Ana içeriğe atla

Bülent Ata - Rüya Dedektifi Kitap Alıntısı

KOMiSERİN RÜYASI 

Bazen rüya görmezsin. Bir süre. Rüya görmediğini fark edersin sonra. Birileri sana rüyalarını anlatmaya başlamıştır. Her tür insan, sağcı, solcu, zengin fakir, akraba, yabancı... Herkes bir eğlencenin bir olayın içindedir ve sen bundan mahrumsundur. 
Bilinmesini de istemeyebilirsin bunun, öyle ya... Herkes rüya görürken sen niye görmüyorsun? Ben çocukluğumdan ben rüya görürüm. Size bir şey itiraf edeyim mi? Belki garip bulacaksınız ama benim rüyalarım siyah-beyazdır hep. Evet, siyah-beyaz. 

Uzun zaman bunu çok önemsemedim. Sonra arkadaşlarım gördükleri rüyaların renklerinden bahsetmeye başlayınca dikkatimi çekti. Çok acayipti. Renk yoktu rüyalarımda. İnsan rüyasına müdahale etmeye çalışsa başarabilir mi? Denedim ben, olması. İstedim, renkli göreyim diye yatmadan önce dua ettim. Buydu belki de benim normalim. Bir-iki kez, o da bir ses "Bu mavi! Bu kırmızı!" dedi bir komut gibi. Ah saçmalıyorum iyice.

Ama rüya göremediğim günler "Bir halt yedin, bir çam devirdin ona sebep alındı senden, kaçtı gitti rüyalar!" derim içimden. Nerede hata yaptığımı bilsem, düzeltmeye çalışırım.

Dürüst olayım, aslında bazen bilirim. Hissederim ve kendime derim ki "Muhsin aslanım, şu öküzlüğün içindesin, şöyle kabalaştın, anne-babanı ihmal ettin, çocukları, eşini ihmal ediyorsun." Derim bunu!

Oluyor bunlar, bazen yataktan bir ayı olarak uyanıyorsun. Ben öyleyim, gülmeyin öyleyim. Bütün gün oradan geri dönmeye çalışırım hatta. Bazen şu ofisin penceresinden bakarım kendime. Yolda yürüyen birini gözüme kestiririm. Mesela şu adam, benmişim aslında. Nasıl işte? Tam bir kocaoğlan, aklı bir karış havada. Yediği herze bini geçmiş, battıkça batıyor. Çıksın isterim, pencereyi açıp bağırmak isterim "Dön evine, dön! Özünü bul, kaç kurtul!" diye ama nafile. 

Uykusuz kalmayacaksın. Çok kötü olurum ben, hiç çekilmem. Bir çay daha alır mısınız Vildan Hanım? Nesrin, sen? Ayşegül? Hiçbiriniz çay istemiyorsunuz öyle mi? Evet, o zaman konuya gelelim. Tufan hakkında konuşalım istiyorum. Nesrin aslında bunu özel konuşmak isterdim. Ama madem Vildan Hanım avukatın olarak burada, yanında hazır bulunsun istiyorsun. Vildan Hanım, yabancı değil. Eski kocan, rahmetli Ali'nin avukatı iken tanışmıştık. Meğer Ayşegül kızımızın annesi imiş. Öğrenmek sürpriz oldu. Ayşegül, çıkmana gerek yok. Vildan Hanım'ın kızı değil, bir polis memuru olarak buradasın. Yine de ara sıra bize çay, kahve servis edersen sevinirim. 

Bayanlar, Tufan bir haftadır kayıp. Bu yüzden Nesrin Hanım, düğün merasiminiz iptal oldu. Çok üzgünsünüz, neler hissettiğinizi bilmiyorum. Zor olmalı. Tufan'a ulaşmamız lazım. Tufan iyi bir polistir. Zaman zaman aşırılıkları, cinslikleri olmuştur ama bu defa düğününe sayılı saatler kala, ortadan kaybolması, sırra kadem basması olacak iş değil! 

Nesrin anlatmanı istiyorum. Ne mi öğrenmek istiyorum? 
Tufan neden böyle bir şey yapmış olabilir? Şu an nerede olabilir? Hiçbir fikrinin olmamasını anlıyorum ama hatırlaman lazım. Senden önce Tufan'ın anne-babası ve kız kardeşi ile konuştum. Sadece kız kardeşi Berrin, rahmetli kocan Ali'yle ilgili bir şeyler söyledi. Doğrusu pek anlamadım. Sizin Tufan ile Ali'yle evlenmeden önce görüşüyor olduğunuzu hatırlıyorum. En doğrusunu bana sen söyleyebilirsin. Lütfen bana en başından anlatır mısın? Bu Ali ve Tufan ile ilgili bilmediğimiz ne var? Ne oldu? Nesrin iyi misin? İstersen biraz hava al. Ayşegül, Nesrin Hanım'a eşlik eder misin lavaboya kadar? Lütfen Ayşegül, yalnız kalmasın. 

Vildan Hanım, çay almaz mısınız? Kahve? Çok güzel Türk kahvesi yaparlar burada. Emniyet Müdürlüğü'nün en iyisi, o kadar söyleyeyim yani. Söylüyorum o zaman. Orta, az şekerli? Sade! "Alo ablacım, bize iki tane sade kahve. Özel misafirim var, beni mahcup etme bak." 

Vildan Hanım, nasıl gidiyor avukatlık işleri? Maşallah kızınız Ayşegül'ü ne güzel yetiştirmişsiniz. Çok aklı başında bir kız. İyi bir polis olacak. Şimdiden iyi. En iyileri bize gelir zaten. Ama daha iyi olacak. Geldiniz mi? İyi misin Nesrin? Başın filan dönüyor mu? Haber vereyim bir tansiyonuna baksınlar mı? Peki, iyiysen başlayalım mı? Ayşegül not alıyorsun değil mi? 

Tufan ile Ali'yle evlenmeden önce birlikteydiniz. Peki, neden ayrıldınız? Tufan, yurtdışına gitti. Bir daha dönmeyeceğini mi düşündün? Ali'yle neden evlendin? Anlıyorum. Yürütemediniz, peki boşanmanızda Tufan'ın geri dönmesi etkili oldu mu? Özür diliyorum haddi aşmakla ne ilgisi var. Lütfen ileride bunlar daha tatsız bir şekilde gündeme gelebilir. Bugün bunları bilmemiz önemli. Vildan Hanım ama niyetim ne olabilir? Lütfen sakin sakin konuşalım. Siz yapmayın bari bunu avukat hanım. Müvekkilinizin haklarını gasp etmiyorum ki? Soru soruyorum. 

Yorumlar

  1. Birkaç yerde görmüştüm ancak bu blogta okuyunca almam gereken bir kitap olduğunu çok daha iyi anladım.

    YanıtlaSil
  2. Sayfama geldin,yorum biraktin ,cok tesekkür ederim! Sayfani incelicem,bende artik burdayim,sevgiler Beyda...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.