Ana içeriğe atla

Niccolo Ammaniti - Anna Kitap Tanıtımı

Merhabalar

Geçtiğimiz günlerde raflarda yerini alan değişik bir konu olan ve gerilim sevenlere güzel bir kitap önerisiyle geldim.
Konu gerçekten ilgimi çekti. Sadece çocukların olduğu dünya aslında daha güzel olurdu bana kalırsa. Tanıtım bülteniyle sizleri başbaşa bırakıyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Okumaya devam. Buralarda hava güzel. Sizlerde de güzelse açık havada kitap okuyun. Mutlu hafta sonu olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Yıl 2020. Ölümcül bir virüsün Belçika'da ortaya çıkıp kısa sürede tüm Avrupa'ya yayılmasından dört sene sonra. Tüm yetişkinlerin öldüğü, geriye sadece çocukların kaldığı hayalet coğrafyalar. Baştan sona felakete sürüklenmiş Sicilya’da hayatta kalma mücadelesi veren on üç yaşında, inatçı ve gözüpek bir kız ile küçük erkek kardeşi. Yanmış tarlaların, gizemli ormanların, harabeye dönmüş alışveriş merkezlerinin, terk edilmiş şehirlerin ve  hayatta kalabilen vahşi toplulukların arasında Anna’ya yol gösteren tek şey, annesinin ölüm döşeğindeyken çocuklarına hazırladığı kurallar defteridir. Ne var ki Anna, geçmişe ait bu kuralların zamanla işe yaramadığını fark eder. Tek çare, yeni kurallar koymaktır...


Çağdaş İtalyan edebiyatının usta kalemi Niccolò Ammaniti, bizleri belleklerden silinmeyecek, tekinsiz bir post-apokaliptik dünyanın içine fırlatırken, güçlü Anna karakteri üzerinden karanlığın içindeki ışığı da görünür kılıyor. Belirsizlikleri, endişeleri ve yaşamın kontrol altına alınamayan gücünü ortaya çıkarmak için çapını her defasında daha da genişleten bir ışık bu:

“Yaşam bize ait değildir, sadece içimizden geçip gider. (...) Geriye dönüp bakmadan yola devam etmek gerekir, çünkü içimizdeki yaşam enerjisini kontrol etmemiz olanaksızdır, hayal kırıklığına uğramış, kör ya da sakat kalmış olsak da yaşamımızı zorlaştıran her türlü olumsuzluğa rağmen beslenmeye, uyumaya, yüzmeye devam ederiz.”


Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 304

Can Yayınları

Çevirmen : Yelda Gürlek

Yorumlar

  1. Yaa tam benlik bir kitap! :) Hemen almalıyımm.

    YanıtlaSil
  2. hımmm bilimkurgulu gerilim, okunur, pek seviyom gerilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum. Gerilim, polisiye, cinayet offf:)

      Sil
  3. Konusu değişikmiş gerçekten. Listeme ekledim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yeni çıktığı için olabilir mi acaba ? :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?