Ana içeriğe atla

Memleketimden İnsan Manzaraları Tiyatro

Merhabalar

Eşimin işleri nedeniyle biletinin yandığı tiyatroya geçen cuma oğlumla birlikte gittik. Bu sıra bulduğumuz tüm tiyatro oyunlarına kendimizi atıyoruz. Çok güzel bir duygu. İnsanın ruhunu dinlendiriyor. 

Oyun Türk edebiyatının klasiklerinden sayılan Nazım Hikmet'in Memleketimden İnsan Manzaraları. Konusu ise Çığlık çığlığa 15:45 katarı.

Genel olarak tren garında ve trende geçen oyun farklı bir bakış açısı ve harekete dayalı bir performans ile sahneleniyor. Anadolu'nun ana resimleri, çizgileri, işçisi, çiftçisi, köylüsü kısaca Anadolu çok güzel anlatılmış.

Oyuncuların performansını, oyunun konusu sevdim. Trende geçen oyun tren içindeymiş şeklinde çok güzel yansıtılmıştı. Oğlumda soluksuz izledi desem yalan olmaz. Oyun çok hareketli. İnsanı düşünmeye sevk eden sahnelerde vardı. Oyunu beğendim ve izlemek isteyenlere tavsiyemdir. Hatta oğlumda tavsiye ettiğini yazmamı istedi.

Oyun detaylarını ve oyunla ilgili birkaç fotoğrafı aşağıda yayımladım. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle sahnelenen oyunda bilet bulmak neredeyse imkansız. Mart ayı biletleri zaten tükenmiş durumda. Nisan ayında sahnelenir mi? bilemiyorum.  Mart sonu gibi yeni ayın oyunları yayımlandığında takip etmenizi öneririm. 

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Tiyatro candır. Mutlaka gidin. Yeni yerler keşfedin ve hayatı doyasıya yaşayın. Hayat çok kısa anı yaşayın.

Hoşçakalın.

YAZAN: Nazım HİKMET      

UYARLAYAN: Yunus Emre BOZDOĞAN
YÖNETMEN: Yunus Emre BOZDOĞAN
YÖNETMEN YRD.: Ezgi COŞKUN
MÜZİK: Oktay KÖSEOĞLU
RİTİM: Haydar DEMİR
KOSTÜM TASARIM  : Tülay KALE
KOREOGRAF: Deniz ALP
IŞIK TASARIM: Ersen TUNÇÇEKİÇ
DEKOR TASARIM: Ali Cem KÖROĞLU
DRAMATURG: Sibel ARICAN
SAHNE AMİRİ: İbrahim KARA

OYNAYANLAR
Gonca YAKUT ABACI
Özlem AKDOĞAN
Umut BAZLAMA
Pınar BEKAROĞLU
Özlem BOYACI
K.Sinan DEMİRER
H.Tolga TÜMER
Ercüment YILMAZ





Yorumlar

  1. Nazım'ın oyununu hiç izlemedim, görmek isterim. Emeğine sağlık Beyda'cığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah ablacığım bir gün izlemek nasip olur. Biz çok beğendik :)

      Sil
  2. Tiyatro yazılarını sevdik, haberin olsun 😀

    YanıtlaSil
  3. Ahhh tiyatoraaa... Ağrı'da hasret kaldık :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde senelerdir hasrettik. Bizde de son 10 yıllık süreçte tiyatro sergilenmeye başladı. Umarım Ağrı'da da tiyatroya kavuşursunuz :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.

Kapı Önü Dedikoduları - İçindeki Fesatlıktan Kurtul

  Merhabalar Bayan X her defasında kendini aşamaz dediğim noktada kendisini aşmayı başarıyor ve level atlayarak devam ediyor.

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar İki sene önce 14 Şubat ile ilgili duygu ve düşüncelerimi belirtmiştim.

Fırın Muhallebi

Merhabalar Malum bizim ev halkı tatlı konusunda doyumsuz.

2019 Eylül Ayında Okuduklarım

Merhabalar "Bir insan kendisine nasıl beyin göçü yaşatabilir?" sorusunun bir sonucu olarak bu ay sadece tek bir yazar okudum.

Füsun - Bir Olur Da Beni Ararsın

Merhabalar Şimdi diyeceksiniz ki bu Füsun? Nereden çıktı? Füsun Tokyürek şarkıcı Nalan Tokyürek'in nam-ı diğer Of Aman Nalan'ın kardeşidir.

Aşkın Nur Karataş - Ateşli Kitap Tanıtımı

Kural tanımazlık ve yaramazlık sadece Rock yıldızlarına has değildir.

Melek Öztürk - Münzevi Mısralar İskelesi