Ana içeriğe atla

39 Basamak Tiyatro

Merhabalar

Tiyatroya sarmış bir Beyda ile yeniden merhaba. Bu sefer 39 Basamak oyuna gittik. O zaman detaylara geçelim.
Oyun 1935 Londra'sında geçiyor. Buluwayo macerasından sonra evine dönen Richard Hannay, can sıkıntısını dağıtmak için bir tiyatro oyununa gider. Hannay o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella ile tanışır. Kadının gizli bir ajan olduğunu ve çok gizli bir görev için İskoçya'ya gitmesi gerektiğini öğrenir Ancak kadının peşindeki iki adam buna izin vermeyecek ve Hannay kendisini istemeden de olsa 39 basamak isimli bir görevin içinde bulur. Böylelikle, eğlenceli ve gerilimi yüksek bir macera başlar.

Oyun 2 saat 10 dakika sürüyor ve iki perdeden oluşuyor. Oyun +9 yaş grubuna hitap ediyor.

Oyuna gittik gitmesine ama çok sevdiğimizi söyleyemem. Oyun absürt komedi türünde. Oyuncular çok güzel oynadılar ama öyle gülünecek bir durum göremedik açıkçası. Aksine çok sıkıldığımızı söyleyebilirim. Fakat buna rağmen bir grup vardı ki kendilerini Cem Yılmaz komedisinde sanıyor gibi abartılı kahkahalarla gülmeye ve bizim de sinirlerimizi bozmaya devam ettiler. Oyuna haksızlık olmaması açısından sonuna kadar bekledik ama oyunu maalesef sevmedik. Belki de çok büyük beklentiyle gittik bilemiyorum. Yine de oyuncuların ve emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, oyunun fotoğraflarıyla sizlere veda ediyorum.

Hoşçakalın.







Yorumlar

  1. Hitchcock'un çok ünlü 39 Basamak filmi vardır, acaba o mu yoksa aynı isimli benzeri mi diye düşündü, o olabilir, sıkıcı olmasına üzüldüm, filmi bence daha güzeldir bunun çünkü rahmetlinin hiçbir filminde tempo, sürükleyicilik eksik olmaz. Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde abla aslında oyunda tempo hiç düşmüyor ama çizgi film tadında diyebilirim. Belki de bahsettiğin filmin tiyatrolanmış hali olabilir ama açıkçası çok tat vermedi. Bazı filmlerin tiyatrosu maalesef film tadını vermediğinden belki de sevemedik. Sevgiler ablacığım :)

      Sil
  2. Valla tiyatro yazılarına içim gidiyoo :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) devamı gelecek. Daha iki tanesine gidemedi,m. Yeniden bilet almayı planlıyorum :)

      Sil
  3. Sıkılıyorsa insan bence kalmamalı. Kalıp boşuna kendini sıkma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bazı oyunlar sonradan açılıyor. O nedenle kaldım. Oyun çok hareketli falan ama maalesef bana hitap etmedi.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?