Ana içeriğe atla

Handan Yiğit - Roma'da Biz Olsak

Merhabalar

Temmuz ayında gittiğimiz tatilde okumak için kitaplara bakarken elime geçen Roma'da Biz Olsak kitabını uzun zamandır beklettiğimi fark ettim ve tatilde okunmak üzere yanıma aldım. 
Deniz küçük yaştan beri kanser hastasıdır. Hayatı boyunca kanserle mücadele etmiş ve bu süreçte en büyük desteği de kuzeni Eylül'den görmüştür. Yaşam mücadelesi sırasında tek istediği sağlığına geri kavuşmak olan Deniz'in aynı zamanda en büyük hayalidir de Roma seyahati. 

Gün gelip Deniz sağlığına kavuştuğunda vakit artık hayalleri gerçekleştirmek zamanıdır. Eylül'le birlikte biletler alınır ve ver elini Roma. Deniz zumba eğitmeni olan kuzeni Eylül ile Roma'ya gitmek üzere havaalanına geldiğinde ikisi de hayallerinin seyahatine çıkacakları için çok heyecanlıdır. 

Eylül uçak saatini beklerken karşılaştığı ve etkilendiği Demir ile yolculuk sırasında hatta Roma seyahatleri boyunca da sıklıkla karşılaşacaktır. Hatta Demir'le birbirlerine bu kısacık süre içinde aşık bile olacaklardır. Fakat her güzel masalın bir de sonu vardır. Bu masal onlar için nasıl bitecektir?

Öncelikle kitabın geliri kanserli hastalara gidecekmiş. Bu güzel düşünceden dolayı yazar Handan Yiğit'i candan kutluyorum. Kitabı okurken Roma sokaklarında dolaştığımı hissettim. Hatta hemen uçağa atlayıp gidesim geldi. Okuyucuya bizzat geziyormuş hissini aktarmak zordur. Yazar bu konuda gayet başarılıydı.

Engellilerin ve kanser hastalarının yaşamlarındaki zorluklara dikkat çekilmesi açısından da toplumsal bir mesaj veriyordu kitap ve bu bakımdan da çok güzeldi. Hatta kitabın bir kısmı engelli kardeşlerimiz için ayrılmış desek yalan olmaz. 

Gelelim kitabın aşk kısmına. Maalesef o ilk anda başlayan heyecan, Roma sokaklarının anlatıldığı ve okuyucuya yansıtıldığı kadar yansıtılmamıştı. Buram buram bir aşk okuyamadım. Daha dolu dolu bir aşk bekledim ama maalesef ben aşkı iliklerine kadar yaşayamadım. Aşk kısmı biraz geri planda kalmıştı.

Genel olarak güzel bir konu ve kurguya sahip. Kanserli hastalara destek için bile kitap satın alınabilir. Yazar Handan Yiğit'e başarılar dilerim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, sağlıkla ve aşkla kalın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bizden vazgeçiyorum.

Gülüşünden, gözlerinden, ellerinden, teninden, sesinden vazgeçiyorum. Bedenime ağır gelen bu yükten hüznün habercisi olan o çok sevdiğim kasımda vazgeçiyorum.

Gidiyorum bu şehirden, senden gidiyorum, bizden gidiyorum.
Bir tek “Masalımız”dan gidemiyorum.

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 187

Cenevre Fikir Sanat

Yorumlar

  1. Çok güzel bir kitapmış:) Benim bir duyurum olacaktı, blogumda bir yarışma düzenliyorum. Takipçilerinize ulaşırsanız çok mutlu olurum:) Bütün detaylar blogumda vardır... Şimdiden çok teşekkür ederim :) Linki:https://konumuzkitap.blogspot.com/2018/08/hak-eden-kazansn.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel kitaptı. Yayınını google+ paylaşayım canım.

      Sil
  2. Konu güzelmiş sonunda kanseri yenmesine sevindim, gelirinin kanser hastalarına bırakılması daha güzel. Okumak isterim Beyda'cığım, eline sağlık. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitap konu olarak çok güzel. Keşke aşkı da biraz daha hissettirseydi ama asıl amaç hastalığa dikkat çekmek anladığım kadarıyla. Bu nedenle de aşk geri landa kalmış biraz daha...

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Borsada Short Pozisyon

 

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava