Ana içeriğe atla

Mimlendim ve Mimledim 27 - Kitaplar Kalbimden Vurur

Merhabalar

Hayat Kitapla Güzel bloğunun sahibi bir mim başlattı ve beni de mimledi. Bu güzel mim kitaplarla ilgili olduğundan katılmamak olmazdı tabii ki. Kendisinin soru ve cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz. Hadi başlayalım. 
1- Okumayı size sevdiren ne oldu?
Ben seksenleri ve doksanları gören bir çocuktum. Öyle elimizin altında internet, karşımızda bilmem kaç kanallı televizyonlarımız yoktu. İlk televizyon evimize geldiğinde sanırım yalan olmasın ama ilkokul sıralarındaydım. İlkokulda inek öğrenci tipi olan ben zaten okumayı çok seviyordum. Evimize yakın bir kütüphanemiz vardı. Kütüphane memuru (öldüyse Allah rahmet eylesin) normalde bir kitap çıkarılmasına izin varken bana her defasında en az üç kitap verirdi. Verdiği kitapları da haftasına kalmaz götürür yenisini alırdım. Televizyon, internet gibi faktörlerin olmaması ve sevimli kütüphane memuru sayesinde okumayı daha çok sevdim.

2- Hiç bir kitabı sayfalarını çevirerek biriyle okudunuz mu?
Küçükken kardeşimle okumuşluğum vardı. Sonrasında da oğlumla birlikte okuduk. Çokta keyif almıştık.

3- Yolculuğa giderken yanınıza kaç kitap alırsınız?
Yolculuk süresine ve gezi programına göre değişir. Konaklamalı ve uzun süreli bir tatilse en az beş kitap alıyorum. (Sayfa sayısı en az 500) Araçta yedek kitabım sürekli olduğundan biterse şayet yedek kitaba müracaat ediyorum. O da biterse mutlaka bir kitapçıdan ya da marketten kitap satın alıyorum. (Mümkünse yedekli gitmekte fayda var. Bir kere yaşadım bu durumu ve eşimi otelden çıkarmak için ağır bedeller ödemek zorunda kaldım.)

4- Asla okumam dediğiniz kategori nedir?
Siyaset ve çok ağır tarih içeren türleri asla okumam. 

5- Kitaplarınızı renklerine göre mi alfabeye göre mi sıralarsınız?
Ben kitaplarını yazarlara göre sıralıyorum ancak son zamanlarda yer kalmadığından bu düzenimde bozuldu. Şimdiki sıralama şekli okunan ve okunmayan olarak devam ediyor. Ama okumayı sevdiğim yazarların kitaplarını da bir arada tuttuğumda bir gerçek.

6- Okurken size eşlik edecek bir hayvan ister miydiniz?
Maalesef benim hayvanlara dokunma sorunum var. Bu nedenle kafeste yada akvaryumda olacaksa bir hayvan olabilir. Onun dışında evde gezinen bir hayvan asla.

7- Bookstagram olarak kendi özgün stilinizi oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz?
Açıkçası ben bookstagram değilim. Bloğumun instagram hesabı var ama açıkçası orada aktif olduğumda söylenemez. Genel olarak bloğumda yazıyorum ve Beyda'nın Kitaplığı olarak belli bir çizgim var. Belli tabularım var. Bunları bozmayı da hiç düşünmüyorum.

Bu mimi yapmayan herkesi mimliyorum. Kitaplarla ilgili keiyfli bir mimdi.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Bol okumalı ve kitaplı günleriniz, geceleriniz olsun. Okumaktan asla vazgeçmeyin.

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Keyifle okudum Beyda'cığım :))

    YanıtlaSil
  2. 5 kitap mı alıyorsun yolculuğa?Valla şimdi eşine hak verdim.Kitaba çok para verdiğine hangi adam bozulmaz ki :) Bu arada ben de seni mimledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaklaşık 2500 sayfayı geçiyor. Arabadaki yedek kitap da biterse, otelden çıkmak için yalvarmalar paha biçilemez. :) Ama ne yapalım okuyorum yani. O da okusun. Elinden mi aldık :)Tamam canım hemen bakıyorum;)

      Sil
  3. Ne kadar keyifli ve neşeli cevaplar olmuş. :) Çocukluğumda internet vardı ama akıllı telefonların olmadığı o zamanları hatırlıyorum da vaktimiz daha bir bereketli idi sanki. İnsanlara, kitaplara daha çok vakit ayrılırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım. Şimdi artık sohbet kalmadı. Arkadaşınla buluştuğunda bile yüzüne değil, telefona bakıyorsun maalesef :(

      Sil
  4. Keyifle okudum cevaplarını. Sevgiler💝

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Borsada Short Pozisyon

 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.