Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - Yeni Başlangıçlar Mevsimi (Blossom Sokağı Serisi - 6)

Merhabalar

Debbie Macomber kitaplarını bitirmeye ahdetmiş bir Beyda varmış. O zaman sıradaki kitaba göz atalım bakalım nasılmış?
Bir Yumak Mutluluk dükkanının sahibi Lydia bu kitabımızda yine bizlerle. Brad'in oğlu Cody ile hayatlarına devam ederken, Lydia çocuk doğuramıyor oluşundan dolayı hayatlarındaki bebek özlemini bir bebek ile süslemek isterler. Bu nedenle de evlat edinmek için işlemlere başlarlar. Uygun bebek için beklerlerken hayatlarına aniden ama bir süreliğine dahil olan Casey ile yaşamları nasıl değişecektir?

Önceki kitaplardan tanıdığımız Alix ve Jordan çifti bu kitapta da karşımıza çıkıyor. Alix ve Jordan evliliklerini bir bebekle süslemek istemektedirler. Ancak Alix'in çocukla ilgili tedirginlikleri yüzünden yeniden sigaraya başlamıştır. Ancak kocası Jordan çocuk isteğinden ötürü bu alışkanlığı bırakmasını istemektedir. Fakat iradesine sahip olup sigarayı bırakabilecek midir?

Bir Dilekle Başladı Her Şey kitabındaki karakterimiz Anne Marie ve evlat edindiği kızı Ellen ile olan yolculuğumuz bu kitapta da devam ediyor. Ellen'in dilek listesinde gerçekleşmeyi bekleyen tek madde babasıdır. Hayatı boyunca babasını görmemiş olan Ellen'in bu dileği gerçek olacak mıdır? Hayatlarına dahil olan Tim ikilinin yaşamında nasıl bir rol oynayacaktır?

Bryan çikolata fabrikası sahibi bir iş adamıdır. Babasının genç yaşta aniden ölmesi üzerine, kendisinin de genç yaşta olduğu dönemde fabrika başına geçmiş olması, yoğun çalışma temposu sağlık problemlerine yol açmıştır. Doktor sağlığının düzene girmesi için stresten uzak durmasını ve örgü örmesini söylemiştir. Parmağında oluşan rahatsızlığında örgü sayesinde egzersiz olacağını da belirtmiştir. Bryan her ne kadar bu fikre sıcak bakmamış olsa da; el mecbur kendisine bir örgü kursu aramaya başlar.

Phoebe nişanlısı Clark'ı çok sevmektedir ancak onu uygunsuz şekilde bastıktan sonra Clark'tan ayrılır. Hayatı bir anda tepetaklak olmuştur. Fakat Clark peşini bırakmaz. Bu süreçte Phoebe kendisini oyalayacak ve Clark'ı unutturacak bir arayış içerisine girer.

Lydia "Örgü İle Bırak Alışkanlıklarını" adıyla yeni bir kurs açmıştır. Alix, Bryan ve Phoebe bu kurs sayesinde ortak bir paydada buluşurlar. Unutulmak istenenler, bırakılmak için uğraşılan alışkanlık bu kurs sayesinde başarıya ulaşabilecek midir?

Debbie Macomber kitaplarının en sevdiğim tarafları mutlu sonlarla bitmeleri sanırım. İnsanın yüzünde gülümseme oluşturacak hikayeler yazıyor ancak bu kitapta sevmediğim tek şey Annie Marie'in hikayesinin ucunun açık kalmış olması. Umarım diğer kitaplarda bu belirsizlik noktalanır.

Seri kitap olduğundan diğer kitaplara devam edeceğim. Her zaman söylediğim gibi Debbie Macomber okuyorsanız serinin tüm kitaplarını okuyun. Her ne kadar her kitapta eskiye dair notlar bulunsa da, kopukluk olmaması için bence gerekli.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, bakalım sıradaki kitabımızda ne maceralar bekliyor. Okumaya devam. Gülümsemeyi ihmal etmeyin. Mutlu pazarlar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Sonlar, insanı hayata bağlayan yepyeni başlangıçlardır…

Kimi zaman hayatın karmaşasından başımızı kaldırmak, dertlerimizi geride bırakmak ya da bize zarar veren alışkanlıklarımızdan kurtulmak için bir yol bulmaya çalışırız. Ve bu arayışta en büyük yardımcımız dostlarımız olur; sadece iyi değil kötü günde de yanı başımızda duran ve her sonun bir başlangıca vesile olduğunu hatırlatan can dostlarımız…


Sihirli bir dokunuşa ihtiyaç duyan insanların yaşadıklarını sımsıcak bir dille anlatan bu roman, bizleri umut aşılayan bir dünyanın içine çekiyor.


“İşin ucunda unutulmaz karakterler yaratmak varsa, bunu Debbie Macomber’dan daha iyi kimse yapamaz.”

BookPage

“Macomber farklı hayatları bir araya getirerek, hayata dair yaşanan pek çok duyguyu samimiyetle işliyor ve her kitabı yüzlerde tebessüm yaratan bir sonla bitirerek okuyucusuna umut aşılıyor.”

Publishers Weekly


“Macomber, mucizelerle dolu sokağında yarattığı hem eşsiz hem de keyif veren yepyeni olaylarla okuyucuları büyülemeye devam ediyor.”

Library Journal


“Debbie Macomber’ın her kitabı en iyi kitabı; okurlar Yeni Başlangıçlar Mevsimi’yle bir kez daha tatmin olacaklar.”

Booklist


Basım Yılı : 2013

Sayfa Sayısı : 480

Martı Yayınları

Yorumlar

  1. Bir ara bende çok okumuştum:)) Kardeşime hediye ettimdi tüm kitaplarını :) Keyifli ama ;) keyifle oku.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Evet bende de tüm kitapları var. Kaçırmamak adına da çıkar çıkmaz alıyorum. Keyifli seri. Kısa zamanda bitirmek istiyorum. Elimde çok süründü gerçekten. Sevgiler :)

      Sil
  2. Örgüye çok meraklı bir yazar sanırım, ben de vaktiyle örgü klübü kuran kadınlarla ilgili bir romanını almıştım ama çok sarmamıştı beni. Daha doğrusu konular, karakterler çok fazla ilgimi çekmemişti. Ama çok usta yazıyor ki, kitapları bu kadar satılıyor:)
    Emeğine sağlık Beyda'cığım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Blossom Sokağı serisi örgücü dükkanı açan Lydia'nın hikayesiyle başlıyor. Sonrasında kursa katılanların hayatlarını anlatan kitaplarla devam ediyor. Bu kitapları hayata olumlu bakmak adına okumak gerektiğine inanıyorum. Kafa yormadan. Ruhu dinlendirmek adına. Sevgiler ablacığım :)

      Sil
  3. Debbie Macomber'in adını çok duydum, kitaplarına da çok denk geldim ama alıp okumak bir türlü nasip olmadı. Elimdekileri bitirince belki başlarım hem bana da değişiklik olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku oku insana iyi geliyor. Ama ilkinden oku daha zevkli olur :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.