Ana içeriğe atla

Aşkın Nur Karataş - Kartanesi

Merhabalar

Aldığım kitapları bitirme derdine düştüm. En azından her yazardan bir kitap okumak istiyorum ve elime bu sefer Aşkın Nur Karataş'ın Soğuk Serisi geçti. İlk kitap Kartanesi ikincisi ise Mücevher.
Zaina'nın babası bir Arap ülkesinde profesördür. Zaina'nın ülkesinde çıkan iç savaşta babası öldürülür. Annesi her ne kadar babasının ölümünün ardından yıkılmamış görünse de tutulduğu hastalık sonrasında o da hayatını kaybeder. Zaina'nın tek akrabası amcası, yengesi ve kuzenleri kalmıştır. Amcası Zaina'ya ülkeden kaçmaları gerektiğini kötü şeyler olacağını söyler. Zaina ile birlikte yengesi bir kuzeninin geleceğini, bir hafta sonrasında da kendisi ve diğer kuzeninin de yanlarına geleceğini söyler. Zaina bata bu isteğe karşı çıkar ama savaş daha kötü bir hal almaya başladığında el mecbur ülkeden kaçmak için bir grup insanla yola çıkarlar. Yolculuk sırasında yolları kadın tüccarları tarafından kesilir. Minibüste olan herkesi kontrol ettikten sonra öldüreceklerdir. Zaina amcasına verdiği sözü hatırlar ve adamlarla bir anlaşma yapar. Adamlar başta Zaina'nın teklifine sıcak bakmazlar ama içlerinde tek işlerine yarayacak kişi Zaina olduğundan teklifi kabul ederler. Zaina adamlarla beraber liderlerinin yanına gittiğinde kötü durumlarla karşılaşır. Ümidini yitirdiği sırada karşısına çıkan biri hayatını tamamen değiştirecektir.

Boryenka Nikolay Sokolov acımasız, gizemli ve sırlarla dolu bir adamdır ve Zaina'yı kadın tüccarlarının elinden satın aldığında artık hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 

Kitabın değişik bir konusu var. Kadın ticareti konusu güzel şekilde işlenmişti. İlk kitapta Zaina ve Nikolay'ın birbirlerinin hayatına dahil olmasıyla gelişen olaylar ve tabii ki aşk yer alıyor. Öncelikle belirtmek istediğim bir nokta var ki kitapta fazlasıyla +18 sahne mevcut. Okurken Nikolay'ın gizemli ve karanlık hayatını aşırı merak ettim. Zaina'nın cesaretine hayran oldum. Kitabı beğendim. Nikolay ve Zaina diyalogları çok güzeldi. Nikolay'ın düşünceli hallerine bayıldım. Kitabı okumak isteyenlere tavsiye ederim. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. Sağlık, mutluluk ve aşk yakanızı bırakmasın. Mutlu bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Tüm masalları unutun…

Büyük, kötü Ejderha belki de sandığınız gibi değildir. Belki de sadece yaralıdır ve Prenses belki de masallarda anlatılandan çok daha cesurdur.

Boryenka Nikolay Sokolov... Gizemle, sırla, acıyla dolu bir adam. Kalbinin varlığından habersiz ya biri ona bir kalbi olduğunu hatırlatırsa?
Zaina... Kaçırılmış, yaralanmış, özgürlüğü elinden alınmış bir kız. Kötü adamlarda sevilebilir mi? Belki de bunun için tek yapmanız gereken onun kalbine dokunmayı bilmektir.
Kötü adamlarında derinlerinde yaraları sırları vardır ve iyi kızlar bazen kötü şeyler yaşar.
Soğuk'ta alev alan hisler... 
   
Ülkesindeki iç savaştan kaçan Zaina kadın ticareti yapan Rus mafyasının eline düşer. Burada başına gelen şeyler yüzünden tüm hayatı kararan Zaina bir de bu adamlar tarafından çok daha acımasız bir adam olan Boryenka Nikolay Sokolov'a satılır. Nikolay, Zaina'yı zorla alıkoyarak kendi yanında tutar Zaina ise artık kaçacak cesareti kendinde bulamaz. Çünkü Zaina'nın nefreti başka bir duyguya dönüşmüş. Nikolay'ın ise içinde bir bilinmezlik uyanmıştır. 
Hayatı boyunca özgür olamamış ve artık özgür olmak isteyen bir güvercin düşünün. Özgürlüğü için tüm bedelleri ödemeye hazır. Ülkesinde ki yıkımdan kaçarken özgürlüğe uçtuğunu düşünüyordu ama şahin onu avladı. Güvercin pes etmeyecekti ne pahasına olursa olsun direnecekti şahine, onu öldürmesi gerekiyorsa öldürecekti, ölmesi gerekiyorsa ölecekti ama kafese kapatılmayacaktı o özgür olmalıydı.
“Bana iyi hissettiriyorsun küçüğüm... Sanki mutluluk mümkünmüş ve dünya yaşanmaya değermiş gibi.'' Nikolay'ın avuçlarının arasındaki bir kuştum sanki kalbim bir kuşun kalbi gibi hızlı hızlı çarpıyordu.


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 400

Parola Yayınları

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?