Ana içeriğe atla

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar

Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.
Bu hayvana karşı ilgim dört yıldır var. Bu hayvan ve Moby Dıck karşılaştığı için Megalodon  hakkında da  bilgi vermek istedim. Yukarıdaki resim megalodon değil. Yukarıdaki resimdeki köpek balığı Büyük Beyaz Köpek balığı.



İşte Megalodon köpek balığı bu. Aslında bütün köpek balıkları tehlikeli değildir. Tehlikeli olmayan köpek balıkları vardır. Ancak çoğu insana göre bütün köpek balıkları tehlikelidir. Şimdi tehlikeli olmayan köpek balığını göstereceğim.


İşte bu köpekbalığı tehlikesiz. Bu köpekbalığı sadece balıklarla besleniyor. Neyse konudan iyice kopmadan Megalodon'la devam edelim. Şimdi size köpek balıklarının küçük köpek balığından büyük köpek balığına doğru sıralanışını göstereceğim.


Megalodon yaklaşık 18 ton ısırma gücü, kilosu 40-45 ton ve boyu 30 ile 60 metre arasında değişmektedir. Megalodonlar 2,5 milyon yıl önce nesilleri tükenmiştir. Ancak Mariana Çukurunda yaşadıkları söyleniyor. Eğer Megalodon hala yaşıyor ve iyice güçlendiği zaman artık okyanuslara yayılırsa okyanusların kralı Megalodon evine dönmüş demektir.


İşte Megalodon eskiden balinlarla besleniyordu. Ancak balinaların yaptığı göç sonrasında Megalodon artık iyice beslenemiyor ve yavaş yavaş nesli tükeniyordu.


İşte bu da Robot Megalodon zaten içinde olan demirlerden bunu anlamışsınızdır.


Megalodon sadece balinalarla değil suda yaşayan büyük canlılarla da besleniyordu. Bu fotoğrafta gördüğünüz gibi. Büyük hayvanlar veya küçük hayvanlar bütün suda yaşayan canlılarla besleniyordu. Ama en büyük besin kaynağı balinalardı.

Yeni bir yayında görüşmek üzere.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Demek vahşi görünen ama o kadar vahşi olmayan bir köpek balığı. Hayret edici.

    Bir şey soracağım;
    Tükenmiş nesillerin yedikleri yiyecekleri nasıl buluyor bilim insanları? Mesela dinozorlar falan et yiyor, bazıları da yeşillik yiyor diyorlar. Ama kim bilir, mesela T-Rex belki ağaç yemeyi sevdikleri için dişleri sivri.

    Güzel yazı olmuş, böyle araştırma yazıları okumayı severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilim adamları bunları uzun zaman araştırıyor. Geçmişteki kaynaklardan yararlanıyorlar. Oğlum bu yazıları yazmaya devam edecek inşallah :)

      Sil
  2. Ben köpekbalıklarına bayılırımmmmmmm, en büyük hayallerimden biri onlarla yüzmek.
    Bir de benim en sevdiğim köpek balıkları çekiç başlılar :D

    YanıtlaSil
  3. belgeselde izlemeye bayılırım. gerçeğini görmek istemem :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?