Ana içeriğe atla

Gençlik Kampları ve Oğlum Kampta

Merhabalar

Nisan ayında eşimle eskiden Eskişehir'de bulunan Hasırca kampı ile ilgili bir konuşma yapıyorduk. Kampı Kızılay düzenliyordu.
Eşim zamanında bu kampa gitmişti. Benimkiler tutucu olduğundan beni bu tarz şeylere göndermezlerdi. Eşimle sohbet arasında hadi oğlumuz için başvuru yapalım dedik. Hasırca Kampı için başvuru kapanmıştı yada biz bulamadık. Derken Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Gençlik kamplarını bulduk. Hemen başvuru yaptık ve konu bizim için orada kapandı. Yani başvuru yaptığımızı unuttuk.

Malum geçen hafta tatildeydik. Cep telefonuma Kütahya ilinden bir çağrı gelmiş. Gürültülü bir ortamda olduğumdan sonra geri dönerim dedim. Aradan bir saat geçmemişti ki, eşimin telefonu çaldı. Eşim yanımda değildi ve Kütahya kodlu bir numara arıyordu. Telefonu cevapladım ve arayan kişi ..... velisi ile mi görüşüyorum? dedi. "Evet" dedim. Kendisinin Kütahya Gençlik Merkezinden aradığını ve oğlumun 17-23 Temmuz tarihlerinde Mersin Silifke Maliye Kampında asil grupta olduğunu söyleyerek katılıp katılmayacağımızı sordu. Çok sevinmiştim ve hemen kabul ettim. Sonra diğer bilgileri vererek telefonu kapadı. 

Eşim o sırada yanıma gelmişti ve olanları anlattım. Ardından oğlum geldi. Hep birlikte çok sevindik. Ve dün akşam itibariyle de oğlumu Kütahya'dan kampa yolcu ettik. Neden Kütahya? sorusuna da hemen cevap vereyim. Malum biz Eskişehir'deyiz. Ancak Eskişehir büyük şehir ve başvurular hemen dolabiliyor. Bu nedenle biz kendi aracımızla Kütahya'ya kadar götürür, getiririz dedik ve Kütahya ve Bilecik illerini de seçtik. 

Başvuru sırasında kamp dönemlerini de seçtiğiniz ile göre belirleyebiliyorsunuz. Tüm bunlar iyi güzel ama ücret ne derseniz her şeyi Bakanlık karşılıyor. Yani siz çocuğunuzun yanına belki hediye vs. almak ister diye çok olmamak kaydıyla bir  miktar para veriyorsunuz. Yani vermeseniz de olur. Size kalmış bir şey.

Bunun dışında kampın bizim için en kötü tarafı ise; bizim oğlumuzdan ilk ayrı kalışımız. Yani onu ilk kez kendi başına bir yerlere gönderişimiz. Ya bizimle ya da babaannesi ve dedesiyle birlikte bir yerlere gitmişti. Fakat sürekli aile ile birlikte olamayacağı için artık yavaş yavaş kendi ayakları üstünde durmaya başlamalı ve hayatın içine girmeli. Kendi yaşıtlarından çocuklarla kamp gibi etkinliklerde de vakit geçirmeli. Her ne kadar onun kendi gözümde halen daha bebek olduğunu düşünsem de maalesef ki büyüdüğünü kabullenmem gerekiyor. 

Oğlumuzun kampa gitmesinin bir diğer nedeni de, her ne kadar evde kendisine görev sorumluluk verilse de; kamp ortamında yatak toplama, zamanında uyuma ve uykudan uyanma, fiziksel aktivitilere ve sabah antremanlarına zamanında katılma, düzenli yemek yeme gibi saat düzeni gerektiren konularda biraz daha disipline girmesini istiyor olmamız. Belki biraz kaba tabir olacak ama bir nevi burnunun sürtmesi de denilebilir. Çünkü anne-babaya çocuklar her ne kadar da olsa naz yapabiliyor. En basit örneği sabah uyanmalarında beş dakikalar malum çocuklar için çok önemli. Ama kamp ortamında bu beş dakikalar altın değerinde. Wc'ye bile erken kalkan ilk önce girer ki bu en basiti örneği. Bu tür şeyleri bu tarz kamplarda acı tecrübelerle öğrendiklerinde daha hızlı hareket etmeyi öğreneceklerini umuyoruz. Ayrıca aileden uzak kalmak çocuğun ailenin değerini anlaması açısından da çok önemli. 

Gençlik kamplarına kalan dönemler için müracaatlar devam ediyor. http://kampbasvuru.gsb.gov.tr/Basvuru.aspx web adresinden kamp başvurusu yapabilirsiniz. Kim bilir belki boş yer vardır ve yazın çocuğunuza ya da bir yakınınızın çocuğuna güzel bir tatil imkanı olur.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek mutlu, huzurlu ve sağlıklı günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Great post! :)
    Hope you'll leave a comment here if you want that we follow each other --> http://beautyshapes3.blogspot.com/2018/07/elegant-romper-outfit-part-3.html

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle çok faydalı olacağına eminim. İyi eğlenceler diliyorum. 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım. Bende aynı düşüncedeyim de bakalım o gelince ne diyecek? :))

      Sil
  3. benceeeee çok iyi bişi yapmışınız :) lisede de yurtdışında var böyle şeysiler. gsm adı gençlik servisleri merkezi idi adı galibağa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gençlik Merkezleri web sitesinin adı. Gidebildiği yere kadar gitmeli zaten. Hayatın zorluklarını mutlaka görmeli.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları