. 

Hadi o zaman yeni yazılarımda görüşünceye dek sağlıklı günler olsun.

Hoşçakalın.



Yorumlar

  1. Sen başlamışsın ben daha başlayamadım:)) hp birşeyler çıkıyor engel oluyor bana bende - leri görsemde benim için az oluyor, daha fazla olmalıkiloların gidişi ve hızlı. Kolay gelsin rejiminde sana. İnternetten leslie ile 2 mili dene youtubeden birde, umarım işine yarar.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Sizi tebrik etmekle birlikte size sağlıklı günler dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Zumba baya kalori yakıyor. Çok zevklidir bir de. :)

    YanıtlaSil
  4. Alerjiniz yoksa bir de yumurtayı deneyin..Günde 1 yumurta yemek (tabii haşlanmış olcak) zayıflamaya yardımcı oluyor..✔🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ertuğrul yıldırım;
      yumurta çok severim. her sabah mutlaka iki haşlanmış yumurta yerim :)

      Sil
  5. Yaşam adına güzel şeyler;yaşamı anlamlı kılmakla kalmıyor,daha konforlu hale getiriyor;dengeli beslenme ve hareket...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güven serin;
      dengeli beslenme ve hareket çok önemli. İtiraf ediyorum her gün bu tarz yeyince insan mantı, börek de yemek istiyor ama kararında olmalı. Yoksa kantarın topuzu kaçıyor.

      Sil
  6. yüreğimin iklimi;
    Bence sende başlayabilirsin. Çünkü erteledikçe verilecek kilo fazlalaşıyor. Evet Leslie de biliyorum. O da çok iyi :)

    YanıtlaSil
  7. şarkı tamam :) eh yürüyüş de bol yaparsan tamam olur kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Yürüyüş yapıyorum ama arttırmak lazım. Dans candır. Hele bir de mezdeke ekleyince oh mis :)

      Sil
  8. Bu işi daha önce yapmışsın. Şimdi de yaparsın 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cem kazan;
      Evet yapacağım ama araya zaman girdimi soğuyorsun ya, geri adaptasyon süreci biraz sıkıntılı oluyor.

      Sil
  9. Kolay gelsin öncelikle:) evde yapılmış yoğurt çok iyi geliyor öğünlerden birinde kullanabilirsiniz, haftada 3-4 gün bir saat yürümek yeterli. Daha önce 18,5 kg. verdiğinize göre biraz dikkatle aldıklarınızı geri verebilirsiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça;
      Ev yapımı yoğurt yiyorum ama her zaman mümkün olmuyor. Yürüyüşü arttırırsam daha etkili sonuç alırım sanırım. Teşekkürler canım :)

      Sil
  10. Insallah cabucak verirsin 😊

    YanıtlaSil
  11. Bütün bu söylediklerinize katılıyorum. Ben de kendimce bazı uygulamalar yaparak, sağlıklı kalmaya özen gösteririm. Paketlenmiş gıdaların tümünü kestim. Şeker asla kullanmıyorum. Ekmek yemiyorum eskisi gibi. Şekerli içecekleri kestim. Yerine her akşam bitki çayları içiyorum ve artık eskiye nazaran çok daha sağlıklıyım. Teşekkürler yazınız için. Önemli yerlere dikkat çekmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülhan Ülgentürk;
      Paketlenmiş ürünler zaten çok sağlıksız. Bitki çayı çok önemli. Normal çay yerine tüketebilirsek daha iyi olur. Kusura bakmayın yorumunuzu kaçırmışım arada :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Dönerci Maydanoz Ali Datça / Muğla

Merhabalar Datça yemek mekanlarıyla bugünde sizlerleyim.

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Gizem Bilici - Ateşkes

Merhabalar Gizem Bilici'nin kalemi ile tanışmam  Gönülçelen  kitabını hediye eden bir arkadaşım sayesinde olmuştu. Yakın zamanda Ateşkes kitabını da çok merak ettiğimden okumak istedim. 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Tarihte Bugün 13 Mart

 

Monica Mccarty - Aziz

Merhabalar İskoç hikayelerine merak salmama neden olanlara selam olsun diyerek başlayalım.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.