Ana içeriğe atla

Erkenci Kuş Dizi Yorumu

Merhabalar

Salı günü Star TV ekranlarında yeni bir dizi başladı. Erkenci Kuş. Malum yaz geldi. Artık böyle yaz dizileriyle yazı geçirmek lazım.
Öncelikle tanıtımlarda dikkatimi çeken kişi Demet Özdemir'di. Kendisi daha önce bir kaç dizi de oynamış. Bengü'nün de dans grubundaymış ama malum bende tv kültürü pek olmadığından hatırlamıyorum. Can Yaman'ın dizilerini seviyorum. Güzel seçim olmuş. Role uygun. Bunun dışında dizide asıl dikkatimi çeken başka bir karakter vardı ki, ben kendisini ilk Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki avukat rolünde tanıyıp, oyunculuğunu da çok beğenmiştim. Kendisi Özlem Tokaslan. Bu dizide de Mevkibe karakteriyle anne rolünde olan oyuncuyu araştırınca daha önce bir çok dizide de oynadığını gördüm. Ben gerçekten sinema ve dizi dünyasından sanırım bir haber yaşıyorum.

Gelelim dizinin konusuna. Sanem (Demet Özdemir) sabahları birkaç saat babasının bakkalında çalıştıktan sonra, kendini hayal dünyasına atar ve yazmakta olduğu kitabıyla ilgilenerek vaktini geçirir. Hayal dünyasında ve kitabında son derece mutludur.Ta ki annesi kendisine doğru düzgün bir iş bulmazsa evlenmek zorunda olduğunu söyleyinceye kadar!.... Sanem el mecbur ablasının iş yerinde çalışmaya başlar. Hayallerini süsleyen büyük aşkının kendisini orada beklediğinden habersizdir.Üstelik bilmeden Can'a ve şirkete kurulan bir tuzağında parçası olarak.

Dizinin genel konusu böyleyken bildiğimiz aslında yaz dizilerinden pek de bir farkı yok gibi. Ama diziyi sevdim mi? Evet sevdim. Eğlenceli. Özellikle Sanem ve annesi için bile izlerim diziyi. Sanem'in babasına can veren Berat Yenilmez'i ise özellikle Seksenler dizisindeki oyunculuğundan dolayı çok beğenirdim. İlave olarak onun oyunculuğu için bile izlenir. 

Ben dizileri zamanında takip etmem. İzleyeceksem bile mutfakta çalıştığım sırada izlerim ki, kitap zamanlarımdan çalmasın. Eğlenceli diziyi sanırım yaz boyunca takip edeceğim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Yeni keşiflerle sürsün hayatınız. Mutlu pazarlar.

Hoşçakalın.


Yorumlar

  1. Klasik yaz dizisi diye düşünüyorum. İzlemesem de olur. 🙂

    YanıtlaSil
  2. Ben de diziyi sevdim. Fakat Berat Yenilmez'i Seksenler dizisinde göçmen şivesi ile izlediğimiz için bir anda yadırgadım ama sonra alıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilk bende yadırgamıştım ama sonrasında alıştım.

      Sil
  3. Ben de sevdim bu diziyi yaz aylarında rastlarsam izlerim. Oyuncuların çoğu geçen yıl biten No:309 isimli dizinin oyuncuları. Bahsettiğin Özlem Tokaslan, orada Demet Özdemir'in kayınvalidesiydi. Oyunculuğu harikadır. Çok kilo vermiş, tanımakta zorlandım. Çok olmamak ve bağlanmamak kaydıyla dizileri seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O diziyi izlemedim ama yemek yaparken izlenecek dizi kategorisine aldım Rabia Ablacığım :)

      Sil
  4. Can Yaman deyince kitap kapağı aklıma geliyor, doğru hatırlıyorsam bir kitabın kapak fotoğrafıydı. Uzun saç yakışmış kendisine :))

    YanıtlaSil
  5. ay ben de haftaya yazcam. pek seviyom. tam aradığım dizi. can yaman da çok severim. geçen yaz dolunay ne güzeldii. demet özdemiri de sen kiminle dans ediyorsun da izledim daha yeni, kışın. iki ciciş işteee. bi de dolnuaydan da bi oyuncu daha var o da tatlişkoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolunay'daki kızı sevemedim ben. Çok donuk geliyordu ama Demet Özdemir cuk oturmuş role :) Senin yazını da bekliyorum :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.