Ana içeriğe atla

Türk Sanat Müziği Kursunda Bir Günüm

Herkese Merhabalar

Annem son zamanlarda çok yoğun çalışıyor.
Bu sırada da Türk Sanat Müziği kursuna gitmeye başladı. Türk Sanat Müziğini de küçüklüğünden beri istiyormuş. Şimdi size Türk Sanat Müziği kursunda geçirdiğim bir günü ve gözlemlerimi anlatacağım. 

Annem gittiği Türk Sanat Müziği kursuna beni de götürdü. Açıkçası ilk başta sıkılacağımı düşünmüştüm ama aksine çok beğendim. Türk Sanat Müziği bambaşka bir şey. İnsana huzur veriyor.


Şimdi anlatmaya oturma düzenlerinden başlayayım. Erkekler bir tarafta kadınlar bir tarafta oturuyor. Ders iki saat sürüyor. Ders günleri çarşamba ve cumartesi. Ara sıra hoca şarkıyı durdurup talimat verip ya kaldıkları yerden yada baştan başlatıyor. Misafir yerleri de var. İsteyen gidip izleyebiliyor. Ben misafir yerlerinde oturup dinledim. Misafir yerleri şarkı söyledikleri yerde bulunuyor. İki saatlik derste 15 dakikalık dinlenme molası veriliyor. İsteyen ücretle simit de alabiliyor. Çaylar ücretsiz. Benim gittiğim gün ayrıca gofret ikramı da vardı. 

Derslerde hoca koroya toplu şarkı söyletip, tekrar yaptırdığı gibi solo çalışmaları için bazen tek tek şarkıda söyletebiliyor. 

Annemin gittiği bu kurs Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk Sanat Müziği Korosu.Annemle zaman zaman kursa gideceğim. Sizlere ilerde yine gözlemlerimi aktarırım.

Şimdilik hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Merhaba Annenizi ve sizi candan kutlarım. Bende hafif batı müziği aşığı biriydim ve sizin gibi başladım. Bugün Samsun da Hiçbir kuruluştan yardım alamadan kendi aidatlarımız ve konser gelirlerimiz ile ayakta tutup, yaşatmaya çalışıyoruz. Annem halen cemiyetin yönetiminde, eşim hem koro hemde yönetimde, bende yaklaşık 40 yıldır devam ediyor ud çalıyorum. Umarım ve dilerim sizde bir yol çizip bu değerlere tam sahip çıkar ve insanları o değerlere katarsınız. Sevgi ve Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adnan Bey. Maalesef oğlşumun bloğunu buraya kaydırdığımız için bu yazılar eskiden kalma. Özel nedenlerden dolayı TSM'yi bırakmak zorunda kaldım. Çok isterdim ki devam etsin ama olmadı maalesef. Sizin girişiminizde çok güzel. Ne güzel ki siz devam edebilmişsiniz. Maalesef ki TSM korosu benim için tam bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

      Sil
    2. Merhaba, sorun değil en azından güzel bir anı yaşamış oldunuz. En azından eski blog yazısını canlandırma çabamız oldu. Yorumu okuyan farklı görüşteki insanlara da bir fikir yaratmış olduk. assğlıcskls kslın, oğlunuzada selamlar kolay gelsin.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?