Ana içeriğe atla

Kerime Şimşek - Karaca

Merhabalar

Kerime Şimşek yeni yazarlardan. Kendisinin kısa zaman önce Karaca isimli kitabı çıktı ve kitap etkinliğindeki kitap kardeşimden hediye olarak gelen kitabı çok merak ettiğimden hemen iki günde bitirdim.
Maral özel bir hastanede Kalp ve Damar Cerrahi doktoru olarak çalışmaktadır. Hayatını sadece doktor olmaya adayan Maral'ın hayatını değiştiren bir olay yaşamıştır ve bundan sonra kendisini toparlaması uzun zaman almıştır. Doktor arkadaşlarının ve babasının da desteğiyle zor günleri atlatmış ve çok sevdiği doktorluk mesleğine geri dönmüştür.

Maral mesleği dışında bir şey düşünmezken doktor arkadaşlarının ısrarıyla bir gece eğlenmek için dışarı çıkar. Gece kulübünde başına gelen talihsiz bir olay nedeniyle eski kötü günlerine dönüş yapan Maral'ı orada hayatını değiştirecek bir sürpriz beklemektedir. Hayatında mesleğinden başka yer olmayan Maral'ın aklını ve yüreğini bundan sonra bir de aşk kurcalayacaktır.

Arkın gece kulübünde Maral'ı gördüğünden beri hedefe ulaşmaya az kaldığını biliyordu. Doğru adım atması için o gece biçilmiş kaftandı. Peki ya sonra? İntikam peşine düştüğünde yüreği intikama evet diyebilecek miydi? Maral bu intikamı anladığında ne olacaktı? Arkın intikamını alabilecek miydi? 

Maral ve Arkın'ın aşk öyküsü Karaca. İki yaralı yürekti aslında onlar. İkisi de galip çıkmak istiyordu ama aşk galip gelme savaşı değildi. Aşk bir savaş değildi ve bunu acı bir şekilde ikisi de öğrenecekti. 

Karaca ilk anlardan son ana kadar sizi içine alan bir kitap. Maral ile baba Kaya Bey çok güzel bir baba-kız ilişkisine sahipti. Birbirlerine hitap şekillerini çok sevdim. Arkın'ın intikam yüzünden yaptıkları gerçekten yenilir, yutulur cinsten değildi. Maral'ın yerinde olsaydım kesin Arkın'ın canına okurdum. Daha fazlasını anlatmıyorum. Büyüsü kaçmasın.

Kitapta Arya ve Sertaç aşkı vardı ki sanırım onunla ilgili başka kitap projesi olabilir. Zira kitapta herhangi bir sonuca bağlanmamıştı. Ada'yı çok sevdim. Tam ben. Tam deli. Sapık doktor Serhat favorilerim arasındaydı. Tam dosttu.

Kitabı okumak isteyenlere bir de tavsiye çarşaf çarşaf mendiller hazır olsun. Ben okurken çok ağladım. Kerime Şimşek'e bu güzel kitabı için teşekkürler. Okuru bol olsun. Yeni kitaplarında da başarılar.

Yeni yazılarımda görüşünceye kadar, okumaya devam. Yeni notlar alın ve uygulayın. Hayat kısa. Kırmayın. Aşk yakanızı bırakmasın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Yeminler, intikamlar, acılar, sırlar, fedakârlıklar ve aşk…

Bilmediklerinin acısını çeken Karaca yürekler.
Kimisi kinine üzülecek, kimisi sakladığına. Sonra kaybolan zaman ile birleşecek yürekler. 

***
Arkın, intikamın pençesine düşmüş yaralı bir aslan; kim iyileştirebilirdi ki onu bir ceylandan başka?
Maral, bilinmezliğin ve keşkelerin içinde kaybolmuş bir ceylan; kim kurtarabilirdi ki onu bir aslandan başka?
Onlar; kocaman, gür, yeşil yapraklı bir ormanda rastladılar birbirlerine. Yolları kesişti. Aslan yaraladı ceylanı. Ama ceylan fark etti ki o da yaralı. Acı çektiler çokça. Ve sonra sardılar birbirlerini. Aşk kutsadı onları, sevda gösterdi gerçekleri. Ve mutluluk hep baki kaldı.

***
Seni bensizlikle cezalandırdığımı zannederken, en çok kendimi sensizliğe mahkûm ettiğimi bilemedim ben. Senden aldığım, çaldığım ne varsa boynumdaki urganın düğümünde. Saç tutamlarını sevemeyen parmaklarım, kirpiklerinin titreyişini izleyemeyen gözlerim, nefesini soluyamayan nefesim, en çok da gönlündeki aşkıma yarenlik edemeyen yüreğim şikâyetçi benden. Bütün uzuvlarım, organlarım, en büyük düşmanım oldu yokluğunda. Yaşamak için kalbin atması, nefes almak yetmiyormuş Karaca’m, yaşamak için sen lazımmışsın.


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 545

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Bir Sonraki Hayatımız ve Son Başlangıç (Lauren James) kitaplarını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bir Sonraki Hayatımız ve Son Başlangıç (Lauren James) kitaplarını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Okuduğum zaman "hiç böyle olmamıştı", "en iyisi buydu" dedim.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir kitaba benziyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım güzel bir kitaptı. Oralarda bulursan oku. Aşk için neler yapılabiliyor görelim bakalım :)

      Sil
  5. kitap mutsuz mu bitiyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapların sonlarını maalesef yazmıyorum. Okuyucular açısından bakıldığında etik de değil zaten. Teşekkürler. :)

      Sil
  6. ayyyyy ne güzel yaa büssürü yeni yazarımız vaaar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?