Ana içeriğe atla

Eskişehir'de İzmir Kumru

Merhabalar

Hatırlarsanız Şubat ayında 15 tatil nedeniyle gittiğimiz Alaçatı'da İzmir Kumru yemiştik ve hiç memnun kalmadığımız gibi sofradan da doymadan kalkmıştık.
Hatta o yazımda Eskişehir'de kumruyu daha iyi yaptıklarında, daha doyurucu olduğundan bahsetmiştim. O yazımı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi sizlere Eskişehir'de yapılan kumruyu göstermek istiyorum. Kocaman bir sandviç ekmeği arasında içinde kumruda bulunması gereken her türlü malzemenin bulunduğu kumru insanı doyurmakla kalmıyor, resmen şişiyorsunuz. Çok aç değilseniz bir tanesi fazla bile gelebilir.

Eskişehir'de bu kumruyu yapan bir kaç yer var. Ama en bilineni Adalar'ın girişinde suyu boyunda bulunan İzmir Sandviç ya da aynı yoldan az daha yürüdüğünüzde ileride bulunan Park Kumpir.

Gelelim kurumunun fiyatına. Alaçatı'da yediğimiz, ekmeğinin poğaçaya benzediği kumruyua 13,00.-TL öderken Eskişehir'de doyduğumuz kumruya 10,00.-TL ödedik. Fiyatını da geçtim bir yerde ama keşke doysaydık ve malzemeden çalmamış olsalardı. İçinde de azıcık malzeme vardı.

Eskişehir'e geldiğinizde İzmir kumruyu bir de burada deneyin. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya ve gezmeye devam. Gülümseyin. Hayat çok kısa.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. İzmir'de öğrenciyken bununla çok karnımızı doyururduk. Hele Büyük Park'ta biri vardı öğrenci olduğumuz görünce yumurtalı yapayım mı derdi. Daha doyurucu olsun diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurtalısını denemedim. Ona Eskişehir'de yengen tarzı bir şey deniyor. İzmir'de denemedim ama Alaçatı, Çeşme deneyimi tam bir felaketti.

      Sil
  2. Kumruyu ilk kez duydum ve merak edince de internetten bir baktım ve oldukça güzele benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tadı da güzeldir. Güzel yapan yer bulursan mutlaka dene canım :)

      Sil
  3. Beyda ablacığım ben de Ankara'da olan bir kumrucuyu çok beğeniyorum vallahi. Bir türlü o masadan bütün kumruyu bitirip kalkamadım. Eskişehir'e gelirsem orada da denemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Eskişehir'de denemelisin. Ankara'daki nasıldır bilmiyorum Eskişehir'deki oldukça güzel :)

      Sil
  4. Bence bu tamamen işletmeyle alakalı. Bende Ankara'da bulamadığım kokoreç lezzetini İzmir de buldum. Aynı fiyata ama bol malzemeli idi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işletmeyle alakalı ama Alaçatı ve Çeşme civarında hep aynı şekilde yapılıyormuş. Poğaça gibi bir ekmek ve az malzeme. Sebebi daha fazla yensin. Daha fazla kazanalım. Zaten verdikleriyle doymadan kalkmıştık. Sevgiler canım :)

      Sil
  5. kumrucuuuuu geldiiiiii bi baksan yaaa son yazısımaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım Deep. Çok teşekkürler. Desteklerin için. Cansın can :)

      Sil
  6. Bayılırım Eskişehir' e de kumruya da. Gider gitmez değerlendireceğim. Gözlerimden kalp fışkırıyor şu an üşenmesem kalkıp yapıcam valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu tarz şeyleri evde yapmıyorum. Dışarıdaki tadı vermiyor. İnşallah gelirsin ve tadabilirsin. Sevgiler canım :)

      Sil
  7. Eskişehir işte benim memleketimin kumrusu övünerek söylüyorum bazı yerler pahalı olsa'da o fiyata o kumruyu iyi bulmussun ee ozaman afiyet olsun demek düşer banada :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı