Ana içeriğe atla

Bengü Havva Keskin - Gitme Sana Aşık Oldum

Merhabalar

Bengü Havva Keskin'in kalemi ile tanışmam sosyal medyaya dayanıyor. Tesadüfen bir yorumla keşfettiğim ama beni çok eğlendiren bir kitap oldu Gitme Sana Aşık Oldum.
Duru özel bir hastanede yönetici konumunda çalışmaktadır. Annesi Leyla Hanım ise her fırsatta kızına koca adayı bulmakta ve görüşmeler yapmasını sağlamaktadır. Duru ise artık bu görüşmeler çok sıkılmıştır. Bir sabah yine annesinin telefonuyla uyanır. İşe giderken arayacağını söyleyerek telefonu kapatır. Annesinden kurtuluş olmadığını bilen Duru arayayım ve kurtulayım mantığıyla annesini işe giderken el mecbur geri arar. Annesi ile yine koca adayı tartışmasına tutuşunca önüne çıkan ilk kişiye evlenme teklif edeceğini ve kabul ederse evleneceğini, ancak kabul etmezse de kendisini rahat bırakmasını söyler. 

Leyla Hanım durumun ciddiyetini kavradığında açık telefonda, hattın diğer ucundan kızına seslenir ama Duru kafaya koyduğu şeyi yapacaktır. Annesi telefonun diğer ucunda ne yapacağını dinlerken, Duru karşısına çıkan inşaat işçisine evlenme teklifinde bulunur. Adam Duru'ya bakar. Önce şaka olduğunu zanneder ve teklifi reddeder. Duru aynı anda annesine cevabı duyduğu için rahat bırakmasını söyler. Ardında şaşkın bir adam bırakarak oradan ayrılır. 

Duru aynı gün içerisinde çalıştığı hastanede evlilik teklifini yaptığı adamla karşılaştığında çok şaşırır. Üstelik bu adam Duru'nun evlenme teklifini de kabul ettiğini söylemektedir. Duru şimdi ne yapacaktır? Adam gayet ciddi görünmektedir. O zaman buyurun cümbüşe.

Bengü Havva Keskin'in kalemiyle iyi ki tanışmışım. Hafta sonumu şenlendiren çok keyifli bir romantik komedi okudum. Duru'nun yaptığı gibi bir evlenme teklifi yapar mıydım? Evet kesinlikle yapardım. İnsan bir kere delirmeye görsün. Hele çileden çıkaran, evlen diye tutturan, sürekli damat adayı bulan bir anne varsa neden olmasın!... Kitap aynı zamanda evliliğin toplum baskısını da bir nevi gözler önüne seriyor. Toplum baskısı için değil, kendi istediğiniz için evlenin.

Erdem kitap boyunca favorimdi. Duru'nun azmine ve sabrına da hayran oldum. Ama ben olsaydım Duru'nun yaptığını yapmaz, basardım nikahı. Bunu kitabı okuyunca daha iyi anlayacaksınız. Büyüsü kaçmasın. Kitapla ilgili eleştireceğim tek bir şey birden bitirilen sonları sevmiyorum. Duru ve Erdem'in ilerleyen yıllarını da okuyabilirdik diye düşünüyorum. Kitabı çok sevdim ve mutlaka okumanızı da tavsiye ederim. Bende eşime Gıcık diyordum. Yazarda bunu çok güzel kullanmış. Tebrikler. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, bol okumalı günler. Sevin. Gezin. Gülün ve hayata dair notlar alın. Bunları uygulayın. İyi hafta sonu olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

En büyük aşklar kavgalarla başlar, bazen de tuhaf iddialarla. Bengü Havva Keskin ilk romanı Gitme! Sana Aşık Oldum’da bir yandan genç bir çiftin sıradışı, eğlenceli ve sancılı tanışma öyküsünü anlatırken, diğer yandan “ilk izlenimler”in ne kadar aldatıcı olabileceğini  hatırlatıyor bize.

Aşkın gözü kör olabilir ama bazen hemen yanıbaşımızda bile olsa, onu göremediğimiz de olur. Romantik komedi tadında bir aşk masalı olan Gitme! Sana Aşık Oldum, bir iddia uğruna gerçekleşen tanışmanın beklenmedik seyrini takip ediyor ve bir kez kaderimize yazılmışsa, gerçek aşktan kaçsak da kurtulamayacağımızı bize gösteriyor.

Bu eğlenceli kitap, genç bir yazar olan Bengü Havva Keskin’in ilk romanı. Belki de bu sebeple okuması bu kadar keyifli bir roman. Çünkü tutkular kadar önyargılarla dolu,  kurnazlıklarla örülü, ama bir o kadar da saf bir aşk masalı bu. Gitme! Sana Aşık Oldum, sözcüğün tam anlamıyla, yeni nesil bir romantik komedi.  Kitap büyük olabilir ama okumaya başladıktan sonra  ne kadar çabuk bittiğine siz bile şaşıracaksınız!


Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 650

Cinius Yayınları

Yorumlar

  1. Eğlenceli bir kitaba benziyor. Hatta filme bile uyarlanabilecek tipte gözüküyor. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet filmi de güzel olurdu. Beğendim ben kitabı.

      Sil
  2. Ay ne hoş ya önüne çıkan ilk kişi ile evlenmek 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde kafam kızsa yapabileceğim bir durum olurdu açıkçası :)

      Sil
  3. evleniyorlar mı bilmiyorum ama baya cesur kızmış önüne çıkan ilk kişiye evlenme teklifi etmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlenme meselesi biraz karışık. Anlatmıyorum ki büyüsü kaçmasın. Evet kız deliriyor resmen. Napsın önüne çıkan inşaat işçisine evlenme teklif ediyor :)

      Sil
  4. Böyle eğlenceli kitaplara ihtiyaç var bu aralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Hele benim bu sıra kafam yerinde değil. Üst üste kötü haberler alıyorum. Rabbim hayırlısını versin inşallah.

      Sil
  5. Bu kitabı ben de instagramda gördüm, okuyabilirim diye düşünmüştüm. Şimdi sen de böyle güzel anlatınca listeme ekledim hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kitap. İnsanı soyutluyor. Bana iyi geldi. :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?