Ana içeriğe atla

Eyüp Tosun - Kör Islık Kitap Alıntısı

Beyaz peynirden kalın bir dilim kesip onu da kare şeklinde sekiz eşit parçaya bölmeliydim. Çünkü ancak bu şekilde güzel bir görüntü verebiliyordu. Bıçak elimi kesti. Allah'tan kan, peynire hiç bulaşmadı.
Çayımı da hazırlayıp artık bir an önce kahvaltımı yapmalıydım. Bu evde bin yıldır aynı şeyleri yapıyormuşçasına yaşıyorum. Bazen can sıkıntısından gözlerimi bağlayıp öyle yapıyorum işleri. Görmemle görmemem arasından hiçbir fark olmuyor. Ezbere yaşamak ne kötü! 


Babamın yattığı odadan hırıltılar gelince koştum. Uyanmıştı. Islak bezle her yerini bir güzel sildim. Süte ezdiğim bisküviyi yedirdim. İlaçlarını verdim. Sonra da sevdiği şarkıların olduğu kaseti teybe takıp kapıya doğru yöneldim. "Kızım," diyecek olduğu hissine kapıldım. Bana yaşattıkları için özür dilercesine baktı. Uzun uzun baktı... Odadaki kokuya daha fazla dayanamayarak kendimi dışarı attım. 

Bir şarkı açtım... Hasta olan insanların kaderleri, neden en yakınlarının da kaderleri olur diye düşündüm. Bir yolunu bulup babamı öylece bırakıp gitmeyi o kadar çok düşündüm ki... Beceremedim. İyi mi ettim bilmem. Dışarısı nasıl bir yer hiç bilmiyorum. Anneme benzemekle huzurluyum. 

Hava kararmaya yakındı. Kapı çaldı. Sürgüyü çıkarmadan araladım. Kıvırcık saçlı, esmer, hafif kirli sakallı bir oğlandı gelen. Ben daha birşey söylemeden titreyen bir tonla konuşmaya başladı. 
"Merhaba, üst katta oturuyorum. Rica etsem biraz tuz ve makarna verir misiniz," 
"Oldu olacak, bir de gelip pişireyim," diyecek oldum. Denmez öyle şey tabii. Gittim getirdim. Teşekkür edip üçer beşer çıktı merdivenleri. Biraz sonra tekrar kapı çaldı. "Kim o?" dedim. Yine oydu. Boş tabağı getirdiğini söyledi. Kapının önüne bırakmamı söyledim. Kısa bir zaman geçtikten sonra kapıyı açtım. Tabak doluydu. Tipine baksan hiç beklemezsin, esaslı oğlanmış. "Bak hele şuna örf âdet de bilirmiş, vay be!" diye söylendim mutfağa giderken.

Birinin dürtmesiyle uyandım sabah. Rüya sandım. Çünkü annem öldüğünden beri hiç kimse beni uyandırmamıştı. Polis olduğunu öğrendiğim kişi hemen kalkıp giyinmemi söyledi. Şaşkınlıkla uyku sersemliğinin verdiği hal birleşince odamdan can havliyle nasıl giyinip çıktığımı düşünmek bile istemezsiniz. 

Koridorda, Ayten hemen arkasında da polisler... Bir de bakkalın çırağı. Sakızlar geldi aklıma. "Vallahi çalmadım hiçbir şey. Sadece o duygunun nasıl olduğunu küçüklüğümden beri merak ederim. Aklımdan geçirdim o kadar. Kim gördüyse yok öyle bir şey. Gerçekten yok. Annemin üzerine yemin ederim." Kelimeleri hiç nefes almadan ağlayarak söylediğimden olsa gerek koridorda bulunan herkes bakışlarını üzerime sabitledi. 
"Dün gece neredeydiniz?" "Eee, evdeydim... Ya siz nasıl girdiniz eve? Neler oluyor, lütfen anlatır mısınız?" 
"Dün gece kapınızı açık unutmuşsunuz. Evde hiç ses duymadınız mı?"
"Ne sesi? Hiçbir şey duymadım."
"Kaçta yattınız peki?" 
"Hiçbir şey duymadım. Bütün gece hiç uyumamıştım. Sabahın ilk ışıkları odaya vurunca oturduğum yerden kalktım. Halıda beliren şekillerin içinden geçip pencere önüne geldim. Dışarıyı seyrettim. Bakkalın bu kadar erken açıldığını görünce şaşırdım. İşe gidenleri. simitçiyi seyrettim bir süre. Sonra da elimdekini bitirmenin huzuruyla yatağıma gittim. Yatar yatmaz da uyumuşum."
"Elinizdeki neydi?"
"Kitap, dün üst kat komşumuz tabakta getirmiş. Ona makarna ve tuz vermiştim de. Aman ne anlatıyorum ya, kitaptı işte." 
"Sizi emniyete kadar alacağız hanımefendi" 
"Ne olduğunu söylemeyecek misiniz?" 
"Başınız sağ olsun." 
"Baba..." 

Ayten sarıldı ilk bana. Sarıldı mı dövdü mü onu da anlamadım. Kulağıma "Hadi iyisin kız, anana benzemeyecek kaderin. Hoş günahım kadar sevmem seni ama olsun. Çok durma buralarda, toparlan git bir an önce," dedi. 

Yorumlar

  1. Aaa, ama çok meraklandım babasına ne güzel bakıyor ne iyi evlat diyordum ki, babası neler yaşatmış acaba kötü biri miydi diye üzüldüm...sonra tüm bunlar rüya mıydı polisler gelip alınca kafam karıştı iyice...
    Eline sağlık Beyda'cığım:)

    Not: Yeni yazıların panelime düşmüyormuş şimdi farkettim çok sık olan bir sorun bu..:( takipten çıkartıp hemen akabinde tekrar takibe alınca düzeliyor bakalım öyle yapayım umarım düzelir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıntıların en kötü yönü de en heyecanlı yerinde kesilmesi. Bu sıra google da sorunlar bitmiyor maalesef. Yayınlardan sonra otomatik paylaşım açık olduğu halde maalesef kendi google+ paylaşım yapmazsan paylaşılmıyor. Bir güncelleme yapıyorlar. Eski düzende bozuluyor maalesef ablacığım :(

      Sil
  2. Denedim ama yine düzelmedi son yayının olarak içeriklerim kopyalanıyor yazısı görünüyor..:( belki 24 saat sonra filan düzelir

    YanıtlaSil
  3. aynen ben de babasına ne güzel bakıyor hissine kapılmıştım ama sonunu pek algılayamadım..🤔 kim hırsız,bakkalın çırağı mı yoksa babasına bakan kadın mı?polis molis derken kafam karıştı..🤔😀bayağı ilginç bir kitapmış..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Okuyunca göreceğiz bakalım kim kimmiş neymiş :)

      Sil
  4. ay hepimiz sakız çalmışızdır küçükkene herhaldeee :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?