Ana içeriğe atla

Mimlendim Ve Mimledim - 30 İnsan Ne İle Yaşar?

Merhabalar

Sevgili Tuğçe çok güzel bir mim başlatmış ve sağolsun beni de mimlemiş. Mim konusu çok güzel. İnsanı düşünmeye sevk eden bir mim ve aynı zamanda da Tolstoy'un mimle aynı ismi taşıyan İnsan Ne İle Yaşar? kitabını da hatırlatıyor ki bu kitapta okuma listemde. Tuğçe'nin mimine buradan ulaşabilirsiniz.
İnsan doğumundan ölümüne kadar hayatı boyunca hep bir arayış içindedir. Gençliğinde para kazanmak için sağlığını harcar. Yaşlanınca da sağlığını kazanmak için parasını. Çoğumuz için bu kısır döngü bu şekilde sürüp gider. Yani hiç ölmeyecekmiş gibi kendimiz yıpratıp, delicesine paralar kazanmak derdine girip, zamanın ve anın kıymetini maalesef bilemeden bu dünyadan göçüp gidiyoruz. Ama burada aslolan bu değildir. Yaşamak için sadece paraya ihtiyacımız yoktur. Hele ki sağlığımızı kaybedecek derece de hiç değil. 

Aslolan insanın öncelikle yaşaması ve hayatta kalabilmesi için kendini mutlu etmesidir. İnsan sevgi, mutluluk ve huzur için yaşar. Tüm bunlar içinde Allah'a çokça şükretmek gerekir. Sabah uyandığınızda nefes aldığınız için şükretmek, eşiniz, çocuğunuz ve sevdiklerinizle sevgi dolu bir güne daha uyandığınız için şükretmek ve mutlu olmaktır aslında yaşamak. Her güne yeni bir umutla uyanmaktır. İnsan umutla yaşar. Hayatını güzelleştirecek hayallerle yaşar. İçindeki iyilik ve güzellikleri çevresine sunarak yaşar. Ve insan yüreğini hoplatacak bir aşk için yaşar. Hepsi birbiri ile bağlantılıdır aslında. Birini diğerinden ayırmak diğerlerine haksızlık olur. İnsan aslında kendisi için kendiyle yaşar. 

Bu mimi yapmak isteyen herkesi mimliyorum. Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Sevgi, aşk, huzur ve mutlulukla yaşayın. Her gününüz nefes aldığınız için şükürle geçsin.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. bilgece bir yanıt olmuşşşş :)

    YanıtlaSil
  2. Okurken içimden yorum yaptım
    50 yaşına geldim içimdeki ergen susmadı..her şeye bi itiraz bi itiraz

    İnsan ne ile yaşar sorusunda kime insan denmeli ve bu soru hangi zamanı kapsıyor soruları var benim için

    Senin cevaplar süper..olumlu, yapıcı, sevdim

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye ablacığım söylediklerine katılıyorum. Kime insan denmeli şaşırmış durumdayız. İnsanlara hayvan diyenlere kızıyorum. Çünkü hayvanlara hakaret.
      Olumlu olmak güzel. Hayat olumsuzluklarla geçirilmeyecek kadar kısa zaten.

      Sevgiler :))

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?