Ana içeriğe atla

Meral Kır - Sana Aşk Getirdim

Merhabalar

Hani sevdiğiniz kitapların bitmesini istemezsiniz, çocuklarının çocuklarını bile okumak istersiniz ya, Sancaktarlar serisi de benim için öyle bir seriydi.
Ama ne yazık ki Mehmet Sancaktar'la muhteşem bir finalle seri bitti. Öncelikle şunu belirtmem gerekirse final kitabı tüm kitaplardan olaylar barındırıyor. Tüm kardeşlere bir şekilde dokunan Mehmet Sancaktar'ın hikayesini okurken diğer kitapları okuyor gibi de oldum.

Mehmet Sancaktar, Sancaktar kardeşlerin en büyüğü, en gizemlisi her şeyin en en en olmuş halidir. Düzen, kravat ve takım elbise takıntılıdır. Yakışıklı, karizmatik ve iyi bir yöneticidir. 

Esmer geçmişi sıkıntılı, acılarla ve sırlarla dolu genç bir komiserdir. Bir o kadar da düzenden uzak biri. O kadar uzak ki kendi yarattığı dağınıklıkta bir ömrü boyu yaşayabilir. Babasının intiharının arkasındaki sır perdesini aralamak istemektedir ancak bu iş sandığı kadar kolay değildir. 

Esmer ve Mehmet'in yolları Sena'nın başının dertte olduğu zamanlarda karakolda kesişir ve hiç de iyi bir tanışma olmaz. İkili birbiriyle sürekli takışır, laf sokar ama Mehmet altta kalmaz istemez. Bu nedenle Mehmet Esmer'e kendisinin kim olduğunu göstermek için yanına gittiğinde kendisini Esmer'in hayatına dahil olmuş olarak bulur. Esmer başlarda onun yardımını kabul etmek istemese de, geçmişindeki bazı durumlardan dolayı el mecbur kabul eder. Mehmet'in hayatına yavaş yavaş sızan Esmer, Mehmet'in tüm doğrularını da alt üst edecektir. Ve yıllar önce kalbini tüm aşk, meşk olaylarına kapatmış Mehmet Sancaktar Esmer Komiser ile ne yapacaktır? Esmer Komiser Mehmet Sancaktar'ın düzenli ve sarsılmaz hayatının bir parçası olabilecek midir?

Kitabı bir günde bitirdim ve bende bittim. Mehmet Sancaktar'a ve Sancaktarlar ailesine yakışır bir final kitabı olduğunu söyleyeyim. İçlerinden de en çok Mehmet Sancaktar'ı sevdim. NET. Diğer kitapların perde arkasında kalan kısımları da bu kitapta aydınlandı. Aile bağlarının ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir seriydi ve kesinlikle çok güzeldi.

Meral Kır'ın kalemini okuyanlar bilir ki, kitaplarında polisiyeyi de çok güzel harmanlamıştır. Ancak bu kitabında resmen zirve yapmış. 

Mehmet Sancaktar o kadar olay oldu ve duruşunu hiç bozmadı. Esmer'e rağmen Esmer'e katlandı daha ne olsun. Mehmet Sancaktar'ın diğer kitaplarda okuduğum kişiliği kendi kitabında daha ön plana çıktı. Mehmet'in sırlarını, kalbini okumak çok güzeldi.

"Mehmet Sancaktar gibi bir kişiliğe Esmer Komiser gibi biri nasıl oldu?" derseniz bence süper oldu. Hatta böyle olması iyi bile oldu diyebilirim. Aslında kitapla ilgili çok daha fazlasını anlatmak istiyorum ama burada bırakıyorum. Biraz süre geçtikten sonra kitabı yeniden okumayı planlıyorum. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kitaplar yakanızı bırakmasın. Aşk ve sevgi yoldaşınız olsun.

Mutlu pazarlar. Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Güçlü Sancaktar Ailesinin ağabeyi Mehmet Sancaktar’ın aşka giden hikâyesinde yaşananların hızına yetişemeyecek, temponun hiç düşmediği bu kitapta adrenaline ve aşka doyacaksınız.

Kurallarından ödün vermeyen kararlı bir insanın kişiliğine ve tüm yöneticilik vasıflarına sahip olan Mehmet Sancaktar’ın hayatındaki her şey bir düzenin parçasıydı. Ta ki işi ve sorumluluklarından oluşan hayatına ansızın giren Komiser Esmer, ona bildiği her şeyi unutturana kadar...
    
Huysuz, rahat ve biraz da dağınık olan Komiser Esmer’in hayatta herhangi bir ilkesi yoktu. İstediği tek şey, intihar eden babasını, o sona götüren gerçeği bulup intikamını almaktı. Ancak ulaştığı her gerçek, anıları arasında kaybolmuş sırları ve ihanetleri de ortaya çıkaracaktı.

Sığınacak hiç kimsesi kalmadığında ve her şeyden vazgeçmeye hazır olduğunda Esmer’e kaybettiği umudu veren Mehmet’e önce hayatını sonra da kalbini teslim edecekti. Çünkü aşktan daha büyük bir duygu varsa o da güvendi ve Esmer her ikisini de Mehmet’te bulmuştu.

Sancaktar Ailesi’ne veda ettiğimiz bu final kitabında, aşkın tutkuyla harmanlanıp tüm olmazlara rağmen mutluluğa teslim olduğuna şahitlik edeceksiniz.

Ve bu hikâyede, birbirinden farklı dünyaları olan iki yabancının bir oluşunu okuyacaksınız.

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 576


Aspendos Yayınları

Yorumlar

  1. Kitap kapağı,sevgililer gününde sevgilisine veya evli olanlar eşine alabilir cinsten olmuş..✔ 576 sayfayı 1 günde bitirdiniz yani,maaşallah efenim..🙂 İyi okumalar dilerim..✔🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul;
      Dün akşamda 2 saat içinde 180 sayfa okudum. Ama yine de yetmiyor. Kitap kesinlikle hediye edilebilecek bir kitap.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Derya;
      Kesinlikle aşk ve polisiye iyi harmanlanmış. Seversin.:)

      Sil
  3. Klasiklerden olmadığı sürece Türk yazarlara karşı bir adım gerideyim hep ama öyle güzel yorumlamışsın ki alıp okuyasım geldi! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda;
      Bence içlerinde iyi yazanlarda var. Türk yazarlara da şans verilmeli bence :)

      Sil
  4. türk edebiyatında klasikler dışında pek fazla açılamadım, sanırım sayenizde bu başarıya erişeceğim blogunuzu takibe aldım. Kendi blogumu buraya bırakıyorum bakmak istersiniz belki... https://www.atakanaydin.com/ Okur kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atakan Aydın;
      Öncelikle hoşgeldiniz. Klasik dışında da güzel yazanlar var ve okunmayı hak edenler. Bloğunuza tabii ki uğrarım. :)

      Sil
  5. Çok tatlı bir aşk hikayesine benziyor. ^-^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?